Early bird AlblasserwaardDe inschrijving voor het Open Alblasserwaard 2017 is vanaf vandaag geopend. En SterkDarts doet dat met een kortings-actie. Wees er snel bij en profiteer van de speciale aanbieding: Schrijf je in voor 20 april en ontvang € 5,- korting!

Op 25 mei 2017 wordt op Hemelvaartsdag traditioneel het Open Alblasserwaard gehouden. Het toernooi is toe aan zijn negende editie en kent een rijke historie aan winnaars. Zo wonnen zowel PDC Premier League speler Kim Huybrechts (be) als Rotterdammer Cor Ernst het toernooi twee maal. Ook Dimitri van den Bergh (be), Bryan de Hoog en Jeffrey de Graaf het toernooi. Vorig jaar ging de titel naar Toon Greebe.

Dit jaar wordt er voor de eerste maal een koppeltoernooi gehouden voorafgaand aan het hoofdtoernooi. In 2012 werd het Open Alblasserwaard Koppels al eens gespeeld maar dat was destijds een separaat toernooi. De titel in 2012 ging naar Huybrechts (be) en Van den Bergh (be). Deze editie worden de koppels en singels dus op 1 dag gespeeld.

Ook kent het Open Alblasserwaard 2017 voor de eerste maal een apart Dames-toernooi. Er is ruimte voor 8 deelneemsters, maar bij voldoende animo wordt dit aantal verhoogd.

Een totale prijzenpot van maar liefst € 1.700,- is beschikbaar, de winnaar van het hoofdtoernooi mag er € 300,- in ontvangst nemen. Het koppeltoernooi is volgens KO-format met winnaars en verliezersronde. En bij de singels wordt er gestart in een poulesysteem. Na de poulefase volgt een winnaars en verliezersronde.

SterkDarts OpenAlblasserwaard2017