dennis van genderen roy moerenhoutZondag 21 mei stond de 9e FDF Ranking van het seizoen 2016-2017 op de agenda. Met 22 inschrijvingen werd er gestart in 2 poules van 5 en 3 poules van 4. In de poules waren er nagenoeg geen bijzonderheden. Roy Moerenhout wist met zijn hakken over de sloot de winnaarsronde te halen op basis van onderling resultaat. Kevin Sloof ging hierdoor naar de verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Kevin de finale halen. Hij deed dit door overwinningen op Brian Wielaard (2-0) en Bastiaan Gelderblom (0-2). Zijn tegenstander in de finale werd Rien Kievit. Door Maurice de Keijzer (1-2), Marco Meijer (0-2) en Marijke Jeroense (0-2) aan zijn zegekar te binden, mocht hij zich opmaken voor de finale. Rien wist in deze finale aan het langste eind te trekken en schreef zodoende met een 1-3 overwinning de verliezersronde op zijn naam.

In de winnaarsronde zagen we Roy de finale halen. Waar hij in de poule zijn kansen liet liggen, deed hij dit niet tegen Rene Molendijk (1-3), Iwan Hoek (2-3) en Arjan Versendaal (4-0). De andere finalist was Wilbert Beijen. Dankzij overwinningen op Mats Milan (0-3), Janez Bojnec (1-3) en Dennis van Genderen (4-2), stond hij voor een tweede maal op rij in de finale. In deze finale was het al snel Roy die de overwinning kon ruiken. Hij stond 2 legs af, maar met een 2-5 overwinning schreef hij de winnaarsronde op zijn naam.

Beste dame werd Marijke Jeroense met haar plaats in de halve finale van de verliezersronde.

Er werd 4 keer de maximale score gegooid. De 180-gooiers waren Rene Molendijk, Roy Moerenhout, Iwan Hoek en Wilbert Beijen. De hoogste finish kwam uit handen van Dennis van Genderen met 103.

Graag wil het bestuur de locatie Café de Brak bedanken voor de gastvrijheid en de goede service.