damian mol brian ramanMaandagavond 14 augustus mochten we in de sfeervolle ambiance van Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel aanvangen met de 10e Makkie Moneydarts. Net als de week ervoor mochten we met 41 deelnemers aanvangen in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Joey Jaspers en Toby van Overveld die zich het beste wisten te revancheren na een mindere poulefase. Waar Joey zich in de knock-outfase wist te ontdoen van Melissa van Puffelen, Winston van de Graaf en Melvin van Hulst, versloeg Toby op zijn beurt Leroy Spil, Maurice Le Grand en Servie Schrauwen.
In de finale, welke wegens de snelheid van het toernooi werd gespeeld in best of 9, waren beide heren erg aan elkaar gewaagd en zodoende moest er bij een stand van 4-4 ook een beslissende laatste leg aan te pas komen. Hierin bleek Joey het koelste te zijn en wist hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Winston van de Graaf 2-3 Joey Jaspers
Dylan Sprangers 2-3 Melvin van Hulst
Toby van Overveld 3-0 Maurice Le Grand
Peter ’t Jong 0-3 Servie Schrauwen

Halve finale:
Joey Jaspers 4-2 Melvin van Hulst
Toby van Overveld 4-2 Servie Schrauwen

Finale:
Joey Jaspers 5-4 Toby van Overveld

In de winnaarsronde waren het Damian Mol en Brian Raman die beide op hun eerste optreden deze zomer op de Makkie Moneydarts een finaleplek wisten te bemachtigen. Waar Brian geen genaden kende met Edwin de Jager, Nigel van Milligen en Wesley van Trijp, liet Damian sterk spel zien tegen Jurgen Watson, Stefano van Engelen en Danny van Trijp.
In de finale gaat Damian direct goed van start en ondanks een 180’er van Brian weet hij de 1e leg te pakken. Twee mindere leg volgen, maar beide heren weten hun eigen leg te houden, waarna Brian met een maximale score en een 13 darter de stand gelijk trekt tot 2-2. Damian produceert vervolgens zelf ook een 180’er en houdt zijn eigen leg in 16 darts om vervolgens Brian, die weliswaar zijn 3e 180’er van de finale gooit, te breken in 13 darts. Een rommelige leg volgt, waarin Brian de stand weet terug te brengen tot een 4-3 achterstand. Damian zet zichzelf na een 16 dartsleg op matchpoint, hetgeen wordt beantwoord met een mooie 137 finish van Brian, waarna Damian 2 matchdarts mist en Brian zelfs een beslissende laatste leg kan afdwingen. Damian weet echter deze leg wel de rust te bewaren en mag zodoende na een boeiende finale met 6-5 de 9e Makkie Moneydarts 2017 op zijn naam schrijven.

Laatste 16:
Edwin de Jager 1-3 Brian Raman
Dirk van de Graaf 0-3 Nigel van Milligen
Willy van Casteren 2-3 Freddy de Geus
Menno Angenent 0-3 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 3-2 Ferry Wennekes
Danny van Trijp 3-0 Alfred Schrieks
Damian Mol 3-0 Jurgen Watson
Stefano van Engelen 3-0 Hans Stiphout

Kwartfinale:
Brian Raman 4-1 Nigel van Milligen
Freddy de Geus 1-4 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 2-4 Danny van Trijp
Damian Mol 4-2 Stefano van Engelen

Halve finale:
Brian Raman 5-3 Wesley van Trijp
Danny van Trijp 1-5 Damian Mol

Finale:
Brian Raman (78,68) 5-6 Damian Mol (78,47)

Daarnaast had Brian Raman met 9 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 170 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in verliezersronde.

Ook deze week werd er na afloop van het reguliere toernooi nog een Melvin ‘170’ Makkiedarts georganiseerd. Waar Willy van Casteren met 5-1 te sterk was voor Melvin van Hulst in de verliezersronde, was het Nigel van Milligen die de winnaarsronde op zijn naam wist te schrijven ten kosten van Joey Jaspers.

Maandagavond 21 augustus zijn we weer te vinden in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor de 10e Makkie Moneydarts 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!