andrew helsemans wesley plaisierMaandagavond 28 augustus mocht de organisatie van HW Darts voor de laatste keer deze zomer in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel aanvangen met de 11e Makkie Moneydarts 2017. Net als vorige week was de opkomst gelijk aan het ideale aantal van 32 en konden we om klokslag 20:00 uur van start met de poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Dankzij enkele listige poules werden er diverse verassingen genoteerd en kon de verliezersronde worden bestempeld als een verkapte winnaarsronde.

Zo moesten vijfvoudig Makkie Moneydarts winnaar, Danny van Trijp, en Freddy de Geus in hun poule Corné Groeneveld en Ferry Wennekes voor zich dulden, verslikte Zereso Zeverboom zich in Luciano Patiradj, wat hem een 3e plek achter de laatstgenoemde en Jordy Kaptein opleverde en kon ook Wesley van Trijp, die onlangs een 9e plek op het Open Antwerpen wist te behalen en zich daarnaast ook nog wist te kwalificeren voor de Winmau World Masters, zich opmaken voor de verliezersronde, nadat hij achter Wesley Plaisier en Mike van Duivenbode eindigde.

Van alle bovengenoemde namen waren het uiteindelijk Danny van Trijp en Zereso Zeverboom die zich het beste wisten te revancheren en een finaleplek opeisten. In de knock-outfase bleek Danny te sterk voor Leroy Spil, Melvin van Hulst en Dominique Kudret en zette Zereso op zijn beurt Romy van Zelst, Christian van den Berg en Wesley van Trijp op zij.
In een uiterst meeslepende finale waar het plezier voorop stond, vormde Danny de bovenliggende partij. Dit betaalde zich ook uit in een 5-1 overwinning, waarmee hij naast 5 winnaarsrondezeges ook een verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Jacob van Hattum 1-3 Wesley van Trijp
Zereso Zeverboom 3-0 Christian van den Berg
Melvin van Hulst 0-3 Danny van Trijp
Dominique Kudret 3-1 Danny Django

Halve finale:
Wesley van Trijp 3-4 Zereso Zeverboom
Danny van Trijp 4-1 Dominique Kudret

Finale:
Zereso Zeverboom 1-5 Danny van Trijp

In de winnaarsonde mochten Andrew Helsemans en Wesley Plaisier zich gaan op maken voor hun 3e finaleplek. Waar Wesley in de knock-outfase al zijn tegenstanders (Corné Groeneveld, Davy van Hulst en Geert Oorbeek) netjes 1 leg gaf, kende Andrew meer problemen, maar wist hij aan de goede kant van de score te blijven tegen Jan Snoep, Mike van Duivenbode en Dennis van Genderen, waarbij de laatstgenoemde een handvol matchdarts miste.

Op de 4e Makkie Moneydarts 2017 stonden beide heren ook al tegenover elkaar in de finale, welke Andrew met een 6-2 overwinning wist af te sluiten en was het dus aan Wesley om hierop revanche te nemen. In het begin van de finale verliep dit voor hem voortvarend; ondanks dat Andrew de eerste leg wist te pakken, haalde Wesley de drie daaropvolgende legs binnen en leek er weinig aan de hand. Echter begonnen de dubbels hem tegen te werken, waardoor Andrew weer terug in de partij kon komen. Ook bij een stand van 3-3 miste Wesley wederom 6 pijlen op de dubbel , waarmee het verzet gebroken leek. Andrew trok de stand door naar een 5-3 voorsprong, waarna Wesley nogmaals 3 pijlen kreeg om zich te redden, maar ook deze gingen niet in het gewenste vakje. Andrew profiteerde ook nu weer optimaal, waardoor hij met een 6-3 overwinning de 11e Makkie Moneydarts 2017 op zijn naam mocht schrijven.

Laatste 16:
Dennis Zijdemans 0-3 Davy van Hulst
Wesley Plaisier 3-1 Corné Groeneveld
Jordy Kaptein 3-0 Chiel Schouten
Geert Oorbeek 3-1 Nigel Dikhoff
Andrew Helsemans 3-2 Jan Snoep
Ferry Wennekes 1-3 Mike van Duivenbode
Dennis van Genderen 3-1 Luciano Patiradj
Dylan Sprangers 1-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:
Davy van Hulst 1-4 Wesley Plaisier
Jordy Kaptein 2-4 Geert Oorbeek
Andrew Helsemans 4-2 Mike van Duivenbode
Dennis van Genderen 4-2 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-1 Geert Oorbeek
Andrew Helsemans 5-4 Dennis van Genderen

Finale:
Wesley Plaisier 3-6 Andrew Helsemans

Daarnaast had Andrew met 5 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Danny van Trijp. Romy van Zelst en Tanita van Genderen werden gedeeld beste dame met een 9e plek in de verliezersronde.

De zomerdarts in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel zit er dus weer op. We willen via deze weg dan ook alle deelnemers en personeelsleden bedanken voor alle gezellige maandagavonden en hopen jullie volgend jaar allemaal op een nieuwe Makkie Moneydarts cyclus terug te zien. Tot die tijd zullen er nog genoeg HW Dartstoernooien volgen, dus houd onze website en Facebookpagina goed in de gaten voor al onze toernooien!