dimitri van den bergh danny trijpWoensdagavond 8 november stond Café Merwehof weer centraal voor de 7e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal wisten er 21 deelnemers de weg naar Dordrecht te vinden en konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie er door zou gaan naar de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Berry Herks en Pascal Kerkhof die de finale wisten te behalen. Berry werd in een poule van 5 nipt 4e op onderling resultaat, waarna hij na een bye deze teleurstelling wist weg te spelen door geen leg meer af te staan aan Hans Stiphout en Lorenz van de Vlag.
Ook Pascal eindigde in zijn poule één plek te laag achter Danny van Trijp en Dylan Sprangers om vervolgens in twee spannende partijen af te rekenen met Maurice Le Grand en Jeffrey Weiss.

In de finale bleek voor Pascal de koek op en drukte Berry nogmaals het krachtsverschil uit door zonder een leg af te staan de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Hans Stiphout 0-3 Berry Herks
Lorenz van de Vlag 3-1 Melvin van Hulst
Pascal Kerkhof 3-2 Maurice Le Grand
Jeffrey Weiss 3-0 Bas Koolen

Halve finale:
Berry Herks 4-0 Lorenz van de Vlag
Pascal Kerkhof 4-2 Jeffrey Weiss

Finale:
Berry Herks 5-0 Pascal Kerkhof

In de winnaarsronde slaagde de winnaar van de 4e HW Django Moneydarts, Danny van Trijp, en de kwartfinalist van de World Series of Darts, Dimitri van den Bergh, er in om een finaleplek af te dwingen, al was dat voor de laatstgenoemde met het nodige fortuin. Een 1e plek in de poule zonder legverlies leverde hem weliswaar een bye op, waarna Zereso Zeverboom in de kwartfinale maar liefst 6 matchdarts onbenut liet. In de halve finale stelde Dimitri daarentegen weer orde op zaken door met een 5-0 overwinning Mitchell van Burk achter zich te laten.
Aan de andere kant van het schema was het Danny van Trijp die liet zien over de juiste vorm te beschikken. Ook hij doorstond de poulefase zonder een leg te verliezen, waarna ook Donny Kardienaal en Michael van Dijk legloos achterbleven.

In de finale kwam Danny het beste uit de startblokken en speelde zichzelf naar een 3-0 voorsprong. Dimitri wist zich vervolgens op het scorebord te zetten en ook de daaropvolgende leg te pakken, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was. Door enkele gemiste dubbels van Dimitri en sterk spel van Danny draaide de wedstrijd weer volledig om en liep Danny uit naar een 5-2 voorsprong. Met Danny op matchpoint wist Dimtri nog een leg te pakken, maar een leg later was het Danny die de finale winnend afsloot. Met een 6-3 overwinning schreef hij zodoende de 7e HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam en kon hij de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Auke Reinders 3-4 Michael van Dijk
Danny van Trijp 4-0 Donny Kardienaal
Dimitri van den Bergh 4-3 Zereso Zeverboom
Ruben Mesters 3-4 Mitchell van Burk

Halve finale:
Michael van Dijk 0-5 Danny van Trijp
Dimitri van den Bergh 5-0 Mitchell van Burk

Finale:
Danny van Trijp 6-3 Dimitri van den Bergh

Daarentegen had Dimitri met 7 stuks wel het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 133 uit handen kwam van Auke Reinders. Beste dame werd Esmeé van den Nieuwendijk met een 9e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 15 november zullen we weer te vinden zijn in Café Merwehof te Dordrecht voor de 8e HW Django Moneydarts 2017 en kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!