corne reneDonderdag 18 mei stonden de jaarlijkse FDF single play-offs op het programma. In Café de Gouden Leeuw te Melissant zou gestreden worden om de titel van single kampioen. In de eredivisie werd er gespeeld in een poule van 8, waar in de eerste divisie gespeeld werd in een poule van 6.

In de eerste divisie werd er voor de plekken 2 t/m 6 onderling van elkaar gewonnen en verloren. Hierbij hadden Mats Milan en Robbert van der Linde drie partijen gewonnen, maar behaalde Mats de tweede plaats op basis van onderling resultaat. Peter Meijer werd vierde met een tweetal overwinningen. Cor den Rooijen en Kyra van Genderen behaalden slechts één overwinning, maar op basis van gewonnen legs werd Kyra vijfde. Rene Molendijk stond slechts drie legs af en stelde hierdoor vrij eenvoudig zijn eerste plaats veilig. Zodoende mocht Rene zich single kampioen eerste divisie noemen.

In de eredivisie wist Edwin de Vos slechts één overwinning te behalen, waardoor hij helaas hekkensluiter werd in de eredivisie. Mark Koole en Dennis van Genderen wisten tweemaal te winnen, maar op basis van onderling resultaat werd Mark zesde. Arto in ’t Veld wist drie keer te winnen en werd zodoende vijfde. De top 4 werd gevuld met de namen: Roy Moerenhout, Lesley Buijs, John Vlietland en Corné Groeneveld. Lesley en John wonnen beide viermaal, maar John werd derde op basis van het gewonnen aantal legs. Roy en Corné begonnen beide de avond met een overwinning, maar in het tweede duel mochten zij tegen elkaar aantreden. Corné wist dit duel met een relatief eenvoudige 0-3 overwinning naar zich toe te trekken. Roy was hierdoor afhankelijk van een verliespartij van Corné, maar deze bleek niet te komen. Corné wist al zijn partijen te winnen, waardoor hij zich single kampioen eredivisie mocht noemen.

Dit jaar kende de FDF een nieuw begrip: Overall single kampioen. De winnaars van beide divisies namen het in een finale tegen elkaar op. De winnaar van dit duel zou zich de eerste overall single kampioen mogen noemen. Corné wist zijn spel van de poule niet direct te laten zien, waardoor hij in de eerste leg direct achter de feiten aan liep. In deze leg liet Rene direct zien waarvoor hij was gekomen: met een 161 finish won hij de eerste leg en liet hiermee zien dat hij uit was op een overwinning. Bij een 0-2 voorsprong kwam Corné zijn spel op gang en hij pakte zodoende de derde leg. In de vierde leg was het uiteindelijk toch Rene die de overwinning op zijn naam schreef.

Er werd deze avond 17 keer de maximale score gegooid. John Vlietland en Edwin de Vos hadden met drie stuks het grootste aandeel hierin. De hoogste finish stond lange tijd op naam van Lesley Buijs met 138, maar deze werd verbroken door Rene met een 161-finish.

Het bestuur van de FDF wil graag Café de Gouden Leeuw bedanken voor de gastvrijheid en goede service.