raman van duivenbodeDonderdag 25 mei mocht de organisatie van HW Darts voor de laatste keer in het voortbestaan van Dartscentrum De Walrus te Dordrecht aanvangen met het Open De Walrus Hemelvaartstoernooi Koppels & Singles. Met 34 koppels en 79 singles konden we rond de klok van 11:00 van start met de poulefase van koppeltoernooi verspreid over de 10 banen.

Enkele zware poules zorgden ervoor dat sommige verwachte winnaarsrondekoppels zich in de verliezersronde mochten revancheren en dat lukte de poulegenoten Ricardo Ham / Michael van Dijk en Dave Roelse / Mark van Kooten het beste. Waar het koppel Ham / Van Dijk zich voor de finale wisten te plaatsen ten kosten van Jaimy van Bavel / Jimmy van Schie en Wilco Mulder / Stefano van Engelen, ontdeden Roelse / Van Kooten zich van Devon Voetee / Maurice Burgemeester, Margo van der Werf / Melissa Boonstoppel en Cees Boonstoppel / Taco van Zetten.

Waar Ham / Van Dijk in de poule nog een redelijk eenvoudige 2-0 overwinning wisten te boeken op Roelse / Van Kooten, gaf het laatstgenoemde koppel nu meer tegengas en wisten zelfs een beslissende laatste leg af te dwingen. Matchdarts werden over en weer gemist, waarna Ham / Van Dijk het pleit beslechte en de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Ricardo Ham / Michael van Dijk 3-2 Jaimy van Bavel / Jimmy van Schie
Wilco Mulder / Stefano van Engelen 3-0 Michael Cohen / Dylan Sprangers
Margo van der Werf / Melissa Boonstoppel 0-3 Dave Roelse / Mark van Kooten
Jaap van Beek / John van Hengst 0-3 Cees Boonstoppel / Taco van Zetten

Halve finale:
Ricardo Ham / Michael van Dijk 3-1 Wilco Mulder / Stefano van Engelen
Dave Roelse / Mark van Kooten 3-0 Cees Boonstoppel / Taco van Zetten

Finale:
Ricardo Ham / Michael van Dijk 3-2 Dave Roelse / Mark van Kooten

In de finale van de winnaarsronde mocht het thuisspelende koppel Elvin Geerlof / Wesley Plaisier het opnemen tegen de Vlaamse tandem Sven Wens / Wim van Oevelen. Waar Geerlof / Plaisier op hun weg te sterk waren voor Thom van der Herik / Jurgen Hoogvliet, Wesley Schols / David Mallende en Mike van Duivenbode / Freddy de Geus, versloegen Wens / Van Oevelen de koppels Nigel van Milligen / Jurgen Watson, Wim Hofsink / Ronald Balfoort en Ricardo Vrijhof / Michael van der Veer.
Zowel Geerlof / Plaisier als Wens / Van Oevelen speelden een sterke finale, maar het waren Geerlof / Plaisier die als eerste het initiatief namen en dit niet meer uit handen gaven. Zij schreven dan ook met een 4-2 overwinning het Open De Walrus Hemelvaartstoernooi Koppels op hun naam.

Laatste 16:
Thom van der Herik / Jurgen Hoogvliet 1-3 Elvin Geerlof / Wesley Plaisier
Jeffrey Stigter / Erik Kraaijenbrink 1-3 Wesley Schols / David Mallende
Toon Greebe / Arjan van Zetten 3-2 Jean Paul Nettebreijer / Bryan de Hoog
Geordie Martis / Tristan Koedood 1-3 Mike van Duivenbode / Freddy de Geus
Sven Wens / Wim van Oevelen 3-2 Nigel van Milligen / Jurgen Watson
Wim Hofsink / Ronald Balfoort 3-0 Priscilla Huiskens / Erik van Rijswijk
Rene Molendijk / Luc Gebuijs 0-3 Zereso Zeverboom / Ricardo van Vloed
Mitchell von Schukkmann / Leen van Welie 1-3 Ricardo Vrijhof / Michael van der Veer

Kwartfinale:
Elvin Geerlof / Wesley Plaisier 3-1 Wesley Schols / David Mallende
Toon Greebe / Arjan van Zetten 2-3 Mike van Duivenbode / Freddy de Geus
Sven Wens / Wim van Oevelen 3-2 Wim Hofsink / Ronald Balfoort
Zereso Zeverboom / Ricardo van der Vloed 2-3 Ricardo Vrijhof / Michael van der Veer

Halve finale:
Elvin Geerlof / Wesley Plaisier 3-1 Mike van Duivenbode / Freddy de Geus
Sven Wens / Wim van Oevelen 3-1 Ricardo Vrijhof / Michael van der Veer

