zereso zeverboom Patrick vd BoogaardVrijdag 9 juni was het tijd voor de eerste ranking van alweer de 6e cyclus van de Winners Zomerranking in Winners Café te Numansdorp. Met 35 deelnemers was de eerste ranking direct een stuk drukker bezocht dan de laatste Winners-toernooien en konden we met goede moed van start in een poulefase om te bepalen wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde mochten Jean-Paul Nettebreijer en Maurice Burgemeester het tegen elkaar opnemen. Maurice kende een matige poulefase, waarin hij 4e eindigde achter Melissa van Puffelen, Marco Meijboom en Dennis van Genderen, maar wist vervolgens wel 3 keer aan de goede kant van de score te blijven tegen Leroy Spil, Dominique Kudret en Alex Walravens.

Daarentegen kende Jean-Paul wat pech in zijn poule doordat hij Zereso Zeverboom en Michael van der Veer op onderling resultaat voor zich moest dulden, maar herstelde hij zich met overwinningen zonder legverlies tegen Michelle van den Boogaard, Astrid Cleijsen en Matthieu de Loos.
Ook in de finale was Jean-Paul op dreef en werd ook hier geen leg afgestaan aan Maurice. Met een vijftal aan maximum scores in de verliezersronde en een 4-0 zege in de finale sleepte hij zodoende de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Alex Walravens 3-0 Maurice Le Grand
Dominique Kudret 2-3 Maurice Burgemeester
Corne Wols 1-3 Matthieu de Loos
Jean-Paul Nettebreijer 3-0 Astrid Cleijsen

Halve finale:
Alex Walravens 2-3 Maurice Burgemeester
Matthieu de Loos 0-3 Jean-Paul Nettebreijer

Finale:
Maurice Burgemeester 0-4 Jean-Paul Nettebreijer

In de winnaarsronde zagen we, net als op het Open Winners Café, Patrick van den Boogaard terug in de finale. Na een 2e plek in de poule werd met sterk spel Brian Raman verslagen, waarna zowel Jisse de Boer als Michael van der Veer de beslissende dubbel tegen hem niet wisten te vinden. Zijn tegenstander in de finale werd Zereso Zeverboom, die zijn 1e plek in de poule vervolg gaf met overwinningen op Menno Angenent, Stefano van Engelen en Pascal den Tuinder. In de halve finale tegen Nigel van Milligen zag hij een 4-1 voorsprong bijna nog verdampen in een nederlaag, maar met een goede laatste leg werd Nigel toch van de winst afgehouden.

In een wisselende finale was het Zereso die als beste van start ging en zichzelf naar een 3-1 voorsprong wist te spelen. Patrick probeerde langszij te komen en slaagde erin om tot 5-5 te komen en zo kwam het, net als een week ervoor op het Open Winners Café, aan op een beslissende laatste leg. Toen ging Wesley Plaisier er in de laatste leg van door met de winst en ook nu leek Zereso aan het langste eind te trekken. Echter miste hij twee pijlen en kon Patrick hier optimaal van profiteren en schreef hij met een 6-5 overwinning het 1e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam.

Laatste 16:
Wesley van Beekum 1-3 Nigel van Milligen
Dennis van Genderen 3-1 Ferry Wennekes
Pascal den Tuinder 3-1 Anouk lokum
Zereso Zeverboom 3-2 Stefano van Engelen
Brian Raman 0-3 Patrick van den Boogaard
Jisse de Boer 3-1 Marco Meijboom
Maurice de Keijzer 0-3 Davy van Hulst
Herman Hoffman 1-3 Michael van der Veer

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 4-1 Dennis van Genderen
Pascal den Tuinder 1-4 Zereso Zeverboom
Patrick van den Boogaard 4-3 Jisse de Boer
Davy van Hulst 0-4 Michael van der Veer

Halve finale:
Nigel van Milligen 4-5 Zereso Zeverboom
Patrick van den Boogaard 5-4 Michael van der Veer

Finale:
Zereso Zeverboom 5-6 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Jean-Paul Nettebreijer met 5 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers en kwam de hoogste finish van 170 uit handen van Danny Noordijk. Beste dame werd Anouk lokum met haar 9e plaats in de winnaarsronde.

De rankingstand zal in de loop van de week worden gepubliceerd op onze website www.hw-darts.nnl en vrijdag 16 juni kan iedereen zich weer tot 19:45 inschrijven voor het 2e toernooi van de Winners Zomerranking. Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031