jisse silvana patrickVrijdagavond 2 september konden we met 27 deelnemers van start met het 12e toernooi van de Winners Zomerranking 2016 in De Vrije Wereld te Numansdorp. Zoals gebruikelijk ging rond de klok van 20:00 de poulefase van start, alvorens de strijd in de winnaars- en verliezersronde kon beginnen.

Waar we vorige week in de halve finale van de verliezersronde nog 2 dames in actie zagen komen, was het ditmaal Sylvana Snoeck die zich zelfs voor de finale van de verliezersronde wist te plaatsen door achtereenvolgend Maurice de Keijzer, Anouk Lokum en manlief Dennie Mallegrom te verslaan. Tegenstander in de finale werd Mike de Kuijff ‘van Johan’, die zich op zijn weg naar de finale wist te ontdoen van Pascal den Tuinder, Melissa van Puffelen en Leroy Spil.

In de finale was het aan Sylvana om de eer van de dames hoog te houden en in een spannende strijd ging dit haar, wellicht tegen de verwachtingen in, goed af. Uiteindelijk was het Mike die in de laatste beslissende leg het hoofd moest buigen en de 4-3 overwinning en daarmee de winst van de verliezersronde over moest laten aan Sylvana.

Kwartfinale:
Anouk Lokum 1-3 Sylvana Snoeck
Joke Meijer 1-3 Dennie Mallegrom
Menno Angenent 2-3 Leroy Spil
Mike de Kruijff 3-1 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Sylvana Snoeck 3-1 Dennie Mallegrom
Mike de Kruijff 3-0 Leroy Spil

Finale:
Sylvana Snoeck 4-3 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde mocht Jisse de Boer zich gaan opmaken voor zijn 4e finale tijdens de Winners Zomerranking 2016. Na overwinningen op Nico van Puffelen, Rudi Minnebach en Nigel van Milligen wachtte in de finale Patrick van den Boogaard, die zich wist te ontdoen van Herman Snijders, Ricardo Bravenboer en Patrick Meeus.
Waar Patrick van de 2 gespeelde finales er ook 2 op zijn naam wist te schrijven, bleef Jisse in alle finales tot nu toe aan de verkeerde kant van de score. Ook vandaag restte voor hem een tweede plek; waar beide heren scorend goed spel lieten zien, liet Jisse het na de kleine kansjes te benutten en strafte Patrick dit direct af. Dit resulteerde dan ook in een 6-3 zege voor Patrick en zodoende de winst op het 12e toernooi van de Winners Zomerranking 2016.

Kwartfinale:
Ricardo Bravenboer 1-4 Patrick van den Boogaard
Patrick Meeus 4-1 Dennis van Genderen
Jisse de Boer 4-3 Rudi Minnebach
Nigel van Milligen 4-3 Roy Moerenhout

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-4 Patrick Meeus
Jisse de Boer 5-4 Nigel van Milligen

Finale:
Patrick van den Boogaard (90,3) 6-3 Jisse de Boer (88,6)

Dat Jisse daarentegen de gehele dag goed spel had laten zien, bleek wel uit de statistieken; zowel de hoogste finish van 160 als 9 stuks aan 180’ers kwamen uit zijn handen. Beste dame werd Sylvana Snoeck met haar overwinning in de verliezersronde.

Het klassement is te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/5e%20editie%20winners%20zomerranking%202016/klassement.html

Vrijdagavond 9 september vangen we aan met het laatste toernooi van de Winners Zomerranking 2016, alvorens we een week later van start gaan met het eindtoernooi, waar de eindpot van €3000,- onder de top 32 zal worden verdeeld. Vrijdagavond is de inschrijving nog voor iedereen open tot 19:45 aan de wedstrijdtafel of via Patrick van den Boogaard 06-39134854.