wilbert beijen Iwan hoekZondag 23 maart stond de 8e FDF Ranking van het seizoen 2016-2017 op de agenda. Met 23 inschrijvingen werd er gestart in 3 poules van 5 en 2 poules van 4.
In de poules waren enkele verrassingen waardoor Maurice de Keijzer en Cor de Geus naar de winnaarsronde gingen, waar juist Johan Visbeen, Sander van Oostenbrugge, Robert Paulissen naar de verliezersronde moesten. Tevens moest meervoudig Flakkees kampioen Tonny Wolfert zijn geluk beproeven in de verliezersronde.

Verrassend kwamen Johan Visbeen en Tonny Wolfert in de verliezersronde terecht. Dat zij beiden de finale haalden was voor niemand een verrassing. Johan won na een bye van Kyra van Genderen (2-0) en Arjan Versendaal (0-2). Tonny won op zijn beurt na een bye van Joey de Geus (2-0) en Bas Kolen (2-1). In de finale was Johan de sterkste waarin hij wederom geen leg heeft afgestaan met zijn 3-0 overwinning op Tonny.


In de winnaarsronde zagen we Iwan Hoek en Wilbert Beijen tot de finale komen. Iwan kende een reeks van zeges tegen Richard Huijsmans (3-1) en Peter Meijer (3-2). Wilbert wist Maurice de Keijzer (3-0), Gerard van Eck (3-1) aan zijn zegekar te binden. In de halve finale moest Wilbert het opnemen tegen Roy. In de poule wist hij al van hem te winnen, wat hem in de halve finale lukte met een uitslag van 4-0. In de finale nam Iwan al snel de voorsprong welke hij hierna niet meer weg zou geven. Hij schreef het 8e rankingtoernooi op zijn naam met een 5-2 overwinning.

De finale is terug te vinden via de volgende link:
https://www.facebook.com/Flakkeedarts/videos/1275267745926321/

Beste dame werd Kyra van Genderen met haar 9e plaats in de verliezersronde.

Er werd 4 keer de maximale score gegooid, waarin Iwan Hoek met 2 stuks de grootste slag sloeg. De andere 180-gooiers waren Richard Huijsmans, Roy Moerenhout en Tonny Wolfert. De hoogste finish kwam uit handen van Mark Koole met 120. Verder gooide Wilbert Beijen 111 uit.
Graag wil het bestuur de locatie ‘t Majoortje bedanken voor de gastvrijheid en de goede service.