zereso agnesAfgelopen dinsdag werd in de feesttent te Heerjansdam traditiegetrouw twee dagen voor Koningsdag het oranjetoernooi gespeeld. Ditmaal melden zich 66 dames en heren voor deelname aan dit gezelligheidstoernooi, die je natuurlijk wel eenmaal in je carrière op je naam geschreven moet hebben.

Om half acht werd de aftrap gegeven en mochten de deelnemers in pouleverband de eerste schifting maken. De winnaar van 2016, Boy van Dijk, was ook aanwezig om zijn titel te verdedigen. Ditmaal viel voor Boy echter het doek bij de laatste 16, Stefano van Engelen bleek een struikelblok. Voor Stefano viel het doek echter een ronde later, Geordi Martis bleek een maatje te groot. Ook voor Geordi duurde de feestvreugde echter niet lang. Zereso Zeverboom, die een ronde eerder Marco Los uit het toernooi speelde met een 170 finish in de laatste leg, liet Geordi in het zand bijten en daarmee stond Zereso in de finale.

Tegenstander in de finale was Hans v.d. Giessen. Hans, die volgens eigen zeggen niet veel gooide, had op weg naar de finale Ed v.d. Gaarden, Berry Herks, Stefan van Waterschoot en Jelle Kooistra in het stof doen bijten. In de finale nam Hans nog wel een 1-0 voorsprong, maar nadat Zereso zijn niveau opschroefde kantelde de wedstrijd toch richting Zeverboom. Het was aan het eind dan ook Zereso die de beslissende dubbel er in prikte, de 3-2 maakte, en die zich de winnaar van het Oranjetoernooi Heerjansdam 2017 mag noemen.

patrick sonneveld agnes

rob bhagwadin agnes

Aan de verliezerzijde was de strijd niet minder spannend als bij de “Grote Jongens”. Hier waren het Patrick Sonneveld en Rob Bhagwadin die zich de finale in speelden. Patrick toonde op weg naar de finale geen genade met Siar Hosseinzada, Rogier Pors, Terry Lodge en Vicky v.d. Gaarden. Rob toonde zijn dartkwaliteiten ten koste van Marcel Bons, Mels de Vliegh, Dennis Groeneweg en Donny den Exter. In de finale hield het voor Rob echter op, Patrick toonde zich het trefzekerst en trok de winst in de verliezerronde naar zich toe.

De trofee voor de hoogste finish viel ook in handen van Zereso Zeverboom met de eerder vermelde 170 finish. Mooie finishes waren er ook van Ruud v.d. Spek met 122 en Davey Baan met een 157. Er werden ditmaal 22 180 scores genoteerd waarvan Stefano van Engelen er 6 voor zijn rekening nam, Hans v.d. Giessen was goed voor 4 stuks.

Na afloop werd de organisatie, Jaap Dijksman en Agnes Gouman, bedankt voor het in goede banen leiden en kon iedereen weer tevreden huiswaarts.