van casteren van TrijpMaandagavond 12 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de wekelijkse Makkie Moneydartstoernooien. Met 25 deelnemers kon het eerste toernooi van start in de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie er naar de winnaars- en verliezersronde zou gaan.

De finale van de verliezersronde werd een onderonsje tussen Ferry Wennekes en Dennis van Genderen. Beide heren werden 3e in hun poule, waarna Ferry zich wist te ontdoen van Arjon ’t Jong en Hans de Klerk. Dennis maakte daarentegen na de poule kortte metten met Leroy Spil en de winnaar van de allereerste Makkie Moneydarts editie, Danny Django.

Waar Dennis de vrijdag ervoor nog met 3-1 zegevierde tegen Ferry, waren de rollen nu omgedraaid. Met een 4-2 overwinning revancheerde Ferry zich van het ritje naar de verliezersronde en schreef deze zodoende op zijn naam.

Kwartfinale:
Maurice Le Grand 0-2 Hans de Klerk
Ferry Wennekes 2-0 Arjon ’t Jong
Dennis van Genderen 2-1 Leroy Spil
Danny Django 2-1 Stephan Kwakernaak

Halve finale:
Hans de Klerk 1-3 Ferry Wennekes
Dennis van Genderen 3-1 Danny Django

Finale:
Ferry Wennekes 4-2 Dennis van Genderen

In de finale van de winnaarsronde zagen we nieuwkomer Danny van Trijp en oudgediende Willy van Kasteren terug. Waar Danny wist af te rekenen met Dylan Sprangers, Maurice Burgemeester en Nigel van Milligen, kende Willy een reeks met sterk spel tegen Melissa van Puffelen, Richie IJzermans en Wesley van Trijp. Voor aanvang van de finale had Willy al 7 stuks aan 180’ers laten noteren en leek dus klaar te zijn voor de finale tegen Danny. Willy begon ook direct sterk, maar het was Danny die al snel langzij wist te komen. Willy was zichtbaar moegestreden, maar deed zijn best om tegenstand te blijven bieden. Danny klapte hier echter sterk overheen en wist de partij kundig af te maken en de 1e Makkie Moneydarts van 2017 met een 6-1 overwinning binnen te slepen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-2 Viggo van der Kuijl
Richie IJzermans 2-4 Willy van Casteren
Maurice Burgemeester 2-4 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 4-2 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Wesley van Trijp 3-4 Willy van Casteren
Danny van Trijp 4-2 Nigel van Milligen

Finale:
Willy van Casteren 1-6 Danny van Trijp

Zoals benoemd was Willy van Casteren goed opdreef met de 180’ers en had met 8 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers. Hoewel Danny van Trijp met 6 stuks aan 180’ers goed in de buurt kwam, nam hij met een 116 finish nog wel de hoogste van de avond op zijn rekening samen met Rene Molendijk. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plek in de winnaarsronde.

Maandag 19 juni zijn we weer te vinden in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel voor de tweede Makkie Moneydarts 2017. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

~HW Darts~