Zereso Zeverboom Michael van Dijk Kenny Neyens Tony MartinezZaterdag 20 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer in zijn geheel omgetoverd tot één van de grootste locaties van de regio met 19 banen voor de 3e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels & Singles. Waar we vorig jaar maar liefst 54 koppels en 119 singles mochten verwelkomen, was het dit jaar een stukje rustiger met 42 koppels en 97 singles. Echter was het deelnemersveld zeker niet minder sterk te noemen met diverse regionale en nationale toppers.

Zo waren onze zuiderburen sterk vertegenwoordigd met onder andere Kenny Neyens, Brian Raman, Mike de Decker, Tony Martinez en Dimitri van den Bergh, wisten ook diverse landelijke toppers de weg te vinden naar ’s-Gravendeel, waaronder Gino Vos, Mark Oosterhuis, Leroy Nieuwenhuis, Toon Greebe, Berry van Peer en Jermaine Wattimena, en was ook de regio Rijnmond sterk vertegenwoordigd met onder andere de winnaar van de laatste editie, Mike van Duivenbode.

Voor aanvang van de koppels was het al duidelijk dat er dit jaar een nieuw koppel als winnaar uit de bus zou komen; Michael van Dijk / Erik van Rijswijk (1e editie) koppelde ieder met een ander en het koppel Sven Wens / Kim Huybrechts (2e editie) waren deze dag helaas verhinderd. Daarentegen waren er genoeg andere sterke koppels die de strijd met elkaar aangingen voor de 1e plek van €250,- en dit leverde gaandeweg het toernooi dan ook het nodige spektakel op.

In de verliezersronde waren het Willy van Casteren / Leroy Nieuwenhuis en het Hoeksche Waardse koppel Boyan Vogel / Alex Ton die zich in de finale wisten te spelen. Waar Van Casteren / Nieuwenhuis op hun weg naar de finale geen leg afstonden aan Jan Postma / Petra van Maurik, Wesley van Beekum / Luciano Patiradj en Peter de Bruin / Carlos Figge, kende het koppel Vogel / Ton iets meer tegengas, maar bleven zij toch aan de goede kant van de score tegen Dominique Kudret / Corné Groeneveld, Michael van der Veer / Sheila de Man en Dominique Povinelli / Peter de Bruin.
In de finale stonden Van Casteren / Nieuwenhuis dan uiteindelijk hun eerste leg af, maar meer konden Vogel / Ton niet forceren. Zodoende werd de verliezersronde dan ook met een 3-1 overwinning binnengehaald door het koppel Willy van Casteren / Leroy Nieuwenhuis.

Kwartfinale :
Wesley van Beekum / Luciano Patiradj 0-2 Willy van Casteren / Leroy Nieuwenhuis
Anouk Lokum / Jos Solleveld 0-2 Peter de Bruin / Carlos Figge
Boyan Vogel / Alex Ton 2-1 Michael van der Veer / Sheila de Man
Francois van den Dungen / Jimmy van Schie 1-2 Dominique Povinelli / Dennis de Bruin

Halve finale :
Willy van Casteren / Leroy Nieuwenhuis 3-0 Peter de Bruin / Carlos Figge
Boyan Vogel / Alex Ton 3-1 Dominique Povinelli / Dennis de Bruin

Finale :
Willy van Casteren / Leroy Nieuwenhuis 3-1 Boyan Vogel / Alex Ton

In de winnaarsronde mocht Michael van Dijk met ditmaal Zereso Zeverboom proberen voor de tweede keer de Open ’s-Gravendeel Koppels op zijn naam te schrijven. Na overwinningen op Hermie van Orsouw / Gino Vos, Wesley Plaisier / Jisse de Boer en Wesley Schols / Ferry Beijleveld wachtte in de finale de Belgische tandem Kenny Neyens / Tony Martinez; zij waren op hun pad te sterk voor Richard Broer / Ricardo Ham, Mitchell von Schukkmann / Rudi Minnebach en de runner-ups van de vorige editie, Mike de Decker / Martin Kersbeeck.
In de finale lieten Zeverboom / Van Dijk zien wat hun in de finale heeft gebracht; tegen het scorend geweld van Neyens / Martinez werd sterk finishwerk gezet en met onder andere een 148 en een 156 finish werd er een beslissende laatste leg afgedwongen. Echter bleek ook dit jaar een Belgisch tandem de sterkste tijdens het koppeltoernooi en zodoende mochten Kenny Neyens / Tony Martinez zich bekronen tot de winnaars van de 3e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels 2016 en de eveloppe van €250,- in ontvangst nemen.

