gert jan resoortZaterdag 18 januari werd in café Effe Om in Oud-Beijerland, het 4e ranking toernooi van dit seizoen gespeeld. Gelukkig waren niet al onze vaste bezoekers naar Hildesheim afgereisd om een poging te wagen een Tourkaart te bemachtigen, en hadden 40 man besloten om en paar punten te verzamelen voor de HWDO Ranking.

Vanwege andere activiteiten aan de bar, kon er op slechts 4 borden worden begonnen aan de voorronde wedstrijden, waarin een ieder de kans kreeg om één of twee partijen te winnen om zo plaatsing voor de winnaarsronde af te dwingen.

Dion Hoegen en Alex OrgersRonald van Ruiven & Mike Fiere runners-up
Zaterdag 4 januari werd in de kantine van vv. Zinkwegse Boys voor de 10e maal het ZWB Open gespeeld. Uiteindelijk hadden zich er 30 koppels aan de wedstrijdtafel gemeld voor deze jubileum editie, waarbij er een prijzenpot van € 500,- te verdelen was, waarvan er €120,- voor het winnende koppel bestemd was.

Op de 6 aangelegde banen werd gestart in 6 poules van 5, waarbij de eerste 3 verder gingen naar de Winnaarsronde om daarin te strijden voor de winst en de overige koppels in de Verliezersronde voor de troostprijzen konden gaan spelen.

Martin jongejan 2019Zondag 22 december 2019 werd in het Stadscafé Goeree te Goedereede de eerste editie gehouden van het Open Goedereede. 44 darters namen deel aan dit toernooi georganiseerd door voormalig bondscoach John Lokken, die tegenwoordig ook woonachtig is in de stad Goedereede.

Vanuit de hele regio waren er deelnemers, maar kwamen er ook spelers uit o.a. Almere, Lelystad, Den Haag, Tholen en zelfs uit België. In het knock-outtoernooi met winnaars- en verliezersronde zagen we in de uiteindelijke finale van de verliezersronde Wim Bakelaar (Melissant) winnen met 3-2 van Wesley van Ravensteijn (Den Haag).

richard veenstraMaar liefst 56 darters namen zaterdag 28 december 2019 deel aan de negende editie van het Open Flakkee in de kantine van vv SNS te Stad aan ’t Haringvliet. Deze darters zorgden wederom voor een gezellige sfeer en voor een ongekend hoog niveau.

Na de poulefase werd er een winnaars- en verliezersronde gegooid. In de verliezersronde was het Danny van der Veen (Den Haag) die met 4-2 te sterk was voor Raymond van den Ende (Hellevoetsluis) in de finale. Verliezend halvefinalisten werden Orlando Fortuin (Yerseke) en Sting-Ray van Emmerik (Hellevoetsluis).

Op zondag 29 december zal het 16e Breko Eindejaars Dartstoernooi gehouden worden in Papendrecht. Het inmiddels traditionele toernooi zal wederom in het teken staan van de sportieve strijd om de titel en de euro’s, maar ook de gezelligheid speelt een belangrijke rol bij dit eindejaarstoernooi. Er is ruim € 2.300,- aan prijzengeld beschikbaar, waarvan maar liefst € 750,- voor de winnaar bij de heren. Het toernooi vindt plaats in Tapperij Tijdloos aan de Stellingmolen 178 te Papendrecht. Er wordt volgens het traditionele 501 spel gespeeld. Na de eerste ronde wordt het deelnemersveld verdeeld in een winnaars- en een verliezersronde.

Zaterdag 7 december werd in de kantine van MFA de Tienvoet de 3e ranking van dit seizoen gehouden, welke qua dartbanen een mooie metamorfose heeft ondergaan, waarbij er meer ruimte is voor de darters.

Met 28 deelnemers werd begonnen aan de voorronde, waarna er 7 deelnemers genoegen moesten nemen met een plek in de Verliezersronde.
Van die 7 waren het Chris Rijkeboer