mike van duivenbode nigel van milligenVrijdagavond 25 augustus mochten we in de sfeervolle ambiance van Winners Café te Numansdorp weer aanvangen met het 12e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Met 30 deelnemers konden we rond de klok van 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de poulefase liet onder andere Mike van Duivenbode zien er zin in te hebben door 6 maal een 180’er te noteren, veraste Geordie Martis met sterk finishwerk door een 150 en 170 finish uit te gooien en werden Rudi Minnebach en de nummer 2 van de ranking, Dennis van Genderen, naar de verliezersronde gestuurd door toedoen van Jisse de Boer en Geordie Martis.

Uiteindelijk waren het ook de bovengenoemde verliezersrondegangers die de finale wisten te behalen. Waar Rudi te sterk was voor Claudia van Driel, Sylvana Snoeck en Menno Angenent, schakelde Dennis op zijn beurt Melissa van Puffelen, Mike Kaptein en Dylan van Schijndel uit.
In de poule was het Rudi die met 3-2 nipt aan het langste eind trok en ook nu lag de partij dicht bij elkaar. Opnieuw leek het erop dat Dennis een beslissende laatste leg ging afdwingen, waren het niet dat Rudi de juiste dubbel wist te vinden voor een 5-3 overwinning en daarmee de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 2-3 Menno Angenent
Rudi Minnebach 3-1 Sylvana Snoeck
Marco Houweling 0-3 Dylan van Schijndel
Mike Kaptein 0-3 Dennis van Genderen

Halve finale:
Menno Angenent 0-4 Rudi Minnebach
Dylan van Schijndel 2-4 Dennis van Genderen

Finale:
Rudi Minnebach 5-3 Dennis van Genderen

In de winnaarsronde wist Mike zijn sterke spel uit de poulefase voort te zetten en zich na overwinningen op Dominique Kudret, Freddy de Geus en Wesley Plaisier te plaatsen voor de finale. Aan de andere kant van schema bleef Nigel van Milligen driemaal op rij in een laatste beslissende leg aan de goede kant van scorebord tegen Davy van Hulst, Wesley Schols en Patrick van den Boogaard.
Waar de eerdere finale op het 7e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 tussen deze twee heren nog behoorlijk spannend was, bleek Mike dit keer vastberaden te zijn om er een snel potje van te maken en er wederom met de dagzege van door te gaan. Nigel was zichtbaar moegestreden en kon geen potten meer breken, waar Mike gretig gebruik van wist te maken. Met een 6-0 overwinning gaf hij Nigel’s tweede finalewhitewash van de zomer en schreef daarmee het 12e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 2-4 Wesley Plaisier
Mike van Duivenbode 4-2 Freddy de Geus
Patrick van den Boogaard 4-3 Jisse de Boer
Nigel van Milligen 4-3 Wesley Schols

Halve finale:
Wesley Plaisier 1-5 Mike van Duivenbode
Patrick van den Boogaard 4-5 Nigel van Milligen

Finale:
Mike van Duivenbode 6-0 Nigel van Milligen

Met 8 stuks had Mike ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish, zoals eerder vermeld, uit handen kwam van Geordie Martis met 170. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 5e plek in de verliezersronde.

Vrijdagavond 1 september kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 13e en tevens één na laatste toernooi van de Winners Zomerranking 2017 in Winners Café te Numansdorp, waar er weer zal worden gestreden om de nodige punten en euro’s. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!