Danny van Trijp den bommelAfgelopen zaterdag werd alweer de zevende editie gespeeld van het Open Den Bommel in de Bommelstee te Den Bommel. Voorheen had het toernooi de naam Deltarent Open, maar na het wegvallen van de hoofdsponsor hebben enkele bedrijven de handen ineengeslagen om ook dit jaar weer het grootste en sterkst bezette toernooi van Zuid-West Nederland te organiseren.

pim steenhouwerZaterdag 16 februari was Café Het Krijgertje weer aan de beurt voor de 6e HWDO ranking van dit seizoen. Met 24 deelnemers, waaronder weer enkele nieuwe namen, werd begonnen aan het 1e toernooi van de avond. Zo’n beetje de gehele top 10 was aanwezig deze avond, dus kon men zich geen misstap permitteren. 3 spelers uit de top 10 wisten hun eerste partij niet te winnen en gingen dus verder naar de Verliezersronde, waarbij ze alle drie in het onderste deel van het speelschema zaten en dus alsnog aan de bak moesten om de punten bij elkaar te sprokkelen. Glen Krijger was het die dit deel van het schema overleefde en na winst op Ken Uiterwijk en Patrick Luijendijk de finale wist te halen.

raymond vd ende gino blomDinsdagavond 29 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 63e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 18 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Mareno DannyDinsdagavond 22 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 62e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 16 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

wesley plaisier van trijpZaterdagavond 19 januari was de organisatie van HW Darts weer te gast in de sfeervolle ambiance van La Carambole te Roosendaal, waar er werd gestreden om de hoofdprijs van €200,- en de 9 overige prijzen waaronder de felbegeerde fles Bacardi voor de hoogste finish. Om 20:00 uur kon het startschot gegeven worden aan de 40 aanwezige deelnemers, welke in een poulefase met elkaar de strijd aan gingen om de plaatsen in de winnaars- en verliezersronde.

Wesley Schols Wilko KattestaartAfgelopen zaterdagavond werd de eerste editie van het Tamara’s Horeca Open gespeeld in Ooltgensplaat. Zestig deelnemers, waaronder vijf dames, wisten de locatie te vinden op het mooie Goeree-Overflakkee. Deze zestig werden verdeeld over diverse poules en daarna werd er een winnaars- en verliezersronde gespeeld, zoals elk toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking 2018-2019.

gebr van trijpDinsdagavond 15 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 61e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 26 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

VEENSTRA SUZUKIRichard Veenstra is de nieuwe Dutch Open Darts-kampioen. Hij is de eerste Nederlander die de titel wint sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki pakte de damestitel.

Veenstra moest in de finale zien af te rekenen met Ryan Hogarth. In de tweede set deelde de Nederlander een gevoelige tik uit. Bij een 2-2 stand in legs gooide hij 158 uit. Hogarth herpakte zich echter uitstekend. Hij won de derde set. Een set later had Veenstra tweemaal de kans om het te beslissen, maar hij miste. In de vijfde en laatste set maakte Veenstra het alsnog af.

SUZUKIIMikuru Suzuki kent een uiterst succesvol debuut op de Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen de runner-up van vorig jaar, Aileen de Graaf.

Beide dames kenden een relatief eenvoudige halve finale. De Japanse was met 4-1 te sterk voor Anneke Kuijten. De Graaf, die vorig jaar de finale van de Dutch Open Darts verloor, nam het op tegen Laura Turner. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen.

VANTERGOUWNa meer dan 500 wedstrijden zijn de finalisten van het koppeltoernooi voor de heren bekend. Het wordt een Nederlandse eindstrijd, waarin Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw het zullen opnemen tegen Gino Vos en Berry van Peer.

Vos en Van Peer bereikten relatief eenvoudig de eindstrijd. In de kwartfinale waren ze met 3-0 te sterk voor Jeffrey Sparidaans en Alexander Merkx. In de halve finale wonnen ze overtuigend van Derk Telnekes en Josephus Schenk. Die wedstrijd eindigde in 4-1.

wesley plaisier jan huiskensZondag 13 januari was Winners Café te Numansdorp traditiegetrouw weer het sfeervolle decor van de jaarlijkse editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi 2019. Dit jaar mocht de organisatie van HW Darts 28 deelnemers ontvangen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Na het rondbrengen van de gebruikelijke dienbladen met shotjes wisten Mathieu de Loos en Bas Koolen zich als beste te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en speelden zij zich hierin naar de finale. Mathieu pakte in zijn poule geen leg tegen Patrick van den Boogaard, Brian Rufi en Danny Haverkorn en begon ook de knock-outfase met de nodige moeite. Met minimaal verschil werd Inge van den Herik verslagen (3-2), waarna hij met beter spel Tim van den Berg (3-1) en Melvin van Hulst (4-1) naar het schrijfbord wist te dirigeren.

Meer artikelen...