jeffrey stigter danny trijpWoensdagavond 22 november kon de organisatie van HW Darts zich weer opmaken voor de 9e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal wisten 20 deelnemers de weg te vinden naar Café Merwehof te Dordrecht en kon er zodoende in 5 poules van 4 worden gestart om te bepalen wie zich gaan scharen in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Auke Reinders en Stefano van Engelen die een tegenvallend begin in de poulefase wisten recht te zetten met een finaleplek. Auke moest in zijn poule Jaimy van Bavel en Tonny van Wolferen voor zich dulden, waarna hij na een bye Patrick van Oost en Lorenz van de Vlag wist te verslaan. Stefano werd zelfs 4e in zijn poule achter Danny van Trijp, Ruben Mesters en Lorenz van de Vlag, maar stond vervolgens geen leg meer af aan Dylan Sprangers, Dennis Zijdemans en Michael Cohen.

In de finale wist Auke dan eindelijk de eerste legs van Stefano af te pakken. Echter bracht dat Stefano niet aan het wankelen en wist hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Michael Cohen 3-0 William van Wijngaarden
Dennis Zijdemans 0-3 Stefano van Engelen
Lorenz van de Vlag 3-0 Rob Zijderveld
Auke Reinders 3-0 Patrick van Oost

Halve finale:
Michael Cohen 0-4 Stefano van Engelen
Lorenz van de Vlag 2-4 Auke Reinders

Finale:
Stefano van Engelen 5-2 Auke Reinders

Ondanks een technische storing, waarbij we het toernooi hebben moeten vervolgen zonder microfoon, stonden Jeffrey Stigter en Danny van Trijp keurig iets na 23:00 uur klaar om van start te gaan met de finale. Beide heren zagen een 1e plaats in de poulefase beloond worden met een bye, waarna Jeffrey geen mededogen kende met Ruben Mesters en Wesley van Trijp en Danny te sterk was voor Berry Herks en Jeffrey Oost.

Ook tijdens de 3e HW Django Moneydarts 2017 stonden beide heren tegenover elkaar in de finale. Toen was het Jeffrey die na een spannende partij met 6-4 aan het langste eind trok en ook nu lag de partij dicht bij elkaar. In tegenstelling tot hun eerste finale slaagde Danny er ditmaal wel in om een beslissende laatste leg af te dwingen. Echter was het Jeffrey die zich daarin het koelbloedigst toonde en met een 6-5 overwinning zijn tweede eindzege wist te boeken op de 9e HW Django Moneydarts 2017.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-3 Michael van Dijk
Jeffrey Stigter 4-1 Ruben Mesters
Danny van Trijp 4-2 Berry Herks
Jaimy van Bavel 2-4 Jeffrey Oost

Halve finale:
Wesley van Trijp 1-5 Jeffrey Stigter
Danny van Trijp 5-0 Jeffrey Oost

Finale:
Jeffrey Stigter 6-5 Danny van Trijp

Daarnaast hadden Jeffrey en Danny met ieder 7 stuks het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van Stefano van Engelen bleef steken op 120.

Woensdagavond 29 november is het alweer tijd voor de 10e HW Django Moneydarts 2017 en om dit jubileum te vieren hebben we deze dag een gegarandeerde prijzenpot van €227,- , waarbij de winnaar met minimaal €80,- huiswaarts zal keren.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!