winners 14 2017Vrijdagavond 8 september stond Winners Café te Numansdorp centraal voor alweer het laatste rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2017. Met 21 deelnemers konden we rond de klok van 20:00 uur van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het nieuwkomer Bas Koolen en Zereso Zeverboom de finale wisten te behalen. Bas moest in zijn poule Mike van Duivenbode en Jos Solleveld voor zich dulden, waarna zonder legverlies Dennie Mallegrom en Melvin van Hulst werden verslagen. Zereso liet zich in zijn poule verassen door Dave Roelse en Lesley van Schijndel, waarna hij zonder problemen afrekende met Maurice de Keijzer en Dominique Kudret.

De finale tussen Bas en Zereso lag dicht bij elkaar, hetgeen zich ook uitte in de uiteindelijke uitslag. Bij een stand van 4-4 moest er zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen. Hierin bleek Zereso het koelbloedigste en sleepte met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Wilbert Bijl 1-3 Melvin van Hulst
Bas Koolen 3-0 Dennie Mallegrom
Zereso Zeverboom 3-0 Maurice de Keijzer
Dominique Kudret 3-2 Shaties Hoebdar

Halve finale:
Melvin van Hulst 0-4 Bas Koolen
Zereso Zeverboom 4-1 Dominique Kudret

Finale:
Bas Koolen 4-5 Zereso Zeverboom

In de winnaarsronde was er nog de nodige spanning om wie er de 1e plek in het klassement zou pakken. Voor aanvang van het toernooi was het duidelijk dat Dennis van Genderen 3 punten voorsprong zou hebben op Nigel van Milligen, waardoor Nigel 2 rondes verder zou moeten komen om over Dennis heen te gaan. Waar Nigel bij de laatste 16 van een bye genoot, won Dennis 4-2 van Jos Solleveld. In de kwartfinale kende Nigel geen mededogen met Sander van Oostenbrugge (4-0) en kon hij in de halve finale Dennis treffen, mits Dennis van Dave Roelse zou winnen. Dave deed daarentegen waar Nigel op zat te wachten en versloeg in een beslissende laatste leg Dennis met 4-3, waardoor Nigel bij winst op Dave in de halve finale 1e in het klassement zou worden. Echter had Nigel de nodige moeite om in zijn spel te komen en speelde Dave een sterke wedstrijd, waardoor hij met een 5-1 overwinning voor de eerste keer deze zomer de finale betrad en Dennis zich rankingkampioen mocht noemen.

Aan de andere kant van schema trok Wesley van Beekum zijn groeiende vorm van de afgelopen zomer door. Nadat eerste Menno Angenent op een 4-0 verliespartij werd getrakteerd, schakelde hij in de halve finale na een kraker Mike van Duivenbode uit met 5-4, waardoor ook voor Wesley zijn eerste finale van de zomer lonkte.

Ook in de finale tegen Dave liet Wesley een goed niveau aantekenen en leek vastberaden om op het laatste toernooi van de zomer toch nog zijn eerste toernooioverwinning van de zomer te pakken. Na 9 legs gespeeld te hebben, was het ook Wesley die zich het sterkste toonde en met een 6-3 overwinning het laatste rankingtoernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam schreef.

Kwartfinale:
Sander van Oostenbrugge 0-4 Nigel van Milligen
Dave Roelse 4-3 Dennis van Genderen
Wesley van Beekum 4-0 Menno Angenent
Mike van Duivenbode 4-0 Lesley van Schijndel

Halve finale:
Nigel van Milligen 1-5 Dave Roelse
Wesley van Beekum 5-4 Mike van Duivenbode

Finale:
Dave Roelse 3-6 Wesley van Beekum

Daarnaast waren de finalisten ook verantwoordelijke voor de meeste 180’ers en hoogste finish. Waar Dave met 4 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers had, was de 138 finish van Wesley de hoogste van de avond. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 9e plek in de winnaarsronde.

Zondag 24 september vangen we om 14:00 uur aan met het eindtoernooi van de Winners Zomerranking 2017. De prijzenpotverdeling en speelschema’s van de poules en knock-out zullen worden gepubliceerd op onze facebookpagina en website www.hw-darts.nl .

Tot dan!