Zaterdag 21 januari hadden zich 37 darters gemeld in sporthal de Tienvoet in Heinenoord, voor de 6e ranking van dit seizoen. Met bijna de complete top-10 aanwezig werd begonnen in 8 poules om de strijd voor de punten en de winst van de avond.

Na de poulefase deed de top van het klassement wat er van hen verwacht werd en plaatsten zich voor de winnaarsronde. Verrassend was dat eerdere toernooi winnaar en runner-up John van Kaam nu bij zijn 3e deelname genoegen moest nemen in de verliezersronde, en moest hij Raymond van der Hoeven, Jos Solleveld en Ronald Snaauw voor zich dulden.
Koploper Patrick Luijendijk kwam ook met de schrik vrij in zijn poule en wist zich van een 3e plaats in zijn poule nipt te plaatsen.

Wederom waren er 3 dames aanwezig. Samantha Snaauw trof het niet in haar poule en werd daarin laatste. In de verliezersrond trof zij Jordy Kaptein, die met 2-0 van haar wist te winnen. Ook Anouk Lokum kwam in de verliezersronde terecht, waarin zij eerste Dennis Meijboom wist te verslaan, en daarna ook Gert Kooi versloeg. In de halve finales was Jeroen Brussé echter een maatje te groot.

Zij werd hiermee niet de beste dame van de avond, want dat werd Liza Burggraaf, die dit jaar haar eerste deelname had in deze cyclus. Met een 2e plaats in de poule wist zij zich in de winnaarsronde te plaatsen. Hierin trof zij John Schipper die haar met 3-1 wist te verslaan.

In de verliezersronde was dus Jeroen Brussé de eerste finalist na winst in Anouk in de halve finale. Daarvoor wist hij Ger Boekee, en John Lips beide met 2-1 uit het toernooi te werken. Tegenstander in die finale was Marco Meijboom, die de pech had ondanks 2 winstpartijen in zijn poule, op legsaldo naar de verliezersonde te worden verwezen. Deze tegenslag schudde hij echter goed van zich af, en won van Ben Naaktgeboren, Harm Leusink en Jordy Kaptein.
In een spannende finale welke in de vijfde leg pas werd beslist, viel deze met 3-2 in het voordeel uit van Jeroen, die zo bij zijn 2e deelname een prijsje in ontvangst mocht nemen.

In de winnaarsronde werden de poulewinnaars beloond met een vrijloting, waarna de zij de laatste 16 weer aan de bak mochten. Deze ronde werd echter niet behaald door Patrick Luijendijk. Nadat hij het in de poules al lastig had, bleek Jos Solleveld met 3-1 al vroeg in het toernooi al een vervelende sta-in-de-weg en dus een snelle uitschakeling, hetgeen de overige aanwezige concurrenten de kans gaf om hem wellicht van de troon te stoten.
Van de 8 poulewinnaars plaatsen er 6 zich met redelijk gemak voor de kwartfinales, had Marcel Koolmees een taaie kluif aan debutant Eric den Outer, maar wist een 2-0 achterstond om te draaien in een 3-2 overwinning. Alleen Jeffrey Krijger wist niet te winnen, Jos Solleveld zorgde ook voor zijn uitschakeling.

In de kwartfinales 3 ogenschijnlijke makkelijke overwinningen, want drie van de vier partijen eindigden in 3-0; Raymond van der Hoeven won van Richard van den Boogaert; Marcel Koolmees van Jos Solleveld en Boyan Vogel van Rory Goudswaard. Danny Noordijk had de lastigste klus, maar met 3-2 was wel te sterk gebleken voor Glenn Krijger.

In de halve finale denderde Boyan vrolijk fluitend door, net zoals het aanwezige dweilorkest, die tot ieders genoegen enkele sfeervolle meezingers ten gehore brachten en het er bijna toe leidde dat er spontaan een polonaise door de sporthal werd ontketend, waardoor er een sfeer ontstond waar Kleintje Pils nog een puntje kan zuigen.
Nadat de mist was opgetrokken en de Neutenkrakers waren afgedropen, had Boyan al met 4-0 afgerekend met Marcel Koolmees. Raymond van der Hoeven kon het niet bolwerken tegen Danny Noordijk en moest met 4-1 het onderspit tegen hem delven.

De finale tussen dus tussen Danny Noordijk, die zijn 2e finale dit jaar speelde en Boyan Vogel, welke werd gespeeld zoals gebruikelijk in een best of 9. Ondanks de eerdere muzikale onderbreking werd nog voor dat Assepoester naar huis moest al begonnen aan de partij, welke door Danny werd begonnen, die direct met goede scores afstand nam en makkelijk op 1-0 kwam. Bij Boyan ging het met horten en stoten terwijl Danny constant goed scoorde, dit betekende direct een break kans welke niet onbenut bleef en zo 2-0 voor Danny. In de 3e leg iets meer gelijk opgaand, maar wederom Danny die uitgooide en zo een comfortabele 3-0 voorsprong pakte. Boyan probeerde echter aan te blijven haken en na het missen van een dubbel door Danny, wist Boyan dan nu wel zijn eigen leg te houden en kwam terug op 3-1. Dit gaf Boyan wat meer vertrouwen en Danny leek even van slag, want voor hij wist werd zijn leg gebroken en behield Boyan zijn eigen leg, waardoor de staand ineens weer 3-3 was. Met het uitblijven van de trippel bij Danny kon Boyan ook onverstoord doorgaan en pakte de 7e leg en kwam voor het eerst op voorsprong 3-4 en leek het overgewicht voor Boyan te zijn en leek Danny klaar voor de sloop. Niets was minder waar, want Danny rechtte zijn rug, scoorde weer goed en hield Boyan sterk onder druk en creëerde zo de mogelijkheid om gelijk te komen, welke hij dan ook pakte, 4-4 dus en een 9e, laatste en beslissende leg moest er aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Boyan won het Bullen en startte goed, maar Danny bleef in zijn kielzog. Beide mannen gingen met rasse schreden richting finish mogelijkheid, waarbij Danny op 116 het als eerste mocht gaan proberen, maar het niet lukt om een pijl op n dubbel te krijgen. Boyan stond al te wachten om voor 80 aan te leggen, en nadat zijn eerste pijl direct in de triple 20 kwam, was zijn volgende pijl op dubbel 10 ook gelijk raak en was na een spannende finale, uiteindelijk met 4-5 deze avond een prooi voor Boyan Vogel.

De hoogste uitworp bij de dames kwam ditmaal uit handen van Liza Burggraaf, zij wist 64 uit te gooien. Bij de heren werden 7 hoge finishes gemeld. Binnen het kwartier werd de lat al hoog gelegd want Jeffrey Krijger gooide in zijn eerste partij 140 uit. Dit was echter niet de hoogte uitgooi van de avond, want in de KO-fase wist Danny Noordijk een knappe 158 finish te laten noteren.

Er werden deze avond door 10 personen in totaal 11 180-scores gemeld. Boyan Vogel was de enige die er deze 2 wist te gooien en er daarmee dus de meeste voor zijn rekening nam.

Volgende ranking is op zaterdag 18 februari. Dan zal om 19.30 in café ’t Centrum in Puttershoek weer gestreden worden om de punten en de euries.
Het muzikale intermezzo zal dan verzorgd worden door het Safri Duo.