danny trijp jeffrey stigerWoensdagavond 11 oktober was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van de 3e HW Django Moneydarts 2017. Met 29 deelnemers werd er om klokslag 20:00 uur gestart met een poulefase om te bepalen wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan begeven.

Één poule sprong er in het bijzonder bovenuit en mocht bestempeld worden als de poule des doods. Hierin slaagden Brian Raman en Danny van Trijp er in om Jaimy van Bavel en de winnaar van de voorgaande twee HW Django Moneydartstoernooien, Nigel van Milligen, de verliezersronde in te spelen.

Uiteindelijk deden beide heren wat er van hen verwacht werd en plaatsten zij zich voor de finale van de verliezersronde. Waar Jaimy in de knock-outfase te sterk was voor Mathijs van Genderen, Kevin Kruijthoff en Hans Stiphout, schakelde Nigel op zijn beurt Ilonka Fokkens, Martijn de Bruin en Ferry Wennekes uit.

In de poulefase was het Jaimy die een 3-2 overwinning op Nigel wist te boeken en was Nigel zodoende uit op revanche. Zeven legs later was het ook duidelijk dat Nigel deze revanchegevoelens prima kon omzetten in goed spel en verwees Jaimy met een 5-2 overwinning naar de tweede plaats.

Kwartfinale:
Martijn de Bruin 0-4 Nigel van Milligen
Ferry Wennekes 4-0 Rob Zijderveld
Kevin van Genderen 1-4 Hans Stiphout
Jaimy van Bavel 4-0 Kevin Kruijthoff

Halve finale:
Nigel van Milligen 4-2 Ferry Wennekes
Hans Stiphout 0-4 Jaimy van Bavel

Finale:
Nigel van Milligen 5-2 Jaimy van Bavel

In de winnaarsronde mocht Jeffrey Stigter zich gaan opmaken voor zijn tweede finale in 4 dagen tijd in Café Merwehof. Een eerste plek in de poule werd vervolgd door een drie sterke overwinningen op Louis Busink, Thom van den Herik en Brian Raman, waarna de runner-up van de 1e HW Django Moneydarts, Danny van Trijp, wachtte in de finale. Danny overleefde op zijn beurt de poule des doods waarin hij tweede werd achter Brian Raman, waarna Dylan Sprangers, Jeroen Mulder en Willy van Casteren aan de kant werden gezet.
De finale werd, zoals op voorhand verwacht, spannend. Zowel het niveau als de uitslag lag dicht bij elkaar en dat maakte de finale zeker het aanschouwen waard. Uiteindelijk was het Danny van Trijp, die na zijn eerdere verloren finale, wederom na een 6-4 nederlaag genoegen moest nemen met de runner-uppositie. Zodoende was het Jeffrey Stigter, die na de 1e editie Open Merwehof Singles ook de 3e HW Django Moneydarts op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Jeroen Mulder 2-4 Danny van Trijp
Willy van Casteren 4-3 Glenn Desmedt
Wesley Plaisier 0-4 Brian Raman
Jeffrey Stigter 4-1 Thom van den Herik

Halve finale:
Danny van Trijp 5-2 Willy van Casteren
Brian Raman 3-5 Jeffrey Stigter

Finale:
Danny van Trijp 4-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast was Brian Raman verantwoordelijk voor zowel het grootste aandeel in de gegooide 180’ers (7 stuks) als voor de hoogste finish (136). Beste dame werd Tanita van Genderen met een 9e plek in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 4e HW Django Moneydarts 2017, waarbij er weer zal worden gestreden om een 1e plek van minimaal €75,-. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .