alex duivenbodeMaandag 28 maart stond de 1e editie van het De Walrus Paastoernooi te Dordrecht op de agenda. Ondanks alle omringende concurrerende toernooien mochten we rond de klok van 13:15 met een gezellige drukte van 48 deelnemers aanvangen, waaronder zich weer de nodige kanshebbers schaarde voor de 1e plek en de enveloppe gevuld met uiteindelijk €170,-.

Met wederom voor ons een hoop nieuwe gezichten begonnen we zoals gebruikelijk in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde. De poules liepen vlot door en zonder al te veel verassingen konden we ons rond de klok van 15:30 opmaken voor de knock-outfase. Enige opvallende was wel dat Elvin Geerlof ondanks 3 maal 180 geen leg wist te pakken tegen Mike van Duivenbode en zodoende naar de 2e plek in de poule verwezen werd.

In de finale van de verliezersronde kwamen we twee heren tegen die nog wel eens voor een verassing willen zorgen in de winnaarsronde, maar zich ditmaal in de verliezersronde moesten laten gelden. Corné Groeneveld deed dit door achtereenvolgend Maurice Burgemeester, Erik van Kampen en Menno Angenent achter zich te laten, terwijl Davy van Hulst geen mededogen kende met Kees Hoogeveen, Marco van der Bijl en Willy van Casteren.
De finale leek er een te worden die op voorhand dicht bij elkaar zou liggen. Echter was het Corné die maar 1 leg op zijn naam wist te schrijven en de overige 4 legs aan Davy moest laten, die zich zodoende de winnaar van de verliezersronde mocht noemen.

Kwartfinale:
Corne Groeneveld 3-2 Erik van Kampen
Menno Angenent 3-1 Marco Meijboom
Hans de Klerk 2-3 Willy van Casteren
Marco van der Bijl 0-3 Davy van Hulst

Halve finale:
Corne Groeneveld 3-1 Menno Angenent
Willy van Casteren 2-3 Davy van Hulst

Finale:
Corne Groeneveld 1-4 Davy van Hulst

In de winnaarsronde kwamen we gaande het toernooi steeds mooiere partijen tegen met onder andere 2 kwartfinales die er boven uit sprongen; Zo liet Erik van Rijswijk in de kwartfinale tegen Mike van Duivenbode kansen liggen vanaf 130 en 106 om een beslissende laatste leg af te dwingen en had Elvin Geerlof wederom niet genoeg aan 3 maal een maximum score. Ditmaal was Jeffrey Stigter, die zelf ook 3 maal een maximum score liet noteren, met 4-2 een sta in de weg .

De eerste halve finale tussen Wesley Plaisier en Mike van Duivenbode werd een eenzijdige. Wesley wist de kansjes die hij kreeg niet te benutten en Mike liet verders geen steek liggen, wat resulteerde in een klinkende 5-0 zege.
De tweede halve finale tussen Jeffrey Stigter en Alex den Breejen leek eveneens een eenzijdige te worden. Jeffrey nam al gauw een 3-0 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch de 5 daaropvolgende legs overlaten aan Alex, die lichtelijk ontketend was met een tweemaal een 112 en een 100 finish en 3 maal 180.

In de finale tussen Mike van Duivenbode en Alex den Breejen werd er gekozen voor het setsysteem (best of 5 legs, best of 3 sets). Ondanks dat beide heren op voorhand gewaagd aan elkaar leken te zijn, was het Mike die compleet over Alex heen walste. Twee sets (3-0, 3-1), een 140 en 142 finish en 5 180'ers later was het al gedaan en mocht Mike zich de terechte winnaar noemen van de 1e editie van het De Walrus Paastoernooi en de goedgevulde enveloppe in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Richard van den Boogaart 0-4 Wesley Plaisier
Erik van Rijswijk 2-4 Mike van Duivenbode
Jeffrey Stigter 4-2 Elvin Geerlof
Edward Steggerda 1-4 Alex den Breejen

Halve finale:
Wesley Plaisier 0-5 Mike van Duivenbode
Jeffrey Stigter 3-5 Alex den Breejen

Finale:
Mike van Duivenbode 2-0 Alex den Breejen (3-0, 3-1)

Van de 41 gegooide 180'ers waren Jeffrey Stiger (6x), Mike van Duivenbode (7x), Alex den Breejen en Elvin Geerlof (beide 8x) hoofdleverancier, terwijl Mike van Duivenbode zijn eigen hoogste finish nog wist te verbeteren in de finale, welke uiteindelijk op 142 kwam te staan. Beste dame werd Andrea Dekkers; zij moest bij de laatste 32 van de winnaarsronde met 3-2 haar meerdere erkennen in Ad Kromeich.

Rest ons nog de darters te bedanken voor hun gezellige en sportieve inzet. Iedereen heeft netjes zijn of haar sportieve plicht volbracht en ook mede daardoor hebben wij het toernooi binnen 4,5 uur kunnen afwerken. Daarnaast spreken wij ook vanzelfsprekend ons dankwoord uit richting De Walrus voor de locatie en het sponsoren van consumptiemuntjes voor iedere eerstgegooide 180'er.

Binnenkort zal de agenda van HW Darts weer officieel worden aangevuld met diverse toernooien, waaronder de Open Hoeksche Waard Singles, Makkie Moneydarts, Open Winners Café, Winners Zomerranking en het Open 's-Gravendeel Koppel & Single. Houd onze website www.hw-darts.nl en facebookpagina https://www.facebook.com/darts.HWDarts/ dus de komende tijd weer goed in de gaten!