barry jongejan dennis van genderenJongejan en Gordon winnen Gesloten F.D.F. Gelote Koppels 2016-2017
Zaterdag 27 mei stond het Gesloten F.D.F 2016-2017 op het programma. In het teken stond het 25-jarig bestaan van de Flakkeese Dart Federatie. In de koppels waren er 36 inschrijvingen, wat zorgde voor een mooi aantal van 18 koppels. In de singles waren er 32 inschrijvingen waarna gestart werd in 8 poules van 4.

KOPPELS
In de verliezersronde zagen we Martin Jongejan en Pieter Wolfert tot de finale komen. Zij behaalden overwinningen op Van Genderen/De Keijzer (2-0) en Jeroense/Van Oostenbrugge (2-0). Hun tegenstanders in de finale waren Frans Wolfert en Dirk-Jan Bijl. Met overwinningen op Gelderblom/Wielaard (2-0) en Sloof/Wielaard (2-0) behaalde zij eveneens de finale zonder legverlies. In de finale trokken Jongejan/Wolfert aan het langste eind en schreven met een 3-1 overwinning de verliezersronde op hun naam.

In de winnaarsronde waren het Barry Jongejan en Bas Gordon die de finale haalden. Opmerkelijk is dat Bas tijdens een eerdere editie met Martin Jongejan in de finale stond en deze won. Jongejan/Gordon behaalden de finale door overwinningen op Broos/De Geus (0-2), Jeroense/Van Oostenbrugge (0-2), Kattestaart/Kievit (2-3) en Versendaal/Beijen (1-3). Roy Moerenhout en Bodhi van der Pijl behaalden samen de finale door te winnen van Wolfert/Bijl (1-2), Van Genderen/Schellevis (3-0) en Raap/Wolfert (3-2). Jongejan/Gordon waren in de finale de sterkste en schreven met een 3-1 overwinning Gesloten F.D.F. Gelote Koppels 2016-2017 op hun naam.

SINGLES
In de verliezersronde zagen we Frans Wolfert en Arend Horseling tot de finale komen. Frans deed dit door overwinningen op Marijke Jeroense (2-0), Bodhi van der Pijl (2-0) en Wim Knops (2-0). Arend won achtereenvolgend van Lieven Raap (0-2), Kyra van Genderen (2-0) en Brian Wielaard (0-2). Zonder allebei een leg verloren te hebben, begonnen zij aan de finale. Hierin moest een derde leg de beslissing brengen. Hierin was Frans de sterkste en won zodoende de verliezersronde.

Degene met de beste vorm van de dag bleken Barry Jongejan en Roy Moerenhout te zijn. Na een finale bij de koppels, speelden zij later ook de finale van de singles. Barry won zonder legverlies van Wilko Kattestaart, Bastiaan Gelderblom en Daniel Both. Roy behaalde eveneens de finale zonder legsverlies met overwinningen op Tonny Wolfert en Martin Jongejan. In de finale was de spanning om te snijden, wat leidde tot een beslissende vijfde leg. Hierin was wederom Jongejan de sterkste en schreef zodoende Gesloten F.D.F. Singles 2016-2017 ook op zijn naam.

Beste dame werd Kyra van Genderen met haar plaats in de kwartfinale van de verliezersronde. Daarnaast werden er 3 maximale scores gegooid door Tonny Wolfert, Barry Jongejan en Wilbert Beijen. De hoogste finish kwam uit handen van Wilbert Beijen met 136.

Graag wil het F.D.F. bestuur een dankwoord uitspreken voor Tamara’s Horeca voor het beschikbaar stellen van de locatie. Daarnaast wil het bestuur al haar leden bedanken voor de 25 jaar trouwe deelname aan de competitie, beker, ranking en het Gesloten F.D.F. Graag tot volgend seizoen iedereen!