Finale:
Elvin Geerlof / Wesley Plaisier 4-2 Sven Wens / Wim van Oevelen

Elvin Geerlof Wesley Plaisier Sven Wens Wim van Oevelen

Met 79 deelnemers konden we van start met het singletoernooi, waar de winnaar met een enveloppe gevuld met €250,- naar huis zou gaan. Ook hier begonnen we met een poulefase, bestaande uit 20 poules, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Nigel van Milligen en Dennis van Genderen die zich wisten te revancheren van een 3e plaats in de poule. Waar Nigel geen leg meer afstond aan Pascal Kerkhof, Remco Oost, Ronald Balfoort en Taco van Zetten, won Dennis achtereenvolgend van Nigel van Dikhoff, Leen van Welie, Henri Stok en Thom van der Herik.
De eerste 4 legs van de finale werden evenredig verdeeld, waarna Dennis 2 pijlen miste om een break te plaatsen. Een goede leg volgde, waarna er toch een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Deze viel ten prooi aan Nigel met onder andere een belangrijke 180 score en hij sleepte zodoende de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Dennis van Genderen 2-0 Henri Stok
Cees van Toorn 1-2 Thom van der Herik
Nigel van Milligen 2-0 Ronald Balfoort
Luciano Patiradj 1-2 Taco van Zetten

Halve finale:
Dennis van Genderen 3-2 Thom van der Herik
Nigel van Milligen 3-0 Taco van Zetten

Finale:
Dennis van Genderen 3-4 Nigel van Milligen

In de winnaarsronde waren het na 2 krakers van een halve finale Mike van Duivenbode en de winnaar van het laatste HW Dartstoernooi, Brian Raman, die tussen al het dartsgeweld een finaleplek wisten te bemachtigen. Mike startte met tweemaal een 3-0 overwinning op Matthijs van Genderen en Mitchell von Schukkmann om vervolgens tweemaal in de laatste leg aan het langste eind trok tegen Erik van Rijswijk en de verassend sterk spelende Wim Hofsink. Ook Brian begon met een 3-0 overwinning op Corne van de Werken, waarna Wilco Mulder en Jeffrey Stigter een leg wisten te pakken en Elvin Geerlof hem tot een beslissende laatste leg wist te dwingen.
De finale werd er een van hoog niveau, waarin Mike direct sterk van start ging en de eerste leg pakte. Brian zette aan en pakte 3 opeenvolgende legs, waarna Mike wat terugdeed door de 3-2 te maken. Er stond echter geen maat op Brian, waardoor hij ook de volgende 2 legs pakte en met een sterke 5-2 overwinning het Open De Walrus Hemelvaartstoernooitoernooi op zijn naam schreef en de enveloppe met €250,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Jan van der Rassel 2-3 Bryan de Hoog
Dennis Faasen 0-3 Wim Hofsink
Mike van Duivenbode 3-0 Mitchell von Schukkmann
Erik Kraaijenbrink 1-3 Erik van Rijswijk
Jeffrey Stigter 3-2 Viggo van der Kuijl
Wilco Mulder 1-3 Brian Raman
Toon Greebe 3-1 Wesley Plaisier
Elvin Geerlof 3-1 Wesley Schols

Kwartfinale:
Bryan de Hoog 0-3 Wim Hofsink
Mike van Duivenbode 3-2 Erik van Rijswijk
Jeffrey Stigter 1-3 Brian Raman
Toon Greebe 0-3 Elvin Geerlof

Halve finale:
Wim Hofsink 3-4 Mike van Duivenbode
Brian Raman 4-3 Elvin Geerlof

Finale:
Mike van Duivenbode 2-5 Brian Raman

Waar de hoogste finish bij de koppels uit handen van Ronald Balfoort (132), nam Wim Hofsink in het singletoernooi de hoogste finish voor zijn rekening met 160. De prijs voor de beste dame werd gedeeld door Melissa van Puffelen en Michelle van den Boogaard, zij verloren bij de laatste 32 van de verliezersronde.

Helaas waren er ook vandaag weer genoeg mensen die helaas niet de sportiviteit op konden brengen om na een verliespartij te schrijven. Deze namen staan genoteerd en zij hebben het de volgende keer dan ook zelf in de hand of wij hier sancties op hoeven te zetten. Rest ons nog Chiel te bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie en zijn jarenlange dienstverband, het barpersoneel en iedereen die zijn gezellige en sportieve bijdrage heeft geleverd, met in het bijzonder alle vrijwillige schrijvers.

Vrijdagavond 2 juni staat ons volgende toernooi weer op de planning, namelijk de 5e editie van het Open Winners Café, waar er wederom minimaal €200,- zal klaarliggen voor de winnaar. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Daarnaast dienen wij nog nadrukkelijk te benoemen dat de Open Hoeksche Waard Singles in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel op zaterdag 3 juni GEEN doorgang zal vinden. Deze zal worden verplaatst naar medio september / oktober. Meer informatie volgt in de loop der tijd!

~HW Darts~