vermeulen ramanDonderdag 27 april stond de feesttent te Numansdorp centraal voor de 1e editie van het King of Darts. Voor de organisatie, bestaande uit shoPDarts en HW Darts, was het op voorhand de vraag hoeveel fanatiekelingen en gezelligheidsdarters zij op Koningsdag naar deze sfeervolle tent konden lokken. Ondanks dat de voorinschrijvingen niet vlot liepen, wisten zich uiteindelijk toch 36 darters variërend vanuit Noord-Holland tot aan België voor 12:45 te melden aan de wedstrijdtafel, waardoor we tijdig met 9 poules van start konden op de 8 aanwezige banen.

Enkele zware poules kwamen uit de loting wat er in resulteerde dat onder andere Patrick van den Boogaard en Justin Schilperoord hun geluk moesten gaan beproeven in de verliezersronde. Waar Justin in zijn poule Wilco Vermeulen en Erik van Rijswijk naar de winnaarsronde zag gaan, gold datzelfde voor Patrick bij Jan van der Rassel en Jaimy van Bavel.

Beide heren wisten zich echter goed te herstellen, waardoor zij het in de finale tegen elkaar mochten gaan opnemen. Hierin had Justin het beste van het spel, maar bleef Patrick er op de juiste momenten aanplakken. Enkele belangrijke dubbels werden gemist door Justin, waardoor Patrick een beslissende laatste leg kon afdwingen en deze zelfs, ondanks nog een gemiste matchdart van Justin, naar zich toe wist te trekken en zodoende de verliezersronde in de wacht wist te slepen met een 5-4 overwinning.

Kwartfinale:
Leander Wagemaker wv Joop Poelman
Patrick van den Boogaard wv Wilbert Bijl
Menno Angenent wv Raoul Meijer
Justin Schilperoord wv Rene Doggen

Halve finale:
Patrick van den Boogaard wv Leander Wagemaker
Justin Schilperoord wv Menno Angenent

Finale:
Patrick van den Boogaard 5-4 Justin Schilperoord

In de winnaarsronde waren het Wilco Vermeulen en Brian Raman die het in de finale tegen elkaar mochten gaan opnemen. Beide heren lieten de gehele dag goed niveau zien, waardoor de verwachtingen lagen op een spannende partij van hoog niveau. Spannend werd het ook zeker, ondanks dat goede legs werden afgewisseld met mindere legs. Zeker in het begin ging het gelijk op, maar was het Brian die de break wist te plaatsen en te verzilveren en zich kon gaan opmaken voor de winnende leg bij een stand van 5-3. Echter was het Wilco die zich terug wist te knokken tot 5-5, waardoor er ook in deze finale een laatste en beslissende leg aan te pas moest komen. Waar het bij Wilco op dat moment begon te haperen, knalde Brian rustig door en maakte hij het karwei kundig af, waardoor hij zich de 1e winnaar van het King of Darts mocht noemen en de enveloppe gevuld met €250,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Brian Raman wv Zereso Zeverboom
Francois van den Dungen wv Erik van Rijswijk
Patrick Meeus wv Kevin Harms
Jaimy van Bavel wv Uwe Lammers
Tommy Legius wv Jan van der Rassel
Willy van Casteren wv Ricardo Bravenboer
Wilco Vermeulen wv Quincy den Boer
Nigel van Milligen wv Corne Wols

Kwartfinale:
Brian Raman wv Francois van den Dungen
Jaimy van Bavel wv Patrick Meeus
Willy van Casteren wv Tommy Legius
Wilco Vermeulen wv Nigel van Milligen

Halve Finale:
Brian Raman wv Jaimy van Bavel
Wilco Vermeulen wv Willy van Casteren

Finale:
Brian Raman 6-5 Wilco Vermeulen

Daarnaast waren er nog prijzen voor de beste dame en hoogste finish, welke in handen vielen van Linda Nelemans en Jaimy van Bavel. Linda had genoeg aan 1 leg in de verliezersronde om zich beste dame te mogen noemen en ook de hoogste finish viel, ondanks het aanwezige niveau, relatief laag uit; Jaimy had genoeg aan zijn 130 finish.

Rest ons nog ons dankwoord te geven vanuit de organisatie en de Oranjevereniging Numansdorp aan alle darters, toeschouwers, sponsoren en vrijwilligers voor de sfeervolle en sportieve middag en wij heten jullie dan ook volgend jaar weer van harte welkom!

~shoPDarts ~ HW Darts~