nigel van milligen Danny TrijpVrijdagavond 16 juni stond het tweede toernooi van de Winners Zomerranking 2017 in Winners Café te Numansdorp op het programma. Waar we vorige week met 35 deelnemers van start mochten gaan, waren het er ditmaal 38 onderverdeeld in 2 poules van 5 en 7 van 4.

In de finale van de verliezersronde mochten Davy van Hulst en Wesley van Beekum het tegen elkaar opnemen. Waar beide heren vorige week nog de winnaarsronde wisten te behalen, moesten zij zich deze week na een mindere poulefase tevreden stellen met de verliezersronde. Davy startte daarin met een 2-0 overwinning op Sylvana Snoeck, waarna hij tweemaal in de laatste beslissende leg aan het langste eind trok tegen Jordy Kaptein en Christian van den Berg.

Wesley van Beekum startte echter met een moeizame overwinning op Maurice de Keijzer (2-1), waarna Patrick Buijs en Mike de Kruijff met minder problemen aan de kant werden gezet.
Ook in de finale wist Wesley deze lijn door te zetten en kwam Davy niet verder dan 1 leg. Dit resulteerde dus in een 4-1 overwinning voor Wesley, die daarmee de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Wesley van Beekum 3-1 Patrick Buijs
Mike de Kruijff 3-1 Anouk Lokum
Mike Kaptein 1-3 Christian van den Berg
Jordy Kaptein 2-3 Dave van Hulst

Halve finale:
Wesley van Beekum 3-0 Mike de Kruijff
Christian van den Berg 2-3 Davy van Hulst

Finale:
Wesley van Beekum 4-1 Davy van Hulst

In de winnaarsronde was het, net als afgelopen maandag op de Makkie Moneydarts, Danny van Trijp die zich mocht gaan opmaken voor de finale. Na sterke overwinningen op Patrick van den Boogaard, Michel Hozeman en Wesley van Trijp wachtte in de finale Nigel van Milligen, die al dan niet met de nodige moeite zich wist te ontdoen van Kendall de Haan, Lesley van Schijndel, Zereso Zeverboom en Tjarda Mijnster.
Waar Danny in de halve finale zijn broer al had voorzien van een whitewash, leek dit in de finale tegen Nigel wederom te gebeuren. Met enkele bouncers had Nigel dan soms ook niet het geluk aan zijn zijde, maar Danny trapte stoïcijns door met hoge scores en sterk finishwerk. Uiteindelijk leverde dit dan ook wederom een whitewash op en schreef Danny met een 6-0 overwinning het tweede toernooi van de Winners Zomerranking op zijn naam.

Laatste 16:
Patrick van den Boogaard 1-3 Danny van Trijp
Michel Hozeman 3-0 Michael van Kasteren
Richard van den Boogaart 3-1 Melvin van Hulst
Wesley van Trijp 3-2 Michael van der Veer
Ricardo Bravenboer 3-0 Pascal den Tuinder
Dennis van Genderen 2-3 Tjarda Mijnster
Zereso Zeverboom 3-0 Menno Angenent
Lesley van Schijndel 3-1 Nigel van Milligen

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-2 Michel Hozeman
Richard van den Boogaart 2-4 Wesley van Trijp
Ricardo Bravenboer 0-4 Tjarda Mijnster
Zereso Zeverboom 2-4 Nigel van Milligen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-0 Wesley van Trijp
Tjarda Mijnster 3-5 Nigel van Milligen

Finale:
Danny van Trijp 6-0 Nigel van Milligen

Daarnaast hadden Danny van Trijp en Nigel van Milligen beide met 4 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers. Ook de hoogste finish werd gedeeld door 2 personen; zowel Zereso Zeverboom als Michael van Kasteren wist een 129 finish te produceren. Beste dame werd net als vorige week Anouk Lokum, ditmaal met een 5e plek in de verliezersronde.

Vrijdag 23 juni gaan we weer ons best doen om het sfeertje voort te zetten. Er kan dan weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het derde toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!