van bavel van trijpMaandag 19 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het verhitte toneel voor de 2e Makkie Moneydarts 2017. Met een deelnemersaantal gelijk aan het aantal graden kon de poulefase om 20:00 uur van start, waarin de 31 aanwezige darters konden gaan uitmaken wie het geluk mocht gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Enkele verassende namen werden veroordeeld tot de verliezersronde, waaronder Wesley Plaisier en de runner-up van vorige week, Willy van Casteren. Waar Wesley zich achter Wesley van Trijp en Jaimy van Bavel schaarde, werd Willy 4e in een poule van 5 achter Ferry Wennekes, Dennis van Genderen en Danny van Trijp. Uiteindelijk was het Wesley die zich het best wist te revancheren en zich voor de finale wist te plaatsen door geen leg meer af te staan aan Maurice Le Grand, Willy van Casteren en Michelle van den Boogaard. In de finale wachtte Arwaldo Fioole; ook hij werd 4e in een poule van 5 achter Johan Schelling, Hans de Klerk en Menno Lammers, waarna Anouk Lokum, Melvin van Hulst en Stephan Kwakernaak aan de zegekar werden gebonden.

Lees meer...

nigel van milligen Danny TrijpVrijdagavond 16 juni stond het tweede toernooi van de Winners Zomerranking 2017 in Winners Café te Numansdorp op het programma. Waar we vorige week met 35 deelnemers van start mochten gaan, waren het er ditmaal 38 onderverdeeld in 2 poules van 5 en 7 van 4.

In de finale van de verliezersronde mochten Davy van Hulst en Wesley van Beekum het tegen elkaar opnemen. Waar beide heren vorige week nog de winnaarsronde wisten te behalen, moesten zij zich deze week na een mindere poulefase tevreden stellen met de verliezersronde. Davy startte daarin met een 2-0 overwinning op Sylvana Snoeck, waarna hij tweemaal in de laatste beslissende leg aan het langste eind trok tegen Jordy Kaptein en Christian van den Berg.

Lees meer...

van casteren van TrijpMaandagavond 12 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de wekelijkse Makkie Moneydartstoernooien. Met 25 deelnemers kon het eerste toernooi van start in de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie er naar de winnaars- en verliezersronde zou gaan.

De finale van de verliezersronde werd een onderonsje tussen Ferry Wennekes en Dennis van Genderen. Beide heren werden 3e in hun poule, waarna Ferry zich wist te ontdoen van Arjon ’t Jong en Hans de Klerk. Dennis maakte daarentegen na de poule kortte metten met Leroy Spil en de winnaar van de allereerste Makkie Moneydarts editie, Danny Django.

Lees meer...

zereso zeverboom Patrick vd BoogaardVrijdag 9 juni was het tijd voor de eerste ranking van alweer de 6e cyclus van de Winners Zomerranking in Winners Café te Numansdorp. Met 35 deelnemers was de eerste ranking direct een stuk drukker bezocht dan de laatste Winners-toernooien en konden we met goede moed van start in een poulefase om te bepalen wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

In de finale van de verliezersronde mochten Jean-Paul Nettebreijer en Maurice Burgemeester het tegen elkaar opnemen. Maurice kende een matige poulefase, waarin hij 4e eindigde achter Melissa van Puffelen, Marco Meijboom en Dennis van Genderen, maar wist vervolgens wel 3 keer aan de goede kant van de score te blijven tegen Leroy Spil, Dominique Kudret en Alex Walravens.

Lees meer...

raymond vd hoeven HWDORichard van den Boogaert Runner-up; Ger Boekee wint verliezersronde

Zaterdag 10 juni werd in café Effe om in Oud-Beijerland het eindtoernooi van de HWDO ranking gespeeld. De top 32 van de stand had zich voor deze avond geplaatst en gingen in 8 poules van start in de hoop om aan het eind van de avond de hoofdprijs van € 400,- in ontvangst te mogen nemen. Naast deze hoofdprijs was er een totale prijzenpot van € 1995,- welke over alle deelnemers van het eindtoernooi zou worden verdeeld en was er tevens voor iedere deelnemer een beker zodat iedereen met een prijs naar huis zou gaan.

Lees meer...

wesley patrickVrijdagavond 2 juni werd er in alle hitte aangevangen met alweer de 5e editie van het Open Winners Café te Numansdorp. Met 20 deelnemers was de opkomst een stuk lager dan de afgelopen jaren. Echter zorgde dit wel voor een onderling gezellige avond zonder problemen, hetgeen ook zijn waarde heeft. Zoals gebruikelijk vingen we rond de klok van 8 aan met de poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

Lees meer...

barry jongejan dennis van genderenJongejan en Gordon winnen Gesloten F.D.F. Gelote Koppels 2016-2017
Zaterdag 27 mei stond het Gesloten F.D.F 2016-2017 op het programma. In het teken stond het 25-jarig bestaan van de Flakkeese Dart Federatie. In de koppels waren er 36 inschrijvingen, wat zorgde voor een mooi aantal van 18 koppels. In de singles waren er 32 inschrijvingen waarna gestart werd in 8 poules van 4.

KOPPELS
In de verliezersronde zagen we Martin Jongejan en Pieter Wolfert tot de finale komen. Zij behaalden overwinningen op Van Genderen/De Keijzer (2-0) en Jeroense/Van Oostenbrugge (2-0). Hun tegenstanders in de finale waren Frans Wolfert en Dirk-Jan Bijl. Met overwinningen op Gelderblom/Wielaard (2-0) en Sloof/Wielaard (2-0) behaalde zij eveneens de finale zonder legverlies. In de finale trokken Jongejan/Wolfert aan het langste eind en schreven met een 3-1 overwinning de verliezersronde op hun naam.

