nigel zeresoWoensdagavond 4 oktober was Café Merwehof weer het decor van de 2e HW Django Moneydarts 2017. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 20 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen voor de 1e plek van minimaal €75,-. Er werd gestart in een poulefase b/o 5 om te bepalen wie zich in de een winnaars- en verliezersronde moest vertoeven.

Wesley van Beekum kende in zijn poule de nodige opstartproblemen en moest zijn meerdere erkennen in Ruud van der Spek en Dennis van Genderen, waarna de verliezersronde voor hem restte. Hierin werden na een bye Sven Eijkelenkamp en Hans Stiphout aan de kant gezet en mocht hij het in de finale gaan opnemen tegen Donny Kardienaal. Donny werd 3e in zijn poule achter Nigel van Milligen en Ferry Wennekes, waarna hij te sterk bleek voor Youri van Maurik en Dylan Sprangers.

In de finale, waarin Wesley toch wel de favoriet was, gaf Donny goed tegengas. Echter kwam hij net te kort om een beslissende laatste leg af te dwingen, waardoor Wesley met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Wesley van Beekum 3-0 Sven Eijkelenkamp
Michael Cohen 1-3 Hans Stiphout
Danny Django 2-3 Dylan Sprangers
Donny Kardienaal 3-0 Youri van Maurik

Halve finale:
Wesley van Beekum 3-1 Hans Stiphout
Dylan Sprangers 1-3 Donny Kardienaal

Finale:
Wesley van Beekum 4-2 Donny Kardienaal

In de winnaarsronde liet Zereso Zeverboom zich weer eens van zijn beste kant zien. Waar hij vorige week nog de verliezersronde in werd gestuurd door onder andere Eddie Merlijn, was hij ditmaal Eddie wel te baas in de poule, waarna hij in de knock-out na een bye Berry Herks en Mike van Duivenbode wist te verschalken.
Aan de andere kant van schema heerste de winnaar van de 1e editie, Nigel van Milligen. In de poule verloor hij maar 1 leg om vervolgens in de winnaarsronde in 2 spannende partijen af te rekenen met Eddie Merlijn en Stefano van Engelen.

In de finale had Zereso dus de taak om Nigel te weerhouden van zijn tweede zege op rij. Echter kende Zereso de nodige problemen om zijn niveau van de voorgaande partijen te halen en liet Nigel wederom zien waarom hij in de finale thuishoorde. Met een duidelijke 6-2 overwinning schreef hij het 2e HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam en mocht hij de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Dennis van Genderen 0-4 Mike van Duivenbode
Zereso Zeverboom 4-2 Berry Herks
Stefano van Engelen 4-1 Ruud van der Spek
Nigel van Milligen 4-3 Eddie Merlijn

Halve finale:
Mike van Duivenbode 3-5 Zereso Zeverboom
Stefano van Engelen 3-5 Nigel van Milligen

Finale:
Zereso Zeverboom 2-6 Nigel van Milligen

Daarnaast was Nigel van Milligen verantwoordelijk voor zowel de meeste 180’ers (5 stuks) als de hoogste finish (142).

Naast volgende week woensdag zijn we aanstaande zondag ook al te vinden in Café Merwehof te Dordrecht. Die dag zullen we om 14:00 van start gaan met de Open de Merwehof Singles, waarbij de winnaar met minimaal €150,- huiswaarts zal keren. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl

Tot dan!