nigel van milligen wesley van trijpVrijdagavond 28 juli was de organisatie van HW Darts weer te gast in de sfeervolle ambiance van Winners Café te Numansdorp voor het 8e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Met 40 deelnemers konden we rond de klok van 20:00 uur van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Het was Jurgen Watson die direct het slachtoffer werd van een zware poule. Hij werd 3e achter Zereso Zeverboom en Ferry Beijleveld en werd zodoende veroordeeld tot de verliezersronde. Hierin deed hij wat er van hem verwacht werd en schakelde achtereenvolgends Michelle van den Boogaard, Melvin van Hulst en Anjana Bhagwandin uit. Aan de andere kant van het schema was het Rick van den Hoogen die de finale wist te behalen. Nadat hij in zijn poule Davy van Hulst en Wesley van Beekum voor zich moest dulden, werden Tristan Korver, Maurice Le Grand en Lesley van Schijndel aan de kant gezet.

In de finale wist Rick de eerste leg van Jurgen in de knock-outfase af te pakken, maar helaas voor hem bleef het daar ook bij. Jurgen maakte de verwachtingen waar en sleepte met een 4-1 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Lesley van Schijndel 2-1 Sven van den Hoogen
Rick van den Hoogen 2-1 Maurice Le Grand
Nigel Bun 0-2 Anjana Bhagwandin
Jurgen Watson 2-0 Melvin van Hulst

Halve finale:
Lesley van Schijndel 2-3 Rick van den Hoogen
Anjana Bhagwandin 0-3 Jurgen Watson

Finale:
Rick van den Hoogen 1-4 Jurgen Watson

In de winnaarsronde lukte het Nigel van Milligen om voor de 3e keer deze zomer een finaleplek op te eisen nadat hij zich in de knock-outfase wist te ontdoen van Hobie Verburg, Wesley Plaisier en Ferry Beijleveld. Tegenstander hierin werd voor de eerste keer deze zomer Wesley van Trijp. Hij kende op zijn beurt een sterke reeks tegen Zereso Zeverboom, Luciano Patiradj, Patrick van den Boogaard en Danny van Trijp.
Na 2 verloren finales van Nigel was het ditmaal aan hem om hier verandering in te brengen. Het begin leek dan ook zeer voortvarend te verlopen en met een 5-2 voorsprong was er nog 1 leg nodig voor de winst. Echter werden er wat kansen gemist, waar Wesley zeer goed mee omsprong en zelfs een beslissende laatste leg wist af te dwingen. Hierin was het toch Nigel die zijn hoofd het koelste wist te houden en met een 6-5 overwinning het 8e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam schreef en daarmee direct de koppositie in het klassement overnam.

Laatste 16:
Patrick van den Boogaard 3-2 Eddie Merlijn
Luciano Patiradj 0-3 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 3-1 Dennis van Genderen
Jisse de Boer 1-3 Danny van Trijp
Wesley Plaisier 3-0 Wesley Schols
Nigel van Milligen 3-0 Hobie Verburg
Ferry Beijleveld 3-0 Michael van der Veer
Jean-Paul Nettenbreijer 3-1 Roy Moerenhout

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 2-4 Wesley van Trijp
Wesley van Beekum 3-4 Danny van Trijp
Wesley Plaisier 1-4 Nigel van Milligen
Ferry Beijleveld 4-0 Jean-Paul Nettenbreijer

Halve finale:
Wesley van Trijp 5-4 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 5-2 Ferry Beijleveld

Finale:
Wesley van Trijp 5-6 Nigel van Milligen

Daarnaast had Nigel met 6 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish ditmaal bleef steken op 126 van Luciano Patiradj. Beste dame werd Anjana Bhagwandin met een 3e plek in de verliezersronde.

Vrijdagavond 4 augustus kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 9e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!