jeffrey stigter michael van dijkZondagmiddag 8 oktober was Café Merwehof te Dordrecht het sfeervolle decor van de 1e editie van de Open Merwehof Singles 2017. De organisatie van HW Darts mocht deze dag 35 deelnemers verwelkomen,waaronder weer een hoop nieuwe gezichten. Om 14:00 uur werd de poulefase op gang gebracht verspreid over de 8 dartsbanen om te bepalen wie zijn of haar geluk moest gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Zonder echte verassingen vlogen de poules in rap tempo er doorheen en konden we na het afronden van de loterij op tijd van start met de knock-outfase.

In de verliezersronde wisten Ad Verhoeks en Dominique Kudret zich het beste te revancheren van een teleurstellende poulefase. Ad moest in zijn poule Mike van Duivenbode, Berry Herks en Dennis van Genderen voor zich dulden, waarna zonder legverlies Gerrit Geelen, Maikel Prins en Max Brobbel aan de kant werden gezet. Dominique moest op zijn beurt zijn meerdere erkennen in Patrick van den Boogaard en Kevin Kruijthof, waarna hij Jeffrey Weiss, Richard Dikhoff en Nigel Dikhoff wist te verschalken.

In de finale was het Ad die de overhand had, maar slaagde Dominique er in om goed in de buurt te blijven. Echter kon Dominique niet voorkomen dat Ad het niet liet aankomen op een beslissende laatste leg en was het Ad die met een 4-2 overwinning zegevierde in de verliezersronde.

Kwartfinale:
Roy Wolsink 0-3 Max Brobbel
Maikel Prins 0-3 Ad Verhoeks
Dominique Kudret 3-1 Richard Dikhoff
Nigel Dikhoff 3-0 Ad Kromeich

Halve finale:
Max Brobbel 0-3 Ad Verhoeks
Dominique Kudret 3-1 Nigel Dikhoff

Finale:
Ad Verhoeks 4-2 Dominique Kudret

In de winnaarsronde waren het Jeffrey Stigter en Michael van Dijk die na een 1e plek in de poulefase hun sterke spel wisten door te zetten in de knock-outfase.
Jeffrey kende een sterke start tegen Jeroen Kromeich (3-0), waarna in een spannende partij enkele matchdarts werden overleefd tegen Mitchell von Schukkmann (4-3). In de halve finale bleek dat geen rol van betekenis meer te spelen; Mike van Duivenbode werd in een hoogstaande wedstrijd met 5-1 verslagen.
Michael begon echter met een krappe 3-2 overwinning op Freddy de Geus om vervolgens na wat double trouble Ricardo Ham met 4-2 te verslaan. Ook in de halve finale stond hij 2 legs af, ditmaal was Patrick van den Boogaard het slachtoffer.

De finale tussen Jeffrey en Michael werd er één van wisselend niveau. Zeker in het begin van de finale was de meeste wisselvalligheid zichtbaar. Tijdens de eerste 2 legs hadden beide heren pijlen om de leg van elkaar af te snoepen, maar ging alles toch met de darts mee. Ook de 3 daaropvolgende legs gingen naar degene die de leg mocht starten, hetgeen resulteerde in een 3-2 voorsprong voor Jeffrey.
Michael raakte het even kwijt en Jeffrey kon de eerste break maken om vervolgens te starten met een maximale score. Deze werd echter beantwoord met een 180’er van Michael gevolgd door nog tweemaal een triple 20. Echter kon Michael niet voorkomen dat Jeffrey ook deze leg binnen wist te halen.

Michael hield vervolgens wel zijn eigen leg in 18 pijlen, maar kon niet voorkomen dat Jeffrey de finale besloot met een 15 darter in zijn eigen leg. Zodoende schreef Jeffrey Stigter met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open Merwehof Singles op zijn naam en mocht hij de goedgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Nieso van der Hoek 2-3 Berry Herks
Patrick van den Boogaard 3-1 Arjo van Golen
Michael van Dijk 3-2 Freddy de Geus
Arnod Timmermans 1-3 Ricardo Ham
Mike van Duivenbode 3-2 Daniel Geysendorpher
Nigel van Milligen 3-0 Kevin Kruijthof
Mitchell von Schukkmann 3-0 Viggo van der Kuijl
Jeffrey Stigter 3-0 Jeroen Kromeich

Kwartfinale:
Berry Herks 2-4 Patrick van den Boogaard
Michael van Dijk 4-2 Ricardo Ham
Mike van Duivenbode 4-0 Nigel van Milligen
Mitchell von Schukkmann 3-4 Jeffrey Stigter

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 2-5 Michael van Dijk
Mike van Duivenbode 1-5 Jeffrey Stigter

Finale:
Michael van Dijk 3-6 Jeffrey Stigter

Daarnaast kwam zowel het grootste aandeel in de gegooide 180’ers (4 stuks) als de hoogste finish (151) uit dezelfde hand; Arjo van Golen nam beiden op zijn rekening. Beste dame werd Robin Eversdijk met een 9e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond vangen we weer in Café Merwehof aan met de 3e HW Django Moneydarts, waarbij de winnaar minimaal €75,- zal ontvangen. Ons eerstvolgende open-toernooi staat gepland op zondag 12 november. Meer informatie zal deze week volgen!

Tot dan!