brian raman zereso zeverboomMaandagavond 21 augustus stond Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel in het teken van alweer de één na laatste Makkie Moneydarts 2017 van deze zomer. Met het ideale aantal van 32 deelnemers konden we om 20:00 uur van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In tegenstelling tot de meeste Makkie Moneydartstoernooien waren de poules ditmaal qua sterkte evenredig verdeeld, waardoor er geen echte verassingen te noteren waren. Uiteindelijk waren het Jan Snoep en Dylan Sprangers die zich voor het eerst deze zomer mochten gaan opmaken voor een verliezersrondefinale. Beiden heren moesten genoegen nemen met een 3e plek in hun poule, waarna Jan op zijn beurt Peter ’t Jong, Chiel Schouten en Toby van Overveld wist uit te schakelen en Dylan zich wist te ontdoen van Leander Wagenmaker, Jacob van Attum en Michael Cohen.
Op voorhand leek Jan de lichte favoriet te zijn, maar gaf Dylan goed tegenstand. Beide heren hielden elkaar zodoende goed in evenwicht, waardoor er uiteindelijk een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Hierin wist Dylan als eerste de juiste dubbel te vinden, waarmee hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Chiel Schouten 1-3 Jan Snoep
Toby van Overveld 3-0 Kevin Kruijthof
Dylan Sprangers 3-1 Jacob van Attum
Gilliyan Snitker 0-3 Michael Cohen

Halve finale:
Jan Snoep 4-1 Toby van Overveld
Dylan Sprangers 4-0 Michael Cohen

Finale:
Jan Snoep 4-5 Dylan Sprangers

In de winnaarsronde wist Brian Raman zich voor de tweede maal op rij te plaatsen voor de finale. Na een 1e plek in de poule kende hij geen genaden met Davy van Hulst, Mike van Duivenbode en Willy van Casteren, waarna in de finale Zereso Zeverboom wachtte. Ook hij kwam zijn poule zonder kleerscheuren door om vervolgens af te rekenen met Ricky Dingenouts, Wesley van Trijp en Freddy de Geus.
Waar Brian vorige week nog in een beslissende laatste leg tegen Damian Mol genoegen moest nemen met een 2e plek, was hij ditmaal vastberaden om er met de zege vandoor te gaan. Zereso stelde daar voor zijn doen weinig tegenover en kon het Brian niet echt lastig te maken, hetgeen erin resulteerde dat Brian relatief eenvoudig met een 6-1 overwinning de 10e Makkie Moneydarts 2017 op zijn naam schrijven.

Laatste 16:
Brian Raman 4-1 Davy van Hulst
Mike van Duivenbode 4-3 Danny van Trijp
Ferry Wennekes 2-4 Willy van Casteren
Mike Frens 3-4 Jill Desmedt
Nigel van Milligen 4-1 Leroy Spil
Dennis van Genderen 3-4 Freddy de Geus
Zereso Zeverboom 4-0 Ricky Dingenouts
Wesley van Trijp 4-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:
Brian Raman 4-3 Mike van Duivenbode
Willy van Casteren 4-1 Jill Desmedt
Nigel van Milligen 2-4 Freddy de Geus
Zereso Zeverboom 4-3 Wesley van Trijp

Halve finale:
Brian Raman 5-1 Willy van Casteren
Freddy de Geus 2-5 Zereso Zeverboom

Finale:
Brian Raman 6-1 Zereso Zeverboom

Daarnaast had Zereso Zeverboom met 7 stuks nog wel het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 149 uit handen kwam van Brian Raman. Beste dame werd Jill Desmedt met een kwartfinaleplek in de winnaarsronde.

Door een dubbele boeking in de locatie vangen we maandag 28 augustus aan met de laatste Makkie Moneydarts 2017, hetgeen dus inhoudt dat er maandag 4 september GEEN Makkie Moneydarts is! Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!