mareno jan 2016Afgelopen zaterdagavond werd in café Havenzicht te Ridderkerk de Dartshop Kattestaart Masters gespeeld. Uitkomend op dit toernooi waren de 32 beste spelers die hun punten hiervoor vergaarden op de Havenzicht-, Agnes & Schier- en de Achthuizen- ranking met daar nog bij enkele open toernooien.

In pouleverband werd er gestreden om een plaats bij de laatste 16 waarbij de nr. 1 en 2 uit de poule verder gingen. Marco Smit, Jan Karel, Cor Ernst, Nigel van Milligen, Marcel Koolmees, Edwin Boot, Jeroen van Die en Mareno Michels kwamen als winnaar uit hun poule.

In het knock-out gedeelte viel echter meteen het doek voor Marco Smit, Jan Karel, Marcel Koolmees en Jeroen van Die, zij verloren respectievelijk van Stefan Couwenberg, Wesley Plaisier, Berry Herks en Mitchell von Schukkmann. In de overige wedstrijden liet Erik van Rijswijk een dart voor de zege onbenut tegen Cor Ernst waarop Cor met een 120 finish de zege greep. Edwin Boot versloeg Ron Willemstein, Nigel van Milligen bleek te sterk voor Alex den Breejen en Patrick van de Boogaart was niet opgewassen tegen Mareno Michels.

Stefan Couwenberg kreeg vervolgens in de kwartfinale flink tegenstand van Barry Herks maar bleef met 4-3 aan de goede kant van de score. Cor Ernst liet geen kans onbenut tegen Mitchell von Schukkmann en won met 4-0, Edwin Boot ging met dezelfde cijfers ten onder tegen Wesley Plaisier en Mareno Michels had ook maar vier legs nodig tegen Nigel van Milligen.

In de halve finale miste Stefan Couwenberg te veel en dolf hij met 5-1 het onderspit tegen Cor Ernst. Wesley Plaisier ging kansloos ten onder tegen Mareno Michels die vijfmaal een 180 score liet aantekenen en met 5-1 Wesley uitschakelde.

In de finale tussen Cor Ernst en Mareno Michels wist Cor zich naar een 2-0 voorsprong te spelen maar uiteindelijk was het Mareno die het beste spel liet zien en met o.a. driemaal een maximum met 6-4 de Dartshop Kattestaart Masters op zijn naam schreef. Cor moest zich ditmaal tevreden stellen met de runner-up positie.

De hoogste finish kwam dit toernooi uit handen van Mitchell von Schukkmann die een 160 uitworp liet noteren. Mareno Michels nam met 11 stuks de meeste van de 32 maximum score voor zijn rekening.