raymond vd hoevenZaterdag 18 februari verzamelden zich 30 darters in café ’t Centrum in Puttershoek voor alweer de 7e ranking van dit seizoen. In 7 poules werd gestart aan de voorronde om zo een plek in de winnaarsronde te bemachtigen in de strijd om de punten en de winst van de avond.

Van de bijna gehele aanwezige top 10, wist alleen Pascal den Tuinder zich niet te plaatsen voor de winnaarsronde, maar wist hij zich in de verliezersronde wel tot in de finale te spelen, door winst op achtereenvolgens Dennis Meijboom en Gino Blom. In de finale trof hij teamgenoot Marco Meijboom, die wederom de pech had om het op legsaldo af te leggen in zijn poule en daardoor 3e werd. Op weg naar de finale wist hij te winnen van Samantha Snaauw, Maurice de Keizer en Erwin Fransen. In een best-of-five was het Pascal die er met 3-1 met de winst vandoor ging en zo de schade in het klassement redelijk beperkt hield.

Hoewel de opkomst deze avond iets lager dan gemiddeld was, waren er deze avond 4 dames aanwezig, iets wat deze jaargang nog niet eerder was voorgekomen. Samantha Snaauw, Cretienne Godschalk en Anouk Lokum wisten geen partij in de poule te winnen en ook in de verliezersronde lukte het niet om hun partij in winst om te zetten.
De vierde deelnemende dame was Liza Burggraaf die bij haar tweede deelname wederom zich in de winnaarsronde wist te spelen door twee van de drie partijen te winnen. In die winnaarsronde trof zij Menno Angenent welke geen leg afstond en er ook voor Liza vroeg een einde aan haar deelname kwam, maar waarmee ze zich wederom de beste dame van de avond mocht noemen.

Van de 7 poulewinnaars wisten Marcel Koolmees en Patrick Luijendijk niet voorbij de laatste 16 te komen, waarna het bij de kwartfinale ook ophield voor Richard van den Boogaert en Marcel van Verk. In de halve finale was Arjan van Verk met 4-2 een einde aan het toernooi van Danny Noordijk, en maakte Raymond van der Hoeven met 4-0 korte metten met Menno Angenent.
Een finale plek voor de thuisspelende Arjan van Verk, direct bij zijn eerst deelname dit seizoen, terwijl Raymond alweer zijn 3e finale van dit seizoen speelde.

Vlak voor middernacht werd begonnen aan de finale, in een best-of-9 zoals gebruikelijk en onder leiding van toernooileiders Get Kooi en John Schipper aan het schrijfbord. Het goede spel wat Arjan in de kwart en halve finales had laten zien, kon hij niet meer laten zien en met te veel lage scores van Arjan kon Raymond vrij eenvoudig uitlopen naar 2-0. In de derde leg kwam Arjan met wat betere scores op het bord en kon hij Raymond meer bijhouden, maar met een 157 finish gooide Raymond de wedstrijd op slot. Arjan kreeg het te weinig voor elkaar om druk uit te oefenen en gooide Raymond vrijuit zichzelf naar een 4-0 voorsprong. Met een alles of niets poging probeerde Arjan nog de eer te redden, maar ook dat mocht niet meer baten en wist Raymond ook de vijfde leg te winnen en daarmee dus ook de partij en dus de winst van de avond te pakken.

Met de 157 in de finale was Raymond ook verantwoordelijk voor de hoogste finish van de avond. Liza was met 78 de dame met de hoogste uitworp. Van de 7 gegooide 180-ers, wist Glen Krijger er 2 te produceren. Ondanks een legwinst loze avond blijft Anouk Lokum de hoogste genoteerde dame in de stand, maar wordt daarbij wel op de hielen gezeten door Liza Burggraaf.

Raymond vergroot met zijn winst het gaatje op zijn naaste belagers. Patrick Luijendijk blijft tweede terwijl Danny Noordijk de nieuwe nummer drie in de stand is. Met nog vijf toernooien te gaan is er nog van alles mogelijk in de stand en zijn de podiumplaatsen nog lang niet veilig gesteld.

Over twee weken gaat de cyclus alweer verder, en zal café Effe Om in Oud-Beijerland de plaats van handeling zijn. Ook daar kan men zich weer tot iets voor 19.30 aanmelden bij de wedstrijdtafel.