Laatste 16 :
Zereso Zeverboom / Michael van Dijk 3-0 Hermie van Orsouw / Gino Vos
Wesley Plaisier / Jisse de Boer 3-2 Elvin Geerloof / Toon Greebe
Eddie Merlijn / Berry van Peer 2-3 Wesley Schols / Ferry Beijleveld
Mark Oosterhuis / Nigel van Milligen 3-0 Menno Angenent / Marco Meijboom
Wesley Bour / Rowdy Schoremans 0-3 Mike de Decker / Martin Kersbeeck
Erik van Rijswijk / Dennis Faasen 3-0 Berry Herks / Richie Ijzermans
Mitchell von Schukkmann / Rudi Minnebach 3-2 Viggo van der Kuijl / Dimitri van den Bergh
Kenny Neyens / Tony Martinez 3-0 Richard Broer / Ricardo Ham

Kwartfinale :
Zereso Zeverboom / Michael van Dijk 3-0 Wesley Plaisier / Jisse de Boer
Wesley Schols / Ferry Beijleveld 3-2 Mark Oosterhuis / Nigel van Milligen
Mike de Decker / Martin Kersbeeck 3-0 Erik van Rijswijk / Dennis Faasen
Mitchell von Schukkmann / Rudi Minnebach 1-3 Kenny Neyens / Tony Martinez

Halve finale :
Zereso Zeverboom / Michael van Dijk 3-2 Wesley Schols / Ferry Beijleveld
Mike de Decker / Martin Kersbeeck 2-3 Kenny Neyens / Tony Martinez

Finale :
Zereso Zeverboom / Michael van Dijk (83,4) 3-4 Kenny Neyens / Tony Martinez (87,6)

De finale van de 3e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels 2016 is terug te vinden via de onderstaande link:

https://www.facebook.com/darts.HWDarts/videos

oosterhuis hamIets later dan gepland konden we rond de klok van 20:30 van start met het singletoernooi, waarin de 97 aanwezige deelnemers werden onderverdeeld in 1 poule van 5 en 23 poules van 4. Zowel de winnaar van de 1e editie, Mike de Decker, als de winnaar van de 2e editie, Mike van Duivenbode, waren aanwezig om de 1e prijs van €400,- in de wacht te slepen. Waar beide heren met succes de winnaarsronde wisten te behalen, moesten enkele favorieten en outsiders na een zware poule genoegen nemen met een plek in de verliezersronde. Zodoende was het niveau in de verliezersronde er niet minder onder met onder andere Jermaine Wattimena, Zereso Zeverboom, Jisse de Boer, Elvin Geerlof en Berry van Peer.

Uiteindelijk waren het de laatste twee genoemde die zich wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en de finale wisten te bereiken. Waar Elvin te sterk bleek voor Geert van Wageningen, Menno Angenent, Jisse de Boer, Jeroen Mulder en Joey Jaspers, ontdeed Berry zich op zijn pad naar de finale van Michelle van den Boogaard, Carlos Figge, Gary O’Hagan, Zereso Zeverboom en Mike de Kruijff.
In de finale lieten beide heren het nodige vuurwerk zien, wat ons een dermate spannende finale opleverde. Na de beslissende laatste leg bij een 3-3 stand was het Berry van Peer die de partij over de streep trok met in totaal vijfmaal een maximum score in de finale en zodoende Elvin Geerlof naar de 2e plek verwees.

Kwartfinale :
Jeffrey van Ginneken 1-2 Mike de Kruijff
Berry van Peer 2-0 Zereso Zeverboom
Elvin Geerlof 2-0 Jeroen Mulder
Joey Jaspers 2-0 Dylan van Schijndel

Halve finale :
Mike de Kruijff 0-3 Berry van Peer
Elvin Geerlof 3-1 Joey Jaspers

Finale:
Berry van Peer 4-3 Elvin Geerlof

In de winnaarsronde konden we in een vroeg stadium al genieten van diverse krakers, waardoor we al direct enkele kanshebbers en outsiders verloren. Zo wisten onder andere Martin Kersbeeck, Brian Raman, Toon Greebe, Dimitri van den Bergh, Mike de Decker, Wesley Plaisier, Kenny Neyens en Ferry Beijleveld niet voorbij de laatste 16 te geraken.

Desondanks konden we ons uiteindelijk gaan opmaken voor 2 mooie halve finales, waar in de eerste halve finale de regionale strijd losbarste tussen de RDO, Ricardo Ham, en de Rijnmond Darts, Mike van Duivenbode. Mike had al het nodige respect verworven door direct vanuit zijn vakantieadres een reis van 12 uur te ondernemen om op tijd deel te kunnen nemen aan het singletoernooi om vervolgens nog eens enkele klasse partijen op de mat te leggen tegen achtervolgend Leroy Spil, Toon Greebe, Mitchell von Schukkmann en Leroy Nieuwenhuis. Ook Ricardo zich liet gelden door Dennis de Bruin, Erik van Rijswijk, Wesley Schols en Dominique Povinelli aan de zegekar te binden.
Tijdens deze onderlinge confrontatie tikten beide heren een hoog niveau aan, waar Ricardo een 3-1 voorsprong nam, maar deze zag veranderen in een 3-3 gelijke stand. Uiteindelijk was het Ricardo die de partij toch nog binnen 15 pijlen over de streep wist te trekken en restte voor Mike na zijn overwinning van vorig jaar een 3e plek.