Lees meer...

raman van duivenbodeDonderdag 25 mei mocht de organisatie van HW Darts voor de laatste keer in het voortbestaan van Dartscentrum De Walrus te Dordrecht aanvangen met het Open De Walrus Hemelvaartstoernooi Koppels & Singles. Met 34 koppels en 79 singles konden we rond de klok van 11:00 van start met de poulefase van koppeltoernooi verspreid over de 10 banen.

Enkele zware poules zorgden ervoor dat sommige verwachte winnaarsrondekoppels zich in de verliezersronde mochten revancheren en dat lukte de poulegenoten Ricardo Ham / Michael van Dijk en Dave Roelse / Mark van Kooten het beste. Waar het koppel Ham / Van Dijk zich voor de finale wisten te plaatsen ten kosten van Jaimy van Bavel / Jimmy van Schie en Wilco Mulder / Stefano van Engelen, ontdeden Roelse / Van Kooten zich van Devon Voetee / Maurice Burgemeester, Margo van der Werf / Melissa Boonstoppel en Cees Boonstoppel / Taco van Zetten.

Lees meer...

dennis van genderen roy moerenhoutZondag 21 mei stond de 9e FDF Ranking van het seizoen 2016-2017 op de agenda. Met 22 inschrijvingen werd er gestart in 2 poules van 5 en 3 poules van 4. In de poules waren er nagenoeg geen bijzonderheden. Roy Moerenhout wist met zijn hakken over de sloot de winnaarsronde te halen op basis van onderling resultaat. Kevin Sloof ging hierdoor naar de verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Kevin de finale halen. Hij deed dit door overwinningen op Brian Wielaard (2-0) en Bastiaan Gelderblom (0-2). Zijn tegenstander in de finale werd Rien Kievit. Door Maurice de Keijzer (1-2), Marco Meijer (0-2) en Marijke Jeroense (0-2) aan zijn zegekar te binden, mocht hij zich opmaken voor de finale. Rien wist in deze finale aan het langste eind te trekken en schreef zodoende met een 1-3 overwinning de verliezersronde op zijn naam.

Lees meer...

corne reneDonderdag 18 mei stonden de jaarlijkse FDF single play-offs op het programma. In Café de Gouden Leeuw te Melissant zou gestreden worden om de titel van single kampioen. In de eredivisie werd er gespeeld in een poule van 8, waar in de eerste divisie gespeeld werd in een poule van 6.

In de eerste divisie werd er voor de plekken 2 t/m 6 onderling van elkaar gewonnen en verloren. Hierbij hadden Mats Milan en Robbert van der Linde drie partijen gewonnen, maar behaalde Mats de tweede plaats op basis van onderling resultaat. Peter Meijer werd vierde met een tweetal overwinningen. Cor den Rooijen en Kyra van Genderen behaalden slechts één overwinning, maar op basis van gewonnen legs werd Kyra vijfde. Rene Molendijk stond slechts drie legs af en stelde hierdoor vrij eenvoudig zijn eerste plaats veilig. Zodoende mocht Rene zich single kampioen eerste divisie noemen.

Lees meer...

wilbert beijen Iwan hoekZondag 23 maart stond de 8e FDF Ranking van het seizoen 2016-2017 op de agenda. Met 23 inschrijvingen werd er gestart in 3 poules van 5 en 2 poules van 4.
In de poules waren enkele verrassingen waardoor Maurice de Keijzer en Cor de Geus naar de winnaarsronde gingen, waar juist Johan Visbeen, Sander van Oostenbrugge, Robert Paulissen naar de verliezersronde moesten. Tevens moest meervoudig Flakkees kampioen Tonny Wolfert zijn geluk beproeven in de verliezersronde.

Verrassend kwamen Johan Visbeen en Tonny Wolfert in de verliezersronde terecht. Dat zij beiden de finale haalden was voor niemand een verrassing. Johan won na een bye van Kyra van Genderen (2-0) en Arjan Versendaal (0-2). Tonny won op zijn beurt na een bye van Joey de Geus (2-0) en Bas Kolen (2-1). In de finale was Johan de sterkste waarin hij wederom geen leg heeft afgestaan met zijn 3-0 overwinning op Tonny.

Lees meer...

patrick luijendijkMet 35 deelnemers werd zaterdag 14 mei gestart in 7 poules aan de laatste ranking van dit toernooi. Hoewel de top 3 al vast stond en de meesten zich al verzekerd hadden van een plaat op het eind toernooi was toch de gehele top 20 van het klassement aanwezig om een gezellig avondje te darten.

Het ticket voor de 32e plek in het klassement was nog allerminst zeker wie daar de eigenaar van worden en op voorhand konden er daar zich nog 7 darters voor in aanmerking komen, maar door dat er enkelen afwezigen waren werden dit er nog vier voor die laatste plaatsing kans en omdat de onderlinge verschillen miniem waren viel deze beslissing ook pas na knock-out fase.

Lees meer...

Meer artikelen...

Hieronder zal het NDB nieuws vallen
Hieronder valt alle nieuws vanuit de PDC, Premier League e.d.

Hier zullen de BDO nieuwsberichten onder moeten vallen

Hieronder zullen de berichten moeten vallen die geen specifieke categorie hebben.