Junior Darts MastersOp zaterdag 11 juni organiseert de Junior Darts Corporation zijn eerste twee toernooien op het vasteland van Europa: de Junior Dutch en Junior Belgium Darts Masters. Uit beide kwalificatietoernooien plaatsen zich twee spelers voor het Junior European Darts Championship, dat van 16 tot en met 18 september wordt gehouden in Brean Sands te Engeland.

De nummer één van de wereldranglijst Michael van Gerwen, vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en voormalig Premier League spelers Kim Huybrechts sponsoren de spelers die zich plaatsen voor het Junior European Darts Championship voor dat weekend.

Van Gerwen zegt “Dit is een fantastische mogelijkheid voor jonge spelers en het is geweldig dat wij deze spelers kunnen helpen om dit nieuwe Junior European Darts Championship te spelen”

Ook andere grote namen uit de dartswereld zoals Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Ronny Huybrechts steunen het toernooi.

De organisatie van het toernooi is in handen van Jacques Nieuwlaat. Roland Scholten en Co Stompé zullen op 11 juni aanwezig zijn om een potje te darten tegen het jeugdige talent.

Alle informatie over de toernooien, wie mee mag doen en hoe je kunt inschrijven kun je vinden op de website van de Junior Darts Corporation: http://www.juniordarts.com/euro-qualifiers en op de Facebookpagina van dit evenement: https://www.facebook.com/juniordartsNL/

Locatie:
Evenementenhal Venray
De Voorde 30, 5807 EZ Venray
Telefoon +31 478 519 790

De totale prijzenpot heeft een waarde van 5.000 euro.

Naast de kwalificatietoernooien heeft de organisatie ook twee wildcards mogen uitdelen. Deze zijn gegaan naar de huidige WDF World- en Europe Cup singles kampioen bij de jongens, Michael Verberk en de huidige World Master en Finder Master bij de jongens Justin van Tergouw. Verberk en Van Tergouw zijn op dit moment ook de nummers één en twee op de WDF wereldranglijst voor de jeugd.