De andere halve finale was een onderonsje tussen Nederland en België, waarin Mark Oosterhuis en Tony Martinez het tegen elkaar mochten gaan opnemen. Beide heren kenden tot dusver een sterk toernooi, waarin Tony korte metten maakte met Michael van Dijk, Kenny Neyens en Rowdy Schoremans en Mark geen mededogen kende met Eddie Merlijn, Wesley Plaisier, Alex Ton en Gino Vos.
Uiteindelijk bleek deze halve finale hetzelfde scoreverloop te hebben als de eerste halve finale; Mark nam een 3-1 voorsprong, maar zag Tony zich toch nog terugknokken, waardoor het ook hier aankwam op een beslissende laatste leg. Beide heren bleken hierin de nodige moeite te hebben om zowel de triples als de dubbels te vinden, maar uiteindelijk was het Mark die de verlossende dubbel wist te raken en zich mocht gaan opmaken voor de finalepartij tegen Ricardo Ham.

In de finale bleken beide heren na een lange dag zichtbaar moegestreden, waardoor de finale een afwisseling werd tussen zowel goede als minder goede legs. Uiteindelijk bleek Mark nog over de meeste constantie te beschikken en sleepte met een 5-2 overwinning de 3e editie van de Open ’s-Gravendeel Singles 2016 in de wacht en mocht hij zodoende de felbegeerde enveloppe van €400,- in ontvangst nemen.

Laatste 16 :
Leroy Nieuwenhuis 3-0 Nigel van Milligen
Mike van Duivenbode 3-1 Mitchell von Schukkmann
Hermie van Orsouw 2-3 Dominique Povinelli
Ricardo Ham 3-2 Wesley Schols
Tony Martinez 3-0 Kenny Neyens
Raymond van den Ende 2-3 Rowdy Schoremans
Alex Ton 0-3 Mark Oosterhuis
Gino Vos 3-2 Ferry Beijleveld

Kwartfinale :
Leroy Nieuwenhuis 2-3 Mike van Duivenbode
Dominique Povinelli 1-3 Ricardo Ham
Tony Martinez 3-0 Rowdy Schoremans
Mark Oosterhuis 3-1 Gino Vos

Halve finale :
Mike van Duivenbode 3-4 Ricardo Ham
Tony Martinez 3-4 Mark Oosterhuis

Finale :
Ricardo Ham 2-5 Mark Oosterhuis

Daarnaast waren er nog prijzen voor de hoogste finish en de beste dame, welke in de wacht werd gesleept door Jill Desmedt met haar plek bij de laatste 64 van de winnaarsronde; zij moest hier met 3-1 haar meerdere moest erkennen in Levy Frauenfelder. Tweemaal een 161 finish van Gino Vos bleek niet genoeg voor de hoogste van de avond; deze kwam uit handen van Mike van Duivenbode met een 167 finish.

Alle foto’s van dit evenement zijn te vinden via de onderstaande link:

https://www.facebook.com/darts.HWDarts/

Rest ons nog alle darters te bedanken voor deze lange, maar voornamelijk sfeervolle en sportieve dag, Partycentrum Concordia voor het verzorgen van wederom een perfecte dartslocatie en vanzelfsprekend al onze sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze 3e editie van het Open ’s-Gravendeel Koppels & Singles: ~ Bij de VakFotograaf ~ Feest Dj Rico ~ Nagelstyliste Agnes ~ Café ‘’van ouds’’ Havenzicht ~ BA Gouman BV Chinese Groente ~ Metaalbewerking Hoeksche Waard ~ Autorijschool Highway Dordrecht ~ H.R.T. ~

Zondag 4 september zij we weer te vinden in Agnes & Schier te Barendrecht voor ons volgende open-toernooi, namelijk de 2e editie van het Open Agnes & Schier Koppels & Singles. Zoals de naam al zegt betreft dit wederom een koppel- en singletoernooi, waarbij het prijzengeld van de koppels zal bestaan uit het inschrijfgeld en de 1e plek van de singles minimaal €200,- zal bedragen. Ook hier hanteren wij een voorinschrijving, welke verloopt via Freddy de Geus 06-52098979. Meer informatie over dit evenement is te vinden via de onderstaande link: Open Agnes & Schier

~HW Darts~

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031