veenhof boogaardZaterdag 23 september was de organisatie van HW Darts voor het derde jaar op rij te gast in Agnes & Schier te Barendrecht voor de 3e editie van de Open Agnes en Schier Koppels & Singles 2017. Met 29 koppels konden we om 11:00 uur het startschot geven voor het koppeltoernooi, waarin we begonnen met een poulefase om te bepalen wie het geluk moest gaan beproeven in de winnaars- of verliezerronde.

Één poule sprong er in het bijzonder bovenuit; hierin werden Zereso Zeverboom / Wesley van Beekum naar de verliezerronde gestuurd door de koppels Danny van Trijp / Joey Jaspers en Marco Flach / Roy Gokoel. Vervolgens wisten zij zich in de verliezerronde goed te revancheren door geen leg meer af te staan aan Lorenzo Verroen / Faisel Smits en Hans de Klerk / Rowdy Rook, waarna in de finale het koppel Maurice de Keijzer / Eric Soekra wachtte.

Naast het feit dat zij voor het eerst met elkaar gooide, was het ook de eerste keer dat zij elkaar ontmoette. De poulefase liep dan ook niet helemaal gesmeerd en een 3e plek achter Jan Karel / Ardy Jongenelen en Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk restte. Echter begon het koppel in de knock-outfase langzaamaan beter spel te vertonen en schakelde zij achtereenvolgens de koppels Melvin van Hulst / Wouter Fierloos, Hans Stiphout / Elly Vlug en in een beslissende laatste leg Danny Django / Nigel Dikhoff uit.
In de finale bleek het koppel Zeverboom / Van Beekum een maatje te groot en waren De Keijzer / Soekra niet bij machten om dit af te stoppen. Zeverboom / Van Beekum deden wat van hen werd verwacht en sleepten de verliezerronde in de wacht met een 4-0 overwinning.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom / Wesley van Beekum 2-0 Lorenzo Verroen / Faisel Smits
Hans de Klerk / Rowdy Rook 2-1 Dennis Zijdemans / Selena van Deursen
Danny Django / Nigel Dikhoff 2-0 Marcel Koolmees / Jan Bakels
Hans Stiphout / Elly Vlug 0-2 Maurice de Keijzer / Eric Soekra

Halve finale:
Zereso Zeverboom / Wesley van Beekum 3-0 Hans de Klerk / Rowdy Rook
Danny Django / Nigel Dikhoff 2-3 Maurice de Keijzer / Eric Soekra

Finale:
Zereso Zeverboom / Wesley van Beekum 4-0 Maurice de Keijzer / Eric Soekra

In de winnaarsronde wist Marco Flach, die vorige week nog de 1e NDB-ranking op zijn naam schreef, samen met oudgediende Roy Gokoel een finaleplek te bemachtigen. Het sterke begin in de poulefase werd voortgezet, waarbij in de winnaarsronde de koppels Tony Martinez / Willy van Casteren, Fabian de Groot / Tonny Veenhof en Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk met sterk spel aan de kant werden gezet.
Tegenstander in de finale werd het last-minute-koppel Thom van den Herik / Patrick van den Boogaard. Zij kenden daarentegen de nodige opstart problemen in de poulefase en werden ternauwernood 2e achter Elvin Geerlof / Jurgen Hoogvliet. Beetje bij beetje begon het beter te lopen en werden de koppels Geordie Martis / Peter de Bruin, Jan Karel / Ardy Jongenelen, Dominique Kudret / Dennis de Jong en Cor Ernst / Mareno Michels op een nederlaag getrakteerd.

In de finale lag het niveau dicht bij elkaar, al kon er soms een scorende achterstand goedgemaakt worden door het missen van dubbels. Echter had het koppel Flach / Gokoel hun vizier op het scherpst staan en slaagde Van den Herik / Van den Boogaard er niet in om ook het daadwerkelijke scoreverloop spannend te maken. Met een 4-1 overwinning schreven Marco Flach / Roy Gokoel de 3e editie van de Open Agnes en Schier Koppels 2017 op hun naam en mochten zij een goedgevulde enveloppe met €240,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Marco Flach / Roy Gokoel 3-1 Tony Martinez / Willy van Casteren
Fabian de Groot / Tonny Veenhof 3-0 Michael Cohen / Dylan Sprangers
Mike van Duivenbode / Freddy de Geus 3-0 Tony Buitelaar / Alex van Emmerloot
Elvin Geerlof / Jurgen Hoogvliet 1-3 Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk
Wesley Plaisier / Ricardo Ham 2-3 Danny van Trijp / Joey Jaspers
Cor Ernst / Mareno Michels 3-1 Mitchell von Schukkmann / Stefano van Engelen
Edwin Boot / Michel Oversluizen 2-3 Dominique Kudret / Dennis de Jong
Jan Karel / Ardy Jongenelen 2-3 Thom van den Herik / Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:
Marco Flach / Roy Gokoel 3-0 Fabian de Groot / Tonny Veenhof
Mike van Duivenbode / Freddy de Geus 1-3 Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk
Danny van Trijp / Joey Jaspers 0-3 Cor Ernst / Mareno Michels
Dominique Kudret / Dennis de Jong 0-3 Thom van den Herik / Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Marco Flach / Roy Gokoel 3-1 Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk
Cor Ernst / Mareno Michels 0-3 Thom van den Herik / Patrick van den Boogaard

Finale:
Marco Flach / Roy Gokoel 4-1 Thom van den Herik / Patrick van den Boogaard

Inmiddels hadden zich nog enkele singles af- en aangemeld, waardoor we uiteindelijk met een totaal van 50 singles van start konden met het singletoernooi. Enkele zware poules zorgden ervoor dat 3 van de 4 finalisten van het koppeltoernooi zich in de verliezerronde begaven, waarvan Roy Gokoel en Patrick van den Boogaard wisten door te stromen naar de finale.

Patrick moest in zijn poule Nigel van Milligen en Wesley Plaisier voor zich dulden, waarna Willy van Casteren, Menno Angenent en zijn koppelmaat Thom van den Herik werden verslagen. Roy schaarde zich op zijn beurt achter Danny van Trijp en Erik van Rijswijk, waarna hij zich wist te ontdoen van Luciano Patiradj, Alex van Emmerloot, Dennis Zijdemans en Jan Karel.
In de finale ging Patrick sterk van start en kende Roy nog wat opstartproblemen. Naar mate de wedstrijd vorderde, kwam Roy beter in zijn spel, maar de kansen die hij miste werden hard afgestraft door Patrick, die zodoende met een 4-0 overwinning de verliezerronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Ardy Jongenelen 1-2 Jan Karel
Roy Gokoel 2-0 Dennis Zijdemans
Patrick van den Boogaard 2-1 Menno Angenent
Thom van den Herik 2-1 Janez Bojnec

Halve finale:
Jan Karel 2-3 Roy Gokoel
Patrick van den Boogaard 3-1 Thom van den Herik

Finale:
Roy Gokoel 0-4 Patrick van den Boogaard

In de winnaarsronde waren het Tonny Veenhof en Tony Martinez, die een vroege uitschakeling in het koppeltoernooi wisten recht te trekken met een finaleplek in het singletoernooi. Tonny Veenhof zag een 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna met sterk spel Nigel Dikhoff, Danny van Trijp en Mike van Duivenbode werden verslagen. Tony Martinez moest daarentegen in de poule zijn meerdere erkennen in Ricardo Ham, wat hem een 2e plaats opleverde. Echter herstelde hij zich goed en werden achtereenvolgens Elvin Geerlof, Nigel van Milligen, Marco Flach en Fabian de Groot aan de kant gezet.

In de finale had Martinez scorend gezien het beste van het spel, maar bleek hij de nodige moeite te hebben met het vinden van de juiste dubbel. Veenhof bleek daarentegen meedogenloos op zijn dubbels en straften de eerste 3 legs alles af. Martinez zette scorend gezien nog een extra tandje bij en stond de volgende 3 legs driemaal binnen 15 darts op een dubbel. Echter werden er maar 2 van de 3 legs binnengehaald en kon Veenhof gaan aanleggen voor de winnende leg. Martinez mistte wederom 2 pijlen en Veenhof strafte dit weer keurig af, wat hem, ondanks een gemiddelde dat 15 punten lager lag dan die van Martinez, een 5-2 overwinning opleverde en daarmee de 1e plek op de 3e editie van de Open Agnes & Schier Singles 2017.

Laatste 16:
Mike van Duivenbode 3-0 Ricardo Ham
Mitchell von Schukkmann 1-3 Freddy de Geus
Wesley Plaisier 1-3 Danny van Trijp
Tonny Veenhof 3-1 Nigel Dikhoff
Jurgen Hoogvliet 3-1 Stefano van Engelen
Fabian de Groot 3-0 Schier Gouman
Peter de Bruin 1-3 Marco Flach
Tony Martinez 3-2 Nigel van Milligen

Kwartfinale:
Mike van Duivenbode 3-2 Freddy de Geus
Danny van Trijp 0-3 Tonny Veenhof
Jurgen Hoogvliet 0-3 Fabian de Groot
Marco Flach 1-3 Tony Martinez

Halve finale:
Mike van Duivenbode 2-4 Tonny Veenhof
Fabian de Groot 3-4 Tony Martinez

Finale:
Tonny Veenhof (74,4) 5-2 Tony Martinez (88,2)

Over de gehele dag had Tony Martinez met 9 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bij de koppels uit handen kwam van Marco Flach (145) en bij de singles van Mike van Duivenbode (154). Opvallend genoeg waren er geen dames die meededen, waardoor wij de prijs voor de beste dame achterwegen moesten laten.

Rest ons nog Agnes en Schier te bedanken voor de mooie locatie en de sponsoring voor zowel de prijzenpot als voor alle gegooide 180’ers, het barpersoneel en natuurlijk alle darters voor een gezellige en sportieve middag!

Ons volgende open toernooi staat gepland op zondag 8 oktober in Café Merwehof te Dordrecht. Dit betreft een singletoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €150,- huiswaarts zal keren. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl.

Tot dan!

koppel agnes schier