plaisier boogaard nj 2017Na een twee wekend durend avontuur, waar Bassie en Adriaan nog een puntje aan zouden kunnen zuigen, is de verloren usb-stick van HW Darts eindelijk weer terecht. Zodoende dus ook eindelijk het verslag van de 3e editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi te Numansdorp van zaterdag 14 januari. Voor de eerste keer sinds de zomer vingen we weer zoals van ouds aan in het sfeervolle Winners Café, waarbij de opkomst helaas lager uitviel dan verwacht door andere regionale toernooien. Met de 16 aanwezige deelnemers werd er echter toch geprobeerd het beste er van te maken en konden we rond de klok van 13:00 van start met de poulefase.

De poulefase werd zonder verassingen in een goed tempo afgewerkt, waardoor we al tijdig van start konden met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Kendall de Haan en Carmen Wolf die zich in de finale wisten te spelen. Waar Kendall in de knock-outfase geen leg meer afstond aan Melissa van Puffelen en Michelle van den Boogaard, stond Carmen tweemaal één leg af aan Tristan Korver en Ans Romelingh.
In de finale gaf Carmen goed tegenstand en schreef 2 legs op haar naam, maar was het Kendall die de overige 4 legs wist binnen te slepen en zodoende met een 4-2 overwinning zegevierde in de verliezersronde.

Kwartfinale:
Ans Romelingh 3-2 Michel Bunk
Carmen Wolf 3-1 Tristan Korver
Nigel Bun 0-3 Michelle van den Boogaard
Kendall de Haan 3-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Ans Romelingh 1-3 Carmen Wolf
Michelle van den Boogaard 0-3 Kendall de Haan

Finale:
Carmen Wolf 2-4 Kendall de Haan

In de winnaarsronde waren het net als bij het laatste HW Dartstoernooi (Open Partycentrum Concordia) Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard die zich voor de finale wisten te plaatsen. Waar Patrick met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Danny Noordijk en Nick van Huet, versloeg Wesley in twee sterke partijen die dicht bij elkaar lagen Metthew Kila en Bryan de Hoog.
In de finale zette Wesley zijn sterke spel voort met goed getimede 180’ers en strakke finishes. Patrick miste hier en daar kleine kansjes, welke hard werden afgestraft, waardoor Wesley met een terechte 6-1 overwinning de 3e editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi op zijn naam schreef en de gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-2 Metthew Kila
Bryan de Hoog 4-0 Jordy Kaptein
Nick van Huet 4-1 Vincent Goudswaard
Patrick van den Boogaard 4-0 Danny Noordijk

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-4 Bryan de Hoog
Nick van Huet 1-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Wesley Plaisier (86,7) 6-1 Patrick van den Boogaard (81,6)

Ook had Wesley Plaisier met 6 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 164 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Carmen Wolf met haar 2e plek in de verliezersronde.

De komende tijd zullen er weer nieuwe toernooien worden toegevoegd aan onze agenda. Houd onze website www.hw-darts.nl en Facebookpagina https://www.facebook.com/darts.HWDarts de komende tijd goed in de gaten!