nigel michael van dijkWoensdagavond 1 november was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 6e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal hadden zich 24 deelnemers aangemeld om de strijd aan te gaan om de minimale 1e plek van €75,- . Om 20:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de traditionele poulefase om te bepalen wie er tot de winnaars- of verliezersronde zou worden veroordeeld.

Één poule sprong er in het bijzonder bovenuit; deze leverde maar liefst 3 finalisten op. Het waren Nigel van Milligen en Michael van Dijk die beide te sterk waren voor de winnaar van de 3e HW Django Moneydarts, Jeffrey Stigter, waardoor de verliezersronde voor hem restte.

Ook daarin trof Jeffrey niet de gemakkelijkste loting, maar wist hij zich na een bye wel te verzekeren van een finaleplek door met tweemaal een 3-1 overwinning Patrick van den Boogaard en Jeroen Mulder te verslaan.

Aan de andere kant van het schema was het Gerrit Geelen die zich voor de finale wist te plaatsen. Na een 4e plek in de poule achter Jurgen Watson, Dylan Sprangers en Jeroen Mulder kende hij geen problemen met Rowdy Rook, waarna hij tweemaal in een beslissende laatste leg aan het langste eind trok tegen Hans Stiphout en Bas Koolen.
In de finale kon Gerrit het niet bolwerken om het Jeffrey enigszins lastig te maken. Jeffrey liet zien niet thuis te horen in de verliezersronde en drukte het krachtsverschil uit in een 4-0 overwinning, waarmee hij de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Jeffrey Stigter 3-1 Patrick van den Boogaard
Jeroen Mulder 3-0 Esmee van den Nieuwendijk
Melissa van Puffelen 1-3 Bas Koolen
Hans Stiphout 2-3 Gerrit Geelen

Halve finale:
Jeffrey Stigter 3-1 Jeroen Mulder
Bas Koolen 2-3 Gerrit Geelen

Finale:
Jeffrey Stigter 4-0 Gerrit Geelen

In de winnaarsronde waren het dus Nigel van Milligen en Michael van Dijk die een finaleplek wisten te bemachtigen. Waar Nigel na een bye in 2 spannende wedstrijden af wist te rekenen met Wesley Plaisier en Jurgen Watson, kende Michael geen mededogen met Dylan Sprangers, Auke Reinders en Stefano van Engelen.
In de poule was Nigel al met 3-1 te sterk voor Michael en ook in de finale leverde dat hetzelfde wedstrijdbeeld op. Michael bleek niet bij machten om Nigel af te stoppen en zodoende kon Nigel met een 6-1 overwinning zijn derde overwinning op de 6e HW Django Moneydarts 2017 bijtekenen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 4-2 Wesley Plaisier
Jurgen Watson 4-0 Zereso Zeverboom
Stefano van Engelen 4-1 Dennis Zijdemans
Auke Reinders 1-4 Michael van Dijk

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-4 Jurgen Watson
Stefano van Engelen 2-5 Michael van Dijk

Finale:
Nigel van Milligen 6-1 Michael van Dijk

Dit keer geen finalist die verantwoordelijk was voor de meeste 180’ers of de hoogste finish. Wesley Plaisier had aan 4 stuks aan 180’ers genoeg, terwijl Jurgen Watson de hoogst mogelijke finish van 170 had laten aantekenen. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plek in de verliezersronde.

Naast de wekelijkse HW Django Moneydartstoernooien lanceren we op dinsdagavond 7 november in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam ook onze Moneydartstoernooien, waarbij de winnaar, net als in Café Merwehof, er van door zal gaan met minimaal €75,-. Vanzelfsprekend zijn we op woensdagavond 8 november ook weer te vinden in Café Merwehof te Dordrecht.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!