trijp boogaardWoensdagavond 18 oktober waren de deuren van Café Merwehof te Dordrecht weer geopend voor de 4e HW Django Moneydarts 2017. Net als vorige week mocht de organisatie van HW Darts 29 deelnemers verwelkomen en kon er, zoals gebruikelijk, om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zijn of haar geluk moest gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Ook deze week viel er, dankzij het aanwezige niveau, weer een zware poule te noteren; hierin slaagden Patrick van den Boogaard, Wesley Plaisier en Michael van Dijk de winnaarsronde te behalen ten kosten van Djowy Verhagen en Jurgen Hoogvliet.

Laatstgenoemde wist zich vervolgens wel dermate goed te revancheren door de finale van de verliezersronde te behalen. Jurgen bleek immers te sterk voor Ted Carbone, Hans Stiphout en Rob Zijderveld. Zijn tegenstander in de finale werd John Wanders, die op zijn beurt 3e werd in zijn poule achter Stefano van Engelen en Viggo van der Kuijl, waarna hij te sterk bleek voor Ferry Wennekes, Djowy Verhagen en Thom van der Herik.

Waar John in de halve finale alle zeilen moest bijzetten om zich te ontdoen van Thom, was Jurgen in de knock-outfase nog niet echt getest. Dat was in de finale wel anders en beide heren maakte er een spannende wedstrijd van, waarin uiteindelijk John met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Thom van den Herik 3-2 Melvin van Hulst
John Wanders 3-0 Djowy Verhagen
Hans Stiphout 1-3 Jurgen Hoogvliet
Donnie Kardinaal 1-3 Rob Zijderveld

Halve finale:
Thom van den Herik 3-4 John Wanders
Jurgen Hoogvliet 4-0 Rob Zijderveld

Finale:
John Wanders 5-3 Jurgen Hoogvliet

In de winnaarsronde wist Patrick van den Boogaard zijn 1e plek in de poule een goed vervolg te geven door na een bye Stefano van Engelen en Auke Reinders te verslaan en zich te plaatsen voor zijn eerste finale in De Merwehof. Aan de andere kant van het schema slaagde Danny van Trijp er in om bij zijn 3e optreden zijn derde finale te behalen. Ook hij werd 1e in zijn poule, waarna hij wist af te rekenen met Michael van Dijk, Dennis Zijdemans en Wesley Plaisier.

Beiden heren hadden door de avond heen sterk spel laten zien, hetgeen veel goeds beloofde voor de finale. Echter slaagde beide heren er niet in om dit de gehele finale vast te houden; een serie sterke legs werd zomaar vervolgd door enkele moeizame legs, hetgeen er wel in resulteerde dat er kansen over en weer waren en het scoreverloop dicht bij elkaar lag. Het was uiteindelijk Danny die de beste eindsprint in zijn mars had en na tweemaal een runner-uppositie nu eindelijk met een 6-4 overwinning de 4e HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam kon schrijven.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Stefano van Engelen
Erik van Rijswijk 1-4 Auke Reinders
Danny van Trijp 4-2 Dennis Zijdemans
Viggo van der Kuijl 1-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-2 Auke Reinders
Danny van Trijp 5-3 Wesley Plaisier

Finale:
Patrick van den Boogaard 4-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish uit handen kwam van Patrick van den Boogaard met 164. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 25 oktober kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor de 5e editie van de HW Django Moneydarts 2017, waar er weer zal worden gestreden om de 1e plek van minimaal €75,-. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!