hof koppelsZondagmiddag 12 november stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam centraal voor de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2017. De organisatie van HW Darts mocht zich tevreden stemmen met een goede opkomst van 28 koppels, die met elkaar de strijd aangingen om de uiteindelijke 1e plek van €225,-. Om klokslag 14:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de poulefase, welke werd afgewerkt in een 501 b/o 5, waarna het duidelijk zou worden wie zich in de winnaars- of verliezersronde zouden voegen.

Onder het deelnemersveld bevonden zich relatief veel sterke koppels, welke op 1 poule na evenredig werden onderverdeeld. Één poule sprong er in het bijzonder tussenuit en kon worden bestempeld als de poule des doods. Hierin slaagden Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier en Erik van Rijswijk / Dave Roelse erin om zich te plaatsen voor de winnaarsronde ten kosten van Raymond van den Ende / Nigel Lloyd en Wesley van Beekum / Jan Huiskens.

De 2 laatstgenoemde koppels wisten echter wel de verwachtingen in de verliezersronde waar te maken en stroomden door naar de finale. Dit wisten Van den Ende / Lloyd te bewerkstelligen door zich te ontdoen van Wesley van Bal / Ricardo Bal , Mike de Kruijff / Max Brobbel en Melvin van Hulst / Nigel Dikhoff. Het koppel Van Beekum / Huiskens waren op hun beurt te sterk voor Willem Sleypen / Brendan Drumm, Jack Vermaat / Remco Wiersma en Wilco Mulder / Hans van de Hoek.

In de poule wisten Van Beekum / Huiskens in een gelijkopgaande partij met 3-2 te winnen van Van de Ende / Lloyd en ook in de finale bleek het niveau en het scoreverloop dicht bij elkaar te liggen. Wederom kwam het aan op een beslissende laatste leg, maar ditmaal waren het Raymond van den Ende / Nigel Lloyd die na een spannende wedstrijd met 5-4 aan het langste eind trokken en de verliezersronde in de wacht wisten te slepen.

Kwartfinale:
Michael van der Veer / Ricardo Vrijhof 0-3 Wilco Mulder / Hans van de Hoek
Wesley van Beekum / Jan Huiskens 3-1 Jack Vermaat / Remco Wiersma
Niek Braskamp / Mandy Nobel 1-3 Melvin van Hulst / Nigel Dikhoff
Raymond van den Ende / Nigel Lloyd 3-1 Mike de Kruijff / Max Brobbel

Halve finale:
Wilco Mulder / Hans van de Hoek 2-3 Wesley van Beekum / Jan Huiskens
Melvin van Hulst / Nigel Dikhoff 1-3 Raymond van den Ende / Nigel Lloyd

Finale:
Wesley van Beekum / Jan Huiskens 4-5 Raymond van den Ende / Nigel Lloyd

Ook in de finale van de winnaarsronde stonden er 4 poulegenoten tegenover elkaar. Zo zag het koppel Marco Smit / Kristiaan de Boer een 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna in twee spannende partijen werd afgerekend met Wesley van Trijp / Maikel van Helden en Danny van Trijp / Nigel van Milligen.
Aan de andere kant van het schema waren het Zereso Zeverboom / Ricardo Ham die een finale plek wisten te bemachtigen. Na een duidelijke 4-0 overwinning op Caitlin Stavast / Jeffrey van Ginneken , werd in een thriller het koppel Peter de Bruin / Dennis de Bruin naar het schrijfbord verwezen, waarna zij in de halve finale Jurgen Watson / Ricardo van der Vloed van een 3-0 achterstand terug zagen komen, maar konden zij toch met 5-3 overwinning de finale in stappen.

Waar beide koppels in de poule er nog een spannende wedstrijd van wisten te maken, waarin Smit / De Boer met 3-2 zegevierde, bleek dat geen garantie voor een spannende finale. Bij Zeverboom / Ham was de pijp zichtbaar leeg en gooide Smit / De Boer er nog maar eens een versnelling uit. Er werd weinig tot niets gemist, hetgeen er in resulteerde dat het koppel Marco Smit / Kristiaan de Boer zich met een 6-0 overwinning de winnaars mochten noemen van de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2017 en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €225,- in ontvangst mochten nemen.

Laatste 16:
Marco Smit / Kristiaan de Boer – Bye
Wesley van Trijp / Maikel van Helden 4-2 Peter Klein / Anoop Ramdajal
Jeffrey Oost / Frank Derissen 1-4 Erik van Rijswijk / Dave Roelse
Danny van Trijp / Nigel van Milligen 4-0 Dylan van Schijndel / Lesley van Schijndel
Luciano Patiradj / Patrick van den Boogaard – Bye
Ard van Strijen / Armando van Leeuwen 2-4 Jurgen Watson / Ricardo van der Vloed
Mitchell von Schukkmann / Wesley Plaisier 3-4 Peter de Bruin / Dennis de Bruin
Zereso Zeverboom / Ricardo Ham 4-0 Caitlin Stavast / Jeffrey van Ginneken

Kwartfinale:
Marco Smit / Kristiaan de Boer 4-3 Wesley van Trijp / Maikel van Helden
Erik van Rijswijk / Dave Roelse 2-4 Danny van Trijp / Nigel van Milligen
Luciano Patiradj / Patrick van den Boogaard 0-4 Jurgen Watson / Ricardo van der Vloed
Peter de Bruin / Dennis de Bruin 3-4 Zereso Zeverboom / Ricardo Ham

Halve finale:
Marco Smit / Kristiaan de Boer 5-3 Danny van Trijp / Nigel van Milligen
Jurgen Watson / Ricardo van der Vloed 3-5 Zereso Zeverboom / Ricardo Ham

Finale:
Marco Smit / Kristiaan de Boer 6-0 Zereso Zeverboom / Ricardo Ham

Daarentegen had Ricardo Ham met 4 stuks nog wel het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 137 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard.

De loterij voor 2 tickets voor de Premier League Darts in Ahoy werd gewonnen door Priscilla van Rooij.

Zaterdagavond 25 november vindt het volgende open-toernooi plaats in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam. Op deze avond zullen we om 20:00 uur aanvangen met de 1e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2017, waarbij de winnaar met minimaal €150,- huiswaarts zal keren.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!