Raymond van der Hoeven37 deelnemers melden zich afgelopen zaterdag in café Effe Om in Oud-Beijerland voor de voorlaatste HWDO ranking van dit seizoen, om in 8 poules te starten aan de voorrondes.

Niet alleen boven in de top van het klassement wil men een goede positie zien te behalen, maar ook onderaan de streep wordt alles in het werk gesteld om boven de streep te eindigen voor plaatsing van het eindtoernooi en om überhaupt om aan het minimaal aantal benodigde deelnames te komen.

Na de poules belandden 3 van de 4 dames in de verliezersronde, waarin zij het in de knock-out fase ook niet troffen. Cretienne Godschalk verloor met 2-0 van Menno Angenent, en ook Samantha Snaauw verloor met dezelfde cijfers van Pascal den Tuinder. Anouk Lokum moest met 2-1 het onderspit delven tegen Ronald Snaauw.

Wederom lukte het Liza Burggraaf om zich voor de winnaarsronde te plaatsen, door als eerste in haar poule te eindigen. Na een vrij loting lukte het haar niet om de kwartfinales te bereiken, en moest zij na een 3-2 nederlaag tegen Marcel Goudswaard plaats aan het schrijfbord nemen.

In de verliezersronde waren het Menno Angenent en Ronald Snaauw die de finale behaalden. Menno deed dit door te winnen van Cretienne zoals gemeld, waarna zowel Erwin Fransen en Pascal den Tuinder met 2-1 werden verslagen. Ronald won op weg naar de finale van Anouk met 2-1, daarna met 2-1 van John Lips, en 2-0 van Crelis Groeneweg. In de finale ging het in de eerste twee legs gelijk op, maar was het Menno die ze beide als eerste uitgooide, waarna hij in de derde leg het initiatief nam en uitliep en zo makkelijk de 3-0 op het bord zette en daarmee de winst pakte in de verliezersronde.

De top-3 van het klassement wist zich voor de winnaarsronde te plaatsen, al deden Patrick Luijendijk en Jeffrey Krijger dat op het randje door als 3e te eindigen in hun poule. Koploper Raymond van der Hoeven deed dat met meer overtuiging en ondanks een verliespartij werd hij toch eerste in zijn poule. Bij de laatste 16 een 4-tal spannende partijen die over de volle lengte werden gespeeld om een winnaar te kunnen aanwijzen, terwijl de andere partijen in een 3-0 overwinning eindigden. In de kwartfinales deden de uitslagen vermoeden dat de winnaars een makkie hadden, maar dit was zeker niet in alle partijen het geval.

Patrick Luijendijk won met 3-0 van Marcel Goudswaard, en ook Rory Goudswaard won met dezelfde cijfers van Ali Komurcu, terwijl ook Raymond van der Hoeven dat deed ten faveure van Gerard Verburg. Gino Blom liet zijn tegenstander Marcel Koolmees slechts toe één leg te winnen. In de halve finales werd Patrick Luijendijk een halt toegeroepen door toedoen van Gino Blom, die met 4-1 zijn eerste finaleplaats dit seizoen wenst te bereiken. In de andere halve finale wist Raymond van der Hoeven met een 4-0 overwinning op Rory Goudswaard voor de vijfde maal een finale plaats te
halen.

Het was Gino die de partij mocht aanvangen, en nadat beide mannen met een zeer matige score de leg hadden geopend was het Gino die zijn vizier had bijgesteld en direct een 180-er gooide gevolgd door een 100 score van Raymond. Met het kleine gaatje dat Gino had geslagen kon hij als eerste uitgooien en kwam op een 1-0 voorsprong. Nadat Raymond zijn leg had gehouden, deed ook Gino dat andermaal zodat hij op 2-1 kwam. In de volgende leg bleven de scores van Raymond wat achter en wist Gino de eerste break van de partij te halen en daarmee op 3-1 te komen. Raymond liet zich hierdoor echter niet van zijn stuk brengen en gooide er een schepje bovenop en wist ook hij ook een 180-score te gooien, terwijl bij Gino er wat wisselvalligheid insloop, lukte het Raymond om terug te
breaken en daarna ook weer zijn eigen leg te behouden en dus was de stand weer gelijk, 3-3.
Gino mocht in de 7e leg weer beginnen en herpakte zich goed van de kleine tegenslag en pakte brutaal weer de voorsprong. In de 8e leg lukte het Raymond niet om de juiste scores te gooien en leek Gino te winst te pakken, maar na het missen van pijlen op de dubbels, kwam Raymond ook op een uitgooi, maar ook hem lukte het niet om uit te gooien. Daar waar het de vorige 7 legs wel lukte om snel te finishen, was het nu een ogenschijnlijk onmogelijke opgave om uit te gooien, maar zo’n 10 beurten over en weer was het Raymond die dubbel 1 wist te raken en daarmee kwam op de stand op 4-4 en was de laatste leg beslissend voor de winst. Raymond won het bullen en pakte direct het initiatief in deze leg en stond de voorsprong niet meer af en wist nu wel snel uit te gooien en pakte daarmee alsnog met 5-4 de overwinning.

Er werden op deze avond 12 180-ers gegooid, waarvan Patrick Luijendijk er met 3 stuks de meeste voor zijn rekening nam. 6 maal werd er een hoge finish gemeld, maar de 152 van Marcel Koolmees was met afstand de hoogste van de avond. Liza Burggraaf wist in de poules 54 uit te gooien welke de hoogste bij de dames was.

Zaterdag 13 mei is de 12e en laatste ranking van dit seizoen in MFA de Tienvoet in Heinenoord waar men zich tot iets voor 19.30 kan inschrijven.