Rudi Minnbach Ferry WennekesVrijdagavond 26 augustus was Café De Vrije Wereld te Numansdorp weer het decor voor het 11e toernooi van de Winners Zomerranking 2016. De 28 aanwezige deelnemers werden zoals gebruikelijk onderverdeeld in poules, waarna tijdig van start konden met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Danny Noordijk en Dennis van Genderen die zich als beste konden herstellen van een lastige poulefase. Beide heren kregen in de knock-outfase het nodige vrouwelijke geweld tegen zich, maar wisten zich hier tegen succesvol te verweren.

Zo ontdeed Danny zich van Arjan Versendaal, Anouk Lokum en Anjana Baghwadin en versloeg Dennis op zijn weg naar de finale Joke Meijer, Pascal den Tuinder en Sylvana Snoecks, die in de kwartfinale tegen de verwachtingen in nog te sterk was voor Roy Moerenhout.

In de finale was het Dennis die al spoedig een break wist te plaatsen, welke Danny niet meer te boven wist te komen. Hierdoor kon Dennis het karwei kundig afmaken en zegevierde hij met een 4-2 overwinning in de verliezersronde.

Kwartfinale:
Quincy den Boer 0-2 Anjana Baghwadin
Danny Noordijk 2-0 Anouk Lokum
Roy Moerenhout 1-2 Sylvana Snoeck
Dennis van Genderen 2-1 Pascal den Tuinder

Halve finale:
Anjana Baghwadin 1-3 Danny Noordijk
Sylvana Snoeck 0-3 Dennis van Genderen

Finale:
Danny Noordijk 2-4 Dennis van Genderen

In de winnaarsronde liet Rudi Minnebach zich weer van z’n goede kant zien door met sterk spel klinkende overwinningen te boeken op Jisse de Boer, Patrick van den Boogaard en, terug van weg geweest, Ahmet Kader. In de finale mocht Rudi zich gaan opmaken voor een onderonsje met Ferry Wennekes, die op zijn beurt te sterk was voor Menno Angenent, Willy van Casteren en Zereso Zeverboom.
Ook in de finale liet Rudi sterk spel zien waar Ferry op de belangrijke momenten weinig tegen in kon brengen. Dit resulteerde dan ook in een 6-2 overwinning voor Rudi en daarmee de toernooiwinst op de 11e ranking van de Winners Zomerranking 2016.

Kwartfinale:
Leroy Spil 3-4 Ahmet Kader
Patrick van den Boogaard 0-4 Rudi Minnebach
Zereso Zeverboom 4-2 Wesley van Beekum
Willy van Casteren 2-4 Ferry Wennekes

Halve finale:
Ahmet Kader 0-5 Rudi Minnebach
Zereso Zeverboom 3-5 Ferry Wennekes

Finale:
Rudi Minnbach (76,5) 6-2 Ferry Wennekes (67,5)

Daarentegen was Ferry nog wel verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl Rudi Minnebach na een 130 en 132 finish ook een 135 finish wist te produceren, welke de hoogste van de avond bleek. Beste dame werd Anjana Baghwadin met haar plek in de halve finale van de verliezersronde.

Het klassement is te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/5e%20editie%20winners%20zomerranking%202016/klassement.html

Vrijdagavond 2 september kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel of via Patrick van den Boogaard 06-39134854 voor alweer het één na laatste toernooi van de Winners Zomerranking 2016 in Café De Vrije Wereld te Numansdorp.