comebackHet was een begrip in de dartssport: SterkDarts. Het bedrijf SterkDarts organiseerde vanaf 2008 in verschillende delen van het land diverse grote en middelgrote toernooien, met hoge prijzengelden, mogelijkheden op diverse niveaus, en zette een succesvolle reeks TOPtrainingen op. In totaal werden meer dan 800 toernooidagen gevuld!

Ook in een aantal competities en Super League was SterkDarts actief. Talenten en gevestigde namen kregen de steun die ze verdiende. Diverse spelers van SterkDarts behaalde bij zowel de PDC als BDO diverse tv toernooien, ontwikkelde zich als subtop en top spelers van Nederland en België, en ook in de jeugd werd geïnvesteerd.

Vanaf 2015 werd echter een rustperiode ingevoerd. De afgelopen 2 jaar gingen alle activiteiten op een laag pitje. U kon de toernooileiding van SterkDarts nog wel terug vinden op het Dartsfestival Sevenum en de Texel Darts Trophy en een handje vol kleine toernooien, maar daarbuiten bleef het stil.

In de Super League bleef SterkDarts in samenwerking met partner Goudenregenbar uit Den Haag nog wel in actie. Met in het seizoen 2015/2016 maar liefst 5 actieve teams, waarvan er 2 in de hoofdklasse. Topspelers als Stefaan Deprez (BE), Tony West (UK), Toon Greebe en Roger Janssen (BE) bleven SterkDarts trouw in de afgelopen jaren. Tel daarbij de inzet van o.a. Kim Huybrechts, Wattimena, De Medhursts, Kristiaan de Boer, Mark van Haaren, Dion den Hartog, Bryan de Hoog, Roy Gokoel, Michel Oversluizen en tientallen andere speler bij, waardoor er ook nu nog in de meest prestigieus competitie van Nederland met 3 teams gespeeld wordt.

De afgelopen 2 jaar heeft dartsorganisator SterkDarts een rustperiode gehouden. Het komende jaar gaat gebruikt worden om stap voor stap een comeback te bewerkstelligen waarin weer diverse toernooien georganiseerd gaan worden, er meer aandacht uit gaat naar de teams, van fouten uit het verleden geleerd is, de website is weer online en gaat in de komende periode weer gevuld worden en sportiviteit zal hoog in het vaandel staan. Een team van enthousiaste organisatoren en captains is klaar voor een nieuwe stap: SterkDarts is terug!

Met sportieve groet,
John Sterk