ricardo ham fabian de grootZaterdagavond 19 augustus was de organisatie van HW Darts weer te gast in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor de 3e editie van de Open Hoeksche Waard Singles. Ondanks een korte promotietijd mocht de organisatie toch nog 63 deelnemers verwelkomen, die op de 16 aanwezige dartsbanen de strijd met elkaar zouden aangaan om de 1e plek van €230,-. Zoals gebruikelijk vingen we om klokslag 20:00 uur aan in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarna het duidelijk zou worden wie zich naast Mark Oosterhuis en Mike van Duivenbode in het rijtje van winnaars zou scharen.

Enkele zware poules zorgden ervoor dat sommige gebruikelijke winnaarsrondegangers werden veroordeeld tot de verliezersronde. Daarvan wisten poulegenoten Brian Raman en Cedric Coryn zich het beste te revancheren door de finale te behalen. Nadat zij in de poule Tony Martinez en Alex Petitlion voor zich moesten dulden, schakelde Brian achtereenvolgends Maurice Roubos, Kendall de Haan, Willy van Casteren en Stefano van Engelen uit, terwijl Cedric op zijn beurt te sterk was voor Wilco Mulder, Ad Kromeich, Ferry Wennekes en Taco van Delft.
Dit leverde zodoende het tweede Belgische onderonsje tussen deze twee heren op en was aan het aan Cedric om zich van zijn 2-1 verliespartij in de poulefase te revancheren. Ook nu lag de partij dicht bij elkaar en slaagde Cedric erin om een beslissende laatste leg af te dwingen. Waar Brian in zijn twee voorgaande partijen al in een beslissende laatste leg aan het langste eind trok, bleek hij ook nu het koelbloedigste te zijn en sleepte met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Ted Carbone 0-3 Taco van Delft
Ferry Wennekes 2-3 Cedric Coryn
Willy van Casteren 2-3 Brian Raman
Stefano van Engelen 3-0 Jurgen Smit

Halve finale:
Taco van Delft 1-4 Cedric Coryn
Brian Raman 4-3 Stefano van Engelen

Finale:
Cedric Coryn 4-5 Brian Raman

In de winnaarsronde wist Fabian de Groot, net als op de Open Havenzicht Singles, te imponeren en zich te plaatsen voor de finale. Na een 1e plek in de poule, rekende hij met een 3-0 en 3-1 overwinning af met Chiel Schouten en Zereso Zeverboom, waarna ook Tonny Veenhof en Jeffrey Stigter na een spannende partij in een laatste beslissende leg eraan moesten geloven. Aan de andere kant van het schema liet Ricardo Ham zich van zijn beste kant zien. Na tweemaal een 3-1 zege op Wilbert Beijen en Fabian Bakker, versloeg hij in de kwartfinale met 4-2 de winnaar van de 2e editie, Mike van Duivenbode en rekende hij in de halve finale in een laatste beslissende leg af met Wesley Plaisier, die even daarvoor nog te sterk was voor Tony Martinez.

In de finale hadden beide heren last van de nodige opstartproblemen, maar bij een stand van 2-1 ging het niveau eindelijk omhoog. Beide heren noteerden enkele sterke legs en lieten daarmee zien waarom zij in de finale thuishoorden. Uiteindelijk leek ook deze finale te eindigen met een beslissende laatste leg, waren het niet dat Ricardo een klasse 146 finish uit de hoge hoed wist te toveren en daarmee met een 6-4 overwinning de 3e editie van de Open Hoeksche Waard Singles 2017 op zijn naam mocht schrijven.

Laatste 16:
Jeroen Kromeich 2-3 Tony Martinez
Wesley Plaisier 3-1 Arjan Brussaard
Fabian Bakker 1-3 Ricardo Ham
Mike van Duivenbode 3-0 Jos Solleveld
Tonny Veenhof 3-0 Niels van Tol
Zereso Zeverboom 1-3 Fabian de Groot
Jeffrey stigter 3-0 Leroy Spil
Alex Petitlion 3-2 Dennis van Genderen

Kwartfinale:
Tony Martinez 2-4 Wesley Plaisier
Ricardo Ham 4-2 Mike van Duivenbode
Tonny Veenhof 3-4 Fabian de Groot
Jeffrey Stigter 4-0 Alex Petitlion

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-5 Ricardo Ham
Fabian de Groot 5-4 Jeffrey Stigter

Finale:
Ricardo Ham (80,30) 6-4 Fabian de Groot (77,78)

Daarnaast had Cedric Coryn met 7 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Fabian de Groot. Beste dame werd Jill Desmedt met 9e plek in de verliezersronde.

Zaterdag 23 september staat ons volgende open-toernooi op de planning in Agnes & Schier te Barendrecht, namelijk de 3e editie van de Open Agnes & Schier Koppels & Singles. Bij beide toernooien zal de 1e plek minimaal €200,- bedragen. Meer informatie is te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/3e%20editie%20open%20agnes%20en%20schier%20koppels%20%26%20singles%202017.html

Tot dan!