plaisier ramanDoor omstandigheden helaas een ietwat verlaat verslag van de 1e editie van de Open ’t Hof van Jericho Singles 2017. Op zaterdagavond 25 november wisten 30 deelnemers de weg te vinden naar Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam om met elkaar de strijd aan te gaan om de 1e plek van €150,-. Zoals gebruikelijk kon er worden gestart in een poulefase om de winnaarsrondegangers van de verliezersrondegangers te onderscheiden.

In de verliezersronde waren het Michael van der Veer en Dennis van Genderen die een slecht begin wisten om te zetten in een goed vervolg, al ging dat niet zonder moeite.
Dennis werd ondanks 1 winstpartij 4e in zijn poule achter Ricardo Ham, Peter Klein en John van Beugen, waarna hij zich wist te ontdoen van Jio Steffens (3-1), Luciano Patiradj (3-2) en Frenk Warnaar (3-2).
Michael moest in zijn poule zijn meerdere erkennen in Brian Raman, Peter de Bruin en Frenk Warnaar, waarna ook hij tweemaal een beslissende laatste leg overleefde tegen Caitlin Stavast en Nigel Dikhoff om vervolgens John van Beugen met duidelijke cijfers te verslaan (3-0).

In de finale leek het erop dat er voor beide heren voor de 3e keer in de knock-outfase een beslissende laatste leg aan te pas moest gaan komen. Echter was het Dennis die dit wist te voorkomen en met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
John van Beugen 3-0 Lesley van Schijndel
Nigel Dikhoff 2-3 Michael van der Veer
Frenk Warnaar 3-0 Anjana Bhagwandin
Luciano Patiradj 2-3 Dennis van Genderen

Halve finale:
John van Beugen 0-3 Michael van der Veer
Frenk Warnaar 2-3 Dennis van Genderen

Finale:
Michael van der Veer 2-4 Dennis van Genderen

In de winnaarsronde was het Wesley Plaisier die na de 2e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts wederom een finaleplek wist te bemachtigen. In de poule verloor hij geen leg aan Sheila de Man, Lesley van Schijndel en Mandy Nobel, waarna hij ook geen mededogen kende met achtereenvolgends Mareno Michels (4-0), Peter de Bruin (5-1) en Niek Braskamp (5-0).
Brian kende na zijn 1e plaats in de poule wat meer moeilijkheden. Wesley van Beekum werd weliswaar met een 4-0 overwinning naar het schrijfbord gedirigeerd, maar tegen Eddy Merlijn(4-3) en Patrick van den Boogaard (5-4) moest een beslissende laatste leg de doorslag geven.

Ook in de finale lieten beide heren sterk spel zien, wat uiteindelijk een zeer spannend schouwspel opleverde. De eerste 2 legs gingen met de darts mee, waarna beide heren elkaar één keer wisten te breken, waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht. Ook de 5 daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor Wesley bij een stand van 5-4 als eerste mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd. Wederom slaagde Wesley erin om de finale winnend af te sluiten en schreef zodoende met een 6-4 overwinning de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Singles 2017 op zijn naam en mocht daarmee de rijkstgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Nigel van Milligen 4-2 Jimmy Verstraeten
Niek Braskamp 4-1 Quincy den Boer
Ricardo Ham 2-4 Peter de Bruin
Wesley Plaisier 4-0 Mareno Michels
Zereso Zeverboom 2-4 Jisse de Boer
Patrick van den Boogaard 4-0 Sheila de Man
Brian Raman 4-0 Wesley van Beekum
Eddy Merlijn 4-3 Peter Klein

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 1-4 Niek Braskamp
Peter de Bruin 1-4 Wesley Plaisier
Jisse de Boer 1-4 Patrick van den Boogaard
Brian Raman 4-3 Eddy Merlijn

Halve finale:
Niek Braskamp 0-5 Wesley Plaisier
Patrick van den Boogaard 4-5 Brian Raman

Finale:
Wesley Plaisier 6-4 Brian Raman

Daarnaast had Zereso Zeverboom met 5 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 al in de eerste leg van het toernooi werd gegooid door Nigel van Milligen. Van de 5 dames behaalde Sheila de Man het beste resultaat; zij werd 9e in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag zal er vanwege een competitiewedstrijd en pakjesavond geen Moneydartstoernooi zijn in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam. De eerste volgende keer staat gepland op dinsdagavond 12 december.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!