nigel van milligen Danny van trijpWoensdag 27 september was de organisatie van HW Darts voor het eerst te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 1e HW Django Moneydarts 2017. Voor alle partijen was het even afwachten hoeveel deelnemers er voor de eerste keer aan de ockey zouden verschijnen, maar met 25 deelnemers kon niemand ontevreden zijn. Zodoende kon er om 20:00 uur het startschot gegeven worden voor de poulefase om te bepalen wie er door zou gaan naar de winnaars- en verliezersronde.

Twee poules sprongen er in het bijzonder bovenuit; In poule 1 gingen Wesley Plaisier, Jurgen Watson en Ferry Wennekes door naar de winnaarsronde ten kosten van Stefano van Engelen en Danny de Bie en in poule 5 schaarde Danny van Trijp en Eddy Merlijn zich boven Dennis Zijdemans en Zereso Zeverboom.

Uiteindelijk wisten deze 4 verliezersrondegangers allemaal de halve finale te behalen, waarvan Stefano van Engelen en Danny de Bie wisten door te stromen naar de finale. Waar Stefano verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Melissa van Puffelen, Dylan Sprangers en Zereso Zeverboom, versloeg Danny op zijn beurt Ilonka Fokkens, Donny Kardienaal en Dennis Zijdemans.

In de poule had Danny met 2-0 gewonnen van Stefano en was Stefano dus uit op revanche. Echter bleek Danny nu ook weer het beste van het spel te hebben, al maakte Stefano er nog een spannende partij van. Uiteindelijk was het Danny die na 8 legs met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Dylan Sprangers 1-3 Stefano van Engelen
Marcel Reinders 1-3 Zereso Zeverboom
Donny Kardienaal 1-3 Danny de Bie
Dennis Zijdemans 3-1 Danny Django

Halve finale:
Stefano van Engelen 4-1 Zereso Zeverboom
Danny de Bie 4-3 Dennis Zijdemans

Finale:
Stefano van Engelen 3-5 Danny de Bie

In de winnaarsronde waren het Nigel van Milligen en Danny van Trijp die zich naar de finale wisten te spelen. Nigel zag een 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna Michael Cohen en Wesley Plaisier op een nederlaag werden getrakteerd. Danny werd in de poule nog maar nipt tweede, maar verschalkte vervolgens wel in 3 spannende partijen Berry Herks, Luciano Patiradj en Patrick van den Boogaard.

In de finale lieten beide heren hoogstaand niveau zien, waarbij zij elkaar flink op de hielen zaten. Echter was het Nigel die er in slaagde om de eerste break te plaatsen, hetgeen gezien het verdere verloop van de finale voldoende bleek om de dagzege binnen te halen. Met een 6-4 overwinning schreef hij zodoende de 1e editie van de HW Django Moneydarts 2017 op zijn naam en mocht hij de enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-1 Richie IJzermans
Nigel van Milligen 4-2 Michael Cohen
Antonio de Weerd 3-4 Patrick van den Boogaard
Danny van Trijp 4-2 Luciano Patiradj

Halve finale:
Wesley Plaisier 2-5 Nigel van Milligen
Patrick van den Boogaard 3-5 Danny van Trijp

Finale:
Nigel van Milligen 6-4 Danny van Trijp

Daarnaast hadden Wesley Plaisier en Danny van Trijp met ieder 5 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers en kwam de hoogste finish van 160 uit handen van Antonio de Weerd. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de verliezersronde.

Woensdagavond 4 oktober kan er weer tot 19:45 uur in Café Merwehof te Dordrecht worden ingeschreven voor de 2e editie van de HW Django Moneydarts 2017, waarbij de winnaar er weer met minimaal €75,- van door zal gaan. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl

Tot dan!