wesley patrickVrijdagavond 2 juni werd er in alle hitte aangevangen met alweer de 5e editie van het Open Winners Café te Numansdorp. Met 20 deelnemers was de opkomst een stuk lager dan de afgelopen jaren. Echter zorgde dit wel voor een onderling gezellige avond zonder problemen, hetgeen ook zijn waarde heeft. Zoals gebruikelijk vingen we rond de klok van 8 aan met de poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde waren het Ferry Wennekes en Menno Angenent die het wederom tegen elkaar mochten opnemen. Nadat zij in de poule Jordy Kaptein en Marco Smit voor zich moesten dulden, kende Ferry geen genade met Astrid Cleijsen, Danny Django Confurius en Dave Roelse en wist Menno zich zonder al te veel problemen te ontdoen van Maurice de Keijzer en Dominique Kudret.
Waar Menno nog in de poule met 3-1 zegevierde, had Ferry duidelijk wat recht te zetten. Hierin slaagde Ferry dan ook en schreef met een 4-2 overwinning de verliezersronde op zijn naam.

Kwartfinale:
Dave Roelse 3-2 Mike Kaptein
Danny Django 1-3 Ferry Wennekes
Dominique Kudret 3-0 Jurgen Watson
Menno Angenent 3-0 Maurice de Keijzer

Halve finale:
Dave Roelse 3-4 Ferry Wennekes
Dominique Kudret 1-4 Menno Angenent

Finale:
Ferry Wennekes 4-2 Menno Angenent

In de winnaarsronde maakte Mike van Duivenbode zich op voor zijn 3e zege op rij op het Open Winners Café. Echter was het Wesley Plaisier die hem in de halve finale de halt toeriep, nadat hij een 3-1 achterstand wist om te buigen in een 5-3 overwinning. Even daarvoor liet Plaisier ook sterk spel aantekenen tegen Jos Solleveld en Marco Smit en mocht hij het in de finale gaan opnemen tegen Patrick van den Boogaard, die in de kwartfinale nog zijn handen vol had aan Nigel van Milligen, maar in de halve finale redelijk eenvoudig Luciano Patiradj op zij wist te zetten.

In de finale kwam Patrick als sterkste uit de startblokken en wist binnen no-time op een comfortabele 4-0 voorsprong te komen. Er werden 2 darts gemist, waarna Wesley voor het eerst op het scorebord kwam. Beide heren hielden daarna hun eigen leg met sterk spel, maar vanaf dat moment liet Wesley geen steek meer vallen. Scorend was hij ijzersterk en finishtechnisch was het weer ‘des Plaisiers’ te noemen. Zodoende maakte hij zijn tweede comeback van de dag compleet en schreef hij met een 6-5 overwinning de 5e editie van het Open Winners Café op zijn naam en mocht hij de enveloppe gevuld met €200,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 3-4 Patrick van den Boogaard
Luciano Patiradj 4-0 Jordy Kaptein
Dennis van Genderen 1-4 Mike van Duivenbode
Marco Smit 2-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-1 Luciano Patiradj
Mike van Duivenbode 3-5 Wesley Plaisier

Finale:
Patrick van den Boogaard 5-6 Wesley Plaisier

Daarnaast was Wesley met 9 stuks ook nog verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 170 uit handen kwam van Ferry Wennekes. Astrid Cleijsen en Melissa van Puffelen werden gedeeld beste dame met een 9e plek in de verliezersronde.

Vrijdag 9 juni zijn we weer te vinden in Winners Café te Numansdorp voor het eerste toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie over de opzet, prijzenpot en dagprijzen is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!