JEFFREY STIGTER DANNY VAN TRIJPMaandagavond 24 juli was de organisatie van HW Darts weer neergestreken in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor de 6e Makkie Moneydarts. Met het ideale aantal van 32 deelnemers werd om 20:00 uur stipt het startschot gegeven voor de poulefase, waaruit zou blijken wie zijn of haar geluk zou gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Ferry Wennekes en Dennis Zijdemans die de finale van de verliezersronde wisten te behalen. Ferry moest genoegen nemen met een 3e plaats in de poule achter Nigel van Milligen en Erik Kraaijenbrink, maar wist zich vervolgens goed te revancheren tegen Elly Vlugh, Wesley van Trijp en Danny Noordijk. Ook Dennis Zijdemans werd 3e in zijn poule achter Stefano van Engelen en Willy van Casteren, waarna hij op zijn beurt Hans Stiphout, Nigel Dikhoff en Danny de Bie wist te verschalken.
In de finale bleek de pijp leeg voor onze lokale MvG en zette Ferry zijn goede spel voort. Dit resulteerde dan ook een relatief eenvoudige 4-0 overwinning voor Ferry, die daarmee de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 2-3 Ferry Wennekes
Danny Noordijk 3-0 Danny Django
Danny de Bie 3-0 Maurice Le Grand
Dennis Zijdemans 3-2 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Ferry Wennekes 3-0 Danny Noordijk
Danny de Bie 1-3 Dennis Zijdemans

Finale:
Ferry Wennekes 4-0 Dennis Zijdemans

In de winnaarsronde waren het net als de week ervoor Jeffrey Stigter en Danny van Trijp die zich mochten gaan opmaken voor de finale. Waar Jeffrey op zijn pad geen mededogen kende met Melvin van Hulst, Nigel van Milligen en Willy van Casteren, wist Danny zich te ontdoen van Patrick van den Boogaard, Stefano van Engelen en in een spannende kraker van Wesley Plaisier.
Vorige week was het Danny die met een 6-3 overwinning voor de 4e keer de Makkie Moneydarts op zijn naam wist te schrijven ten kosten van Jeffrey. Ditmaal bleken de rollen echter omgedraaid. Het niveau lag weer een stukje hoger dan vorige week en had nog hoger kunnen uitvallen als de dubbels nog sneller gevonden werden. Echter leverde dit wel weer genoeg spannende momenten op, waar uiteindelijk Jeffrey, ondanks diverse 180’ers en 100+ finishes uit beide hoeken, het beste mee wist om te springen. Met een 6-4 overwinning pakte Jeffrey zijn revanche van vorige week en schreef daarmee de 6e Makkie Moneydarts op zijn naam.

Kwartfinale:
Jeffrey Stigter 4-2 Nigel van Milligen
Willy van Casteren 4-0 Lorenz van de Vlag
Wesley Plaisier 4-3 Erik Kraaijenbrink
Stefano van Engelen 1-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Jeffrey Stigter 5-3 Willy van Casteren
Wesley Plaisier 4-5 Danny van Trijp

Finale:
Jeffrey Stigter (88,3) 6-4 Danny van Trijp (86,3)

Daarnaast had Danny van Trijp met 6 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Ferry Wennekes. Michelle van den Boogaard, Elly Vlugh en Tanita van Genderen werden gedeeld beste dame met een 9e plek in de verliezersronde.

Maandag 31 juli kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 7e Makkie Moneydarts in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

Tot dan!