Jaimy van Bavel Ruben MestersMaandagavond 29 augustus mochten we 24 deelnemers op de 12e en tevens de laatste Makkie Moneydarts van de zomer van 2016 verwelkomen. Onderverdeeld in 6 poules van 4 ging rond de klok van 20:00 de strijd los om de plekken voor de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Menno Angenent en Francois van den Dungen die de finale wisten te bereiken. Waar Francois geen leg verloor aan Michelle van den Boogaard, Dominique Kudret en Mike de Kruijf, stond ook Menno geen leg af aan Melvin van Hulst om vervolgens in de laatste beslissende leg aan de goede kant van de score te blijven tegen Karlos van Wingerden.

Ook in de finale wist Menno een beslissende laatste leg af te dwingen. Echter was het ditmaal Francois die aan het langste eind trok en de verliezersronde met een 4-3 overwinning op zijn naam schreef.

Kwartfinale:
Cretienne Godschalk 2-3 Karlos van Wingerden
Menno Angenent 3-0 Melvin van Hulst
Dominique Kudret 0-3 Francois van den Dungen
Dennis van Genderen 1-3 Mike de Kruiff

Halve finale:
Karlos van Wingerden 2-3 Menno Angenent
Francois van den Dungen 3-0 Mike de Kruiff

Finale:
Menno Angenent 3-4 Francois van den Dungen

In de winnaarsronde mochten we ons voor het eerst deze zomer opmaken voor een finale tussen Jaimy van Bavel en Ruben Mesters. Waar Jaimy in de poule nog moeilijk op gang kwam, boekte hij vervolgens in de knock-out enkele goede overwinningen op Peter Klein, Dylan van Beers en Patrick van den Boogaard. Ruben ging daarentegen direct goed van start in de poule en kende daarna ook geen mededogen met Johan Schelling en Willy van Casteren.
In de finale ging Ruben voortvarend van start en pakte binnen no-time een 5-0 voorsprong. Jaimy wist nog wel 5-1 te maken, maar daarbij was zijn verzet ook gebroken, waarna Ruben de finale besloot met een 6-1 overwinning en zodoende de laatste Makkie Moneydarts van 2016 in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Dylan van Beers 1-4 Jaimy van Bavel
Danny Noordijk 1-4 Patrick van den Boogaard
Willy van Casteren 4-2 Dylan van Schijndel
Ruben Mesters 4-0 Johan Schelling

Halve finale:
Jaimy van Bavel 5-2 Patrick van den Boogaard
Willy van Casteren 2-5 Ruben Mesters

Finale:
Jaimy van Bavel (82,3) 1-6 Ruben Mesters (78,7)

Ruben nam met 5 stuks ook het grootste gedeelte van de gegooide 180’ers voor zijn rekening, terwijl de hoogste finish van 150 uit handen kwam van Menno Angenent. Beste dame werd Cretienne Godschalk met haar plek in de kwartfinale van de verliezersronde.

Zondag 4 september zij we te vinden in Agnes & Schier te Barendrecht voor de 2e editie van het Open Agnes & Schier Koppels & Singles. Zoals de naam al zegt betreft dit een koppel- en singletoernooi, waarbij het prijzengeld van de koppels zal bestaan uit het inschrijfgeld en de 1e plek van de singles minimaal €200,- zal bedragen. Ook hier hanteren wij een voorinschrijving, welke verloopt via Freddy de Geus 06-52098979. Meer informatie over dit evenement is te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/2e%20editie%20open%20agnes%20%26%20schier%20koppels%20%26%20singles/index.html