jeroen lindaTerwijl er nog enkele darters op een toernooitje in Assen verbleven melden zich 36 dames en heren in café “van ouds” Havenzicht te Ridderkerk voor de strijd op het 2e Havenzicht ranking toernooi van 2017. Aan het eind van de dag was het Jeroen van Die die zich hiervan de beste toonde met een 5-3 overwinning op Edwin Boot in de finale.

Nadat in een poulesysteem de spelers in vorm gescheiden waren van de mindere goden werd het toernooi afgespeeld in een winnaars en verliezerronde. Jeroen van Die speelde tot aan de finale achtereenvolgens Ben Michels, Jan Bakels en Jan Karel uit het toernooi. Tegenstander in de finale werd Edwin Boot die op weg naar de finale afrekende met Johnny Monte, Remco Wiersma en Marco Los. In de finale lieten beide spelers sterk spel zien maar was het Jeroen die net even scherper was en die met 5-3 aan het langste eind trok.

ardy moniqueIn de verliezerronde waren het Ardy Jongenelen en Nick van Huet die elkaar in de finale bestreden. Nick was op weg naar de finale te sterk voor Maurice de Jong, Schier Gouman, Simon Auperlee en Danny Mak. Ardy versloeg op zijn pad Corrine Karel, Manuel Marques, Ria de Pan en Stefan Waterschoot. In deze finale liet Nick tweemaal een 180 score noteren maar was het Ardy die met 4-2 aan het langste eind trok.

Bij de dames was het ditmaal Ria de Pan die zich de sterkste toonde. Na winst op Agnes Gouman en Daisy van Driel werd in de finale Corrine Karel verslagen. De hoogste finish bij de dames kwam met 98 uit handen van Petra van Maurik.

remco moniqueDe hoogste finish van het toernooi was met 160 voor Remco Wiersma. Jeroen van Die en Nick van Huet namen met beide 3 stuks de meeste van de 21 maximum score voor hun rekening.

Het volgende toernooi van de Havenzicht ranking 2017 vindt plaats op zondag 19 februari. Ook dan kan men zich weer tot 12.45 uur aan de wedstrijdtafel inschrijven. Café “van ouds” Havenzicht vindt men op Havenstraat 3 te Ridderkerk.