zeverboom trijpDinsdagavond 28 november stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer centraal voor een moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 21 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan zouden gaan in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Ook deze week werden er weer enkele winnaarsrondegangers tot de verliezersronde veroordeeld, waaronder de twee poulegenoten Jurgen Watson en Ricardo van der Vloed. Zij moesten in hun poule hun meerdere erkennen in Wesley Plaisier en Stefano van Engelen, waarna Jurgen 3 spannende potjes afwerkte tegen Dylan van Schijndel (3-1), Mark van Kooten (3-2) en Wesley van Beekum (4-3) en Ricardo op zijn beurt mocht genieten van een bye om vervolgens Leon Buijs (3-1) en Dennis van Genderen (4-3) naar het schrijfbord te dirigeren.

Waar Ricardo in de poulefase al met 3-0 zegevierde over Jurgen, bleek dit wedstrijdbeeld in de finale niet anders. Weliswaar pakte Jurgen nu wel een leg, maar daar bleef het bij. Ricardo denderde door en haalde zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde binnen.

Kwartfinale:
Lesley van Schijndel 0-3 Wesley van Beekum
Mark van Kooten 2-3 Jurgen Watson
Ricardo van der Vloed 3-1 Leon Buijs
Dennis van Genderen 3-2 Melvin van Hulst

Halve finale:
Wesley van Beekum 3-4 Jurgen Watson
Ricardo van der Vloed 4-3 Dennis van Genderen

Finale:
Jurgen Watson 1-5 Ricardo van der Vloed

In de winnaarsronde waren het Danny van Trijp en Zereso Zeverboom die de lakens uitdeelden. Danny stond in zijn poule geen leg af aan Arwaldo Fioole, Mark van Kooten en Melvin van Hulst, hetgeen hem een bye opleverde, waarna hij ook Stefano van Engelen (4-1) en Nigel van Milligen (5-2) het nakijken gaf.
Zereso werd op zijn beurt 2e in zijn poule achter Nigel van Milligen, maar boven Lesley van Schijndel en Leon Buijs, waarna hij sterk spel liet aantekenen tegen Arwaldo Fioole (4-1), Wesley Plaisier (4-2) en Ferry Wennekes (5-1), waarbij hij in zijn laatste partij nog de hoogst mogelijke finish van 170 liet noteren.

Beide heren hadden het deze avond dus aardig op de heupen en dat lieten zij nogmaals zien in de finale. In een spannende wedstrijd op hoog niveau, waarbij ieder klein foutje direct werd afgestraft, werden er meer breaks geplaatst dan eigen legs gehouden. Uiteindelijk was het Danny die op het juiste moment wel zijn eigen leg wist te behouden en daardoor met een 6-4 overwinning de 3e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts op zijn naam mocht schrijven.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 3-4 Ferry Wennekes
Wesley Plaisier 2-4 Zereso Zeverboom
Nigel van Milligen 4-1 Dave Roelse
Danny van Trijp 4-1 Stefano van Engelen

Halve finale:
Ferry Wennekes 1-5 Zereso Zeverboom
Nigel van Milligen 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Zereso Zeverboom 4-6 Danny van Trijp

Daarnaast had zowel Danny als Zereso met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de 37 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 170, zoals vernoemd, ook uit handen kwam van Zereso.

De volgende en tevens 4e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 zal plaatsvinden op dinsdagavond 12 december. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!