wesley plaisier peter kleinDinsdagavond 14 november was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 2e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017. Net als vorige week wisten 18 deelnemers zich aan te melden bij de wedstrijdtafel en kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zich zou gaan begeven in de winnaars- of verliezersronde.

De eerste verassing viel al direct in poule 1; hierin werd Brian Raman nipt 4e achter Nigel van Milligen, Daniel Geysendorpher en Dennis Zijdemans. Ook in poule 3 was het spannend en moest er zelfs een barrage aan te pas komen tussen Peter Klein, Wesley Plaisier en Ferry Wennekes, welke ook in deze volgorde werd afgesloten.

Daarnaast moest Zereso Zeverboom voor de tweede week op rij genoegen nemen met de verliezersronde na verliespartijen tegen Patrick van den Boogaard en Ricardo van der Vloed.

Uiteindelijk waren het de eerst- en de laatstgenoemde die de finale van de verliezersronde wisten te behalen. Waar Brian met de nodige moeite overwinningen zegevierde over Hans in ’t Veld en Ferry Wennekes, stond Zereso geen leg meer af aan Lesley van Schijndel en Mark van Kooten.
In de finale was het aan Zereso om niet weer genoegen te hoeven nemen met een tweede plek na de verloren finale tegen Nigel van Milligen (5-2). Zereso slaagde erin om er een goede wedstrijd van te maken, maar het was Brian die het beste omsprong met de dubbels en met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 3-0 Caitlin Stavast
Brian Raman 3-1 Hans in ’t Veld
Zereso Zeverboom 3-0 Lesley van Schijndel
Mickey Rakhorst 0-3 Mark van Kooten

Halve finale:
Ferry Wennekes 3-4 Brian Raman
Zereso Zeverboom 4-0 Mark van Kooten

Finale:
Brian Raman 5-3 Zereso Zeverboom

In de finale van de winnaarsronde stonden wederom twee poulegenoten tegenover elkaar. Peter Klein zag een 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna hij met sterk spel geen leg meer afstond aan Dennis van Genderen en Stefano van Engelen. Wesley Plaisier begon met een 4-1 overwinning op Dennis Zijdemans, waarna in een laatste beslissende leg Patrick van den Boogaard aan de kant werd gezet om vervolgens in de halve finale een duidelijke overwinning te boeken op de runner-up van vorige week, Daniel Geysendorpher.
In de poulefase wist Peter een 3-1 overwinning te boeken op Wesley en wederom wist Peter 3 legs op het scorebord te zetten. Echter begon het sterke spel van Peter te haperen en stond Wesley keer op keer klaar om hier optimaal gebruik van te maken en daarmee de overige 6 legs te winnen. Zodoende schreef Wesley Plaisier met een 6-3 overwinning de 2e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 op zijn naam en mocht hij de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 3-4 Stefano van Engelen
Peter Klein 4-0 Dennis van Genderen
Steven Raman 2-4 Daniel Geysendorpher
Patrick van den Boogaard 3-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Stefano van Engelen 0-5 Peter Klein
Daniel Geysendorpher 1-5 Wesley Plaisier

Finale:
Peter Klein 3-6 Wesley Plaisier

Daarentegen had Peter Klein met 7 stuks wel het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 153 ditmaal uit handen kwam van Nigel van Milligen.

Dinsdagavond 21 november zal er wegens competitiewedstrijden GEEN moneydartstoernooi zijn in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam. Wel zal er op zaterdagavond 25 november gestreden worden om de minimale 1e plek van €150,- tijdens de 1e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2017. Dinsdagavond 28 november zullen de moneydartstoernooien in deze locatie weer worden vervolgd.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!