danny trijp wesley plaisierMaandagavond 7 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 8e Makkie Moneydarts 2017. Met wederom een goede opkomst van 41 deelnemers kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zijn of haar geluk mocht gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

In rap tempo werden de poules afgewerkt en echte verassingen vielen er niet te noteren. Uiteindelijk was het Davy van Hulst, die net als de week ervoor, de finale van de verliezersronde wist te behalen. Waar Davy in zijn poule nog Wesley Plaisier en Mitchell van Burk voor zich moest dulden, kende hij in de knock-outfase een sterke reeks tegen Danny Django, Jacob van Attum en Joey Jaspers, waarna in de finale Leroy Spil wachtte.

Ook Leroy moest genoegen nemen met een 3e plek in de poule achter Dennis Zijdemans en Ricky Dingenouts, waarna Romy van Zelst, Jan Kranendonk en Mark van Kooten aan de zegekar gebonden werden.

Het was aan Davy om na zijn verloren finale van vorige week het deze week een beter vervolg te geven. Leroy gaf voldoende tegengas, maar Davy slaagde er desalniettemin in om de finale met 4-2 naar zijn hand te zetten en daarmee de verliezersronde binnen te halen.

Kwartfinale:

Joey Jaspers 3-0 Leander Wagenmaker

Jacob van Attum 0-3 Davy van Hulst

Leroy Spil 3-1 Jan Kranendonk

William de Gelder 1-3 Mark van Kooten

Halve finale:

Joey Jaspers 2-3 Davy van Hulst

Leroy Spil 3-1 Mark van Kooten

Finale:

Davy van Hulst 4-2 Leroy Spil

In de winnaarsronde mocht Danny van Trijp zich gaan opmaken voor alweer zijn 6e finale op de Makkie Moneydarts 2017. Ondanks een 2e plek in de poule achter Servie Schrauwen, kende hij in de knock-outfase geen mededogen met Michael Cohen, Mitchell van Burk, Corne Groeneveld en Wesley van Trijp. Aan de andere kant van het Schema was het Wesley Plaisier die de lakens uitdeelde. Ook hij eindigde 2e in zijn poule achter Mitchell van Burk, maar kende daarna weinig problemen met Robert Krijthe, Servie Schrauwen, Dennis Zijdemans en Viggo van der Kuijl.

Wesley verloor zijn eerste finale op de 4e Makkie Moneydarts met 6-2 van Andrew Helsemans en had dus nog wat recht te zetten. Hij begon dan ook sterk aan de finale door te openen met een 16 darter, maar Danny wist de stand direct recht te trekken met een 13 darter om vervolgens te breaken met een 16 darter. De leg erna verliep rommelig doordat beide heren wat moeite hadden met de dubbels, maar slaagde Danny erin deze te pakken en de stand tot 3-1 te brengen. Wederom een sterke leg van Danny met 14 darts was het gevolg, waarna de moed bij Wesley een beetje in de schoenen zakte. Aan 20 pijlen had Danny genoeg om zichzelf op matchpoint te mogen zetten, maar stribbelde Wesley nog tegen met een belangrijke 74 finish. Echter wist Danny er nog een sterke leg uit te gooien en met een 15 darter besloot hij de finale met 6-2 in zijn voordeel, waarmee hij alweer voor de vijfde keer de Makkie Moneydarts 2017 op zijn naam mocht schrijven.

Laatste 16:

Viggo van der Kuijl 3-0 Patrick van den Boogaard

Jan Snoep 1-3 Toby van Overveld

Dennis Zijdemans 3-1 Kevin Kruijthof

Servie Schrauwen 0-3 Wesley Plaisier

Willy van Casteren 1-3 Wesley van Trijp

Rene Molendijk 2-3 Ferry Wennekes

Dennis van Genderen 2-3 Corne Groeneveld

Mitchell van Burk 0-3 Danny van Trijp

Kwartfinale:

Viggo van der Kuijl 4-1 Toby van Overveld

Dennis Zijdemans 1-4 Wesley Plaisier

Wesley van Trijp 4-1 Ferry Wennekes

Corne Groeneveld 2-4 Danny van Trijp

Halve finale:

Viggo van der Kuijl 2-5 Wesley Plaisier

Wesley van Trijp 1-5 Danny van Trijp

Finale:

Wesley Plaisier (84,94) 2-6 Danny van Trijp (91,12)

Daarnaast kwam ook de hoogste finish van 152 uit handen van Danny van Trijp, terwijl Joey Jaspers met 4 stuks het grootste aandeel had in de gegooide 180’ers. Beste dame werd Anouk Lokum met een 9e plek in de verliezersronde.

Gezien het vroege tijdstip werd er na het officiële toernooi nog een Melvin Makkiedarts georganiseerd aan de hand van het 170-systeem. Waar vorige week Melvin van Hulst zelf aan het langste eind trok, was het ditmaal aan Danny van Trijp die nog een extra zakcentje wist te verdienen door Wesley van Trijp in de finale te verslaan.

Maandagavond 14 augustus kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 9e Makkie Moneydarts in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel en zal er voor de liefhebbers nog na afloop een Melvin Makkiedarts georganiseerd worden. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!