danny van trijp wesley plaisierVrijdagavond 18 augustus mochten we in de sfeervolle ambiance van Winners Café te Numansdorp aanvangen met alweer het 11e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Met 27 deelnemers konden we van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde was het, net als vorige week, Patrick van den Boogaard die de finale wist te behalen. Nadat Dennis van Genderen en Rudi Minnebach in de poule te sterk voor hem bleken, schakelde hij in de verliezersronde Michelle de Jong, Lieven Raap en Dave Roelse uit, waarna in de finale Ricardo Vrijhof wachtte. Hij moest in zijn poule Mike van Duivenbode, Michael van der Veer en Wesley van Beekum voor zich dulden, waarna hij zich wist te ontdoen van Fabio Capelli, Shaties Hoebdar en Lesley van Schijndel.
De finale werd er een van scorend goed niveau, al bleken beide heren af en toe wat moeite te hebben met het vinden van de juiste dubbel. Echter wisten zij elkaar in evenwicht te houden tot een stand van 4-4, waarbij een laatste leg de beslissing moest brengen. Hierin ging Patrick het beste van start en gaf dit voordeel niet meer uit handen, waarmee hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Shaties Hoebdar 2-3 Ricardo Vrijhof
Lesley van Schijndel 3-1 Melissa Arendse
Melvin van Hulst 0-3 Dave Roelse
Lieven Raap 0-3 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Ricardo Vrijhof 4-0 Lesley van Schijndel
Dave Roelse 2-4 Patrick van den Boogaard

Finale:
Ricardo Vrijhof 4-5 Patrick van den Boogaard

In de winnaarsronde konden we ons opmaken voor dezelfde finale als vorige week. Wesley Plaisier bleek ditmaal te sterk voor Esmeé van den Nieuwendijk, Wesley van Trijp en Mike van Duivenbode, terwijl Danny van Trijp op zijn beurt geen mededogen kende met Wesley van Beekum, Davy van Hulst en Michael van der Veer.
Waar vorige week Wesley Plaisier nog met 6-3 zegevierde over Danny van Trijp, bleken de rollen nu omgedraaid. Beide heren hadden zichtbaar moeite om hun topniveau te halen, maar was het Danny die zich het beste staande wist te houden. Met een 6-3 overwinning pakte hij zijn revanche op de verloren finale van vorige week en schreef daarmee het 11e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam.

Kwartfinale:
Davy van Hulst 1-4 Danny van Trijp
Rudi Minnebach 1-4 Michael van der Veer
Mike van Duivenbode 4-0 Dennis van Genderen
Wesley Plaisier 4-2 Wesley van Trijp

Halve finale:
Danny van Trijp 5-2 Michael van der Veer
Mike van Duivenbode 4-5 Wesley Plaisier

Finale:
Danny van Trijp 6-3 Wesley Plaisier

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 151 uit handen kwam van Davy van Hulst. Beste dame werd Esmeé van den Nieuwendijk met een 9e plek in de winnaarsronde.

Vrijdagavond 25 augustus kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 12e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

Tot dan!