Zoals we afgelopen vrijdag in dit nieuwsbericht op onze website beschreven zijn wij erg blij dat de horeca weer open is. Op dit moment is er voor het recreatieve darten in de horeca nog wel enige onduidelijkheid of dit nu wel of niet mag. Wij proberen deze vraag concreet beantwoord te krijgen. Voor nu blijft het advies aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen.

voorzitter ndbBeste leden, lidorganisaties, commissies en vrijwilligers,

Het is een onwerkelijke periode waarin we ons samen bevinden. Onzeker, ongrijpbaar en niemand weet hoe lang dit gaat duren. Solidariteit en duidelijkheid is essentieel op dit moment. Naar aanleiding van de vele reacties die we hebben ontvangen op ons bericht van 24 maart jl. voelde ik me geroepen om deze brief te schrijven.

Wij hebben jullie afgelopen dinsdag geïnformeerd over de besluiten die wij hebben genomen rondom de coronacrisis. Klik hier voor dat bericht. We wilden met dit besluit duidelijkheid creëren voor iedereen en hebben deze moeilijke beslissing met de grootst mogelijke zorgvuldigheid genomen.

coronaZoals jullie ongetwijfeld gisteren gehoord hebben heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april. Het verbod op evenementen en alle bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden.

mike fiereZaterdag 7 maart werd in café ’t Krijgertje in Oud-Beijerland de 6e ranking van dit seizoen gespeeld. Met uiteindelijk 29 deelnemers aan de start werd in 8 sheets op 5 banen gestart met de voorrondes.

7 personen gelukte het niet om een partij te winnen, waardoor ze veroordeeld waren tot de verliezers ronde met de wetenschap dat er niet zoveel extra punten aan hun totaal konden worden toegevoegd na deze avond. Het waren uiteindelijk Boyan Vogel en Ger Boekee die uit gingen maken wie er 7 punten ging verdienen en wie 5.
Boyan had na 2 nederlagen in de voorronde, nu in de knock-out fase geen moeite met zijn tegenstanders en versloeg op weg naar de finale Maurice de Keijzer en Ronald Snaauw met 2-0. Ook Ger kwam met een clean sheet in de finale terecht, door ook geen leg af te staan tegen Rene van den Berge en Ronald van Ruiven.

patrick vd boogaard gert kooijzaterdag 15 februari werd in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland het 5e HWDO ranking toernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 37 deelnemers aanwezig, waaronder ook 3 dames die begonnen aan hun voorronde partijen in een poging om minimaal één partij te winnen om zo in de Winnaarsronde te geraken en daar te gaan strijden om de punten en een gevulde envelop.

9 spelers lukte het niet om een voorronde partij te winnen en waren dus veroordeeld tot de Verliezers ronde waarbij enkele verrassende namen terecht kwamen. Zo kwamen Pim Steenhouwer en Ronald Snaauw elkaar in de finale tegen. Ronald herstelde zich na twee nederlagen door eerst met 2-0 van Paul Orgers te winnen en daarna met 2-1 van Mathieu de Loos.

gert jan resoortZaterdag 18 januari werd in café Effe Om in Oud-Beijerland, het 4e ranking toernooi van dit seizoen gespeeld. Gelukkig waren niet al onze vaste bezoekers naar Hildesheim afgereisd om een poging te wagen een Tourkaart te bemachtigen, en hadden 40 man besloten om en paar punten te verzamelen voor de HWDO Ranking.

Vanwege andere activiteiten aan de bar, kon er op slechts 4 borden worden begonnen aan de voorronde wedstrijden, waarin een ieder de kans kreeg om één of twee partijen te winnen om zo plaatsing voor de winnaarsronde af te dwingen.

Dion Hoegen en Alex OrgersRonald van Ruiven & Mike Fiere runners-up
Zaterdag 4 januari werd in de kantine van vv. Zinkwegse Boys voor de 10e maal het ZWB Open gespeeld. Uiteindelijk hadden zich er 30 koppels aan de wedstrijdtafel gemeld voor deze jubileum editie, waarbij er een prijzenpot van € 500,- te verdelen was, waarvan er €120,- voor het winnende koppel bestemd was.

Op de 6 aangelegde banen werd gestart in 6 poules van 5, waarbij de eerste 3 verder gingen naar de Winnaarsronde om daarin te strijden voor de winst en de overige koppels in de Verliezersronde voor de troostprijzen konden gaan spelen.

Martin jongejan 2019Zondag 22 december 2019 werd in het Stadscafé Goeree te Goedereede de eerste editie gehouden van het Open Goedereede. 44 darters namen deel aan dit toernooi georganiseerd door voormalig bondscoach John Lokken, die tegenwoordig ook woonachtig is in de stad Goedereede.

Vanuit de hele regio waren er deelnemers, maar kwamen er ook spelers uit o.a. Almere, Lelystad, Den Haag, Tholen en zelfs uit België. In het knock-outtoernooi met winnaars- en verliezersronde zagen we in de uiteindelijke finale van de verliezersronde Wim Bakelaar (Melissant) winnen met 3-2 van Wesley van Ravensteijn (Den Haag).

richard veenstraMaar liefst 56 darters namen zaterdag 28 december 2019 deel aan de negende editie van het Open Flakkee in de kantine van vv SNS te Stad aan ’t Haringvliet. Deze darters zorgden wederom voor een gezellige sfeer en voor een ongekend hoog niveau.

Na de poulefase werd er een winnaars- en verliezersronde gegooid. In de verliezersronde was het Danny van der Veen (Den Haag) die met 4-2 te sterk was voor Raymond van den Ende (Hellevoetsluis) in de finale. Verliezend halvefinalisten werden Orlando Fortuin (Yerseke) en Sting-Ray van Emmerik (Hellevoetsluis).

Meer artikelen...