winnaars OH koppel 2017Zondag 30 juli stond Café ‘’van ouds’’ Havenzicht te Ridderkerk in navolging van de Open Havenzicht Singles, welke vorige week in de wacht werd gesleept door Fabian de Groot ten kosten van Elvin Geerlof, in het teken van de Open Havenzicht Koppels 2017. Waar vorig jaar Ricardo Ham / Peter Langeveld tussen de 23 koppels de finale winnend afsloten ten kosten van Jeroen van Die / Richard van Dijke, mocht de organisatie van HW Darts ditmaal 32 koppels noteren, hetgeen voldeed aan het deelnemersmaximum. Om klokslag 13:00 uur konden we dan ook van start in 8 poules van 4 gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Enkele listige poules zorgden ervoor dat onder andere de runner-up van vorig jaar werd veroordeeld tot de verliezersronde. In de poulefase moesten zij Mike van Duivenbode / Freddy de Geus en Hans van de Hoek / Mark van Kooten voor zich dulden, waarna zij zich in de knock-outfase wisten te revancheren door geen leg meer af te staan aan Dushi Wouters / Lydia Wouters, Maurice de Jong / Dennis de Jong en Lorenzo Verroen / Ger Verroen. Aan de andere kant van het schema waren het Nick van Huet / Steven van Leijen die in de poule niet opgewassen bleken tegen de koppels Ricardo Ham / Zereso Zeverboom en Elvin Geerlof / Wesley Plaisier, maar vervolgens ook geen leg meer afstonden aan Johan Bekker / Kevin Swinkels, Vincent van de Bogaert / Marco Los en Wim Doesburg / Ruud Schipper.
In de finale begon het koppel Van Huet / Van Leijen scherp en kwamen zij ook snel op voorsprong. Echter wisten Van Die / Van Dijke de aansluiting te vinden en brachten zij de achterstand terug tot 3-2. Van Huet / Van Leijen lieten er vervolgens geen gras meer over groeien en sleepten de beslissende laatste leg en daarmee de verliezersronde in de wacht met een 4-2 overwinning.

Kwartfinale:
Wim Doesburg / Ruud Schipper 2-0 Jan de Vormer / Danny Mak
Vincent van de Bogaert / Marco Los 0-2 Nick van Huet / Steven van Leijen
Jeroen van Die / Richard van Dijke 2-0 Maurice de Jong / Dennis de Jong
Lorenzo Verroen / Ger Verroen 2-1 Wilco Mulder / Peter Zimmer

Halve finale:
Wim Doesburg / Ruud Schipper 0-3 Nick van Huet / Steven van Leijen
Jeroen van Die / Richard van Dijke 3-0 Lorenzo Verroen / Ger Verroen

Finale:
Nick van Huet / Steven van Leijen 4-2 Jeroen van Die / Richard van Dijke

In de winnaarsronde wist net als vorige week Elvin Geerlof de finale te behalen. Samen met zijn koppelmaat Wesley Plaisier kenden zij in de knock-outfase geen mededogen met hun tegenstanders en versloegen zij met klinkende cijfers Mike van Duivenbode / Freddy de Geus, Thom van der Herik / Jurgen Hoogvliet en Danny van Trijp / Wesley van Trijp. In de finale troffen zij het koppel Mitchell von Schukkmann / Jeffrey Stigter, die op hun beurt sterk spel lieten zien tegen de koppels Jordy Kaptein / Davy van Hulst, Wesley van Beekum / Jan Huiskens en Fabian de Groot / Tonny Veenhof.
Van de finale werd het nodige vuurwerk verwacht en dat werd ook in zekere maten waargemaakt. Scorend lieten beide koppels dan ook zien waarom zij daar stonden, maar bleek het koppel Von Schukkmann / Stigter toch net de scherpte te missen op de cruciale dubbels. Geerlof / Plaisier maakten daar optimaal gebruik van en denderden scorend sterk door. Uiteindelijk wisten zij met een 5-2 overwinning de Open Havenzicht Koppels 2017 op hun naam te schrijven en mochten zij de goedgevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Nigel van Milligen / Ricardo van der Vloed 3-1 Claudia van Driel / Wesley Schols
Michael van der Veer / Jan Karel 0-3 Danny van Trijp / Wesley van Trijp
Thom van der Herik / Jurgen Hoogvliet 3-0 Jan Postma / Jan Snel
Mike van Duivenbode / Freddy de Geus 0-3 Elvin Geerlof / Wesley Plaisier
Ricardo Ham / Zereso Zeverboom 3-0 Hans van de Hoek / Mark van Kooten
Fabian de Groot / Tonny Veenhof 3-0 Samantha Raaphorst / Wesley Tinge
Jordy Kaptein / Davy van Hulst 0-3 Mitchell von Schukkmann / Jeffrey Stigter
Corne Groeneveld / Rene Molendijk 0-3 Wesley van Beekum / Jan Huiskens

Kwartfinale:
Nigel van Milligen / Ricardo van der Vloed 0-3 Danny van Trijp / Wesley van Trijp
Thom van der Herik / Jurgen Hoogvliet 0-3 Elvin Geerlof / Wesley Plaisier
Ricardo Ham / Zereso Zeverboom 2-3 Fabian de Groot / Tonny Veenhof
Mitchell von Schukkmann / Jeffrey Stigter 3-1 Wesley van Beekum / Jan Huiskens

Halve finale:
Danny van Trijp / Wesley van Trijp 1-4 Elvin Geerlof / Wesley Plaisier
Fabian de Groot / Tonny Veenhof 3-4 Mitchell von Schukkmann / Jeffrey Stigter

Finale:
Elvin Geerlof / Wesley Plaisier 5-2 Mitchell von Schukkmann / Jeffrey Stigter

Ook deze week bleek Elvin de meeste dorst te hebben; met 5 stuks had hij het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 130 uit zijn handen kwam.

Ons volgende open-toernooi staat gepland op zaterdagavond 19 augustus. Op deze dag vangen wij aan met alweer de 3e editie van de Open Hoeksche Waard Singles, welke zal worden gehouden in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel, waarbij er zal worden gestreden om de 1e plek van minimaal €200,-.

Meer informatie over dit evenement is te vinden via:

http://hw-darts.nl/toernooien/open%20hoeksche%20waard%20singles.html

Tot dan!

Finalisten OH koppel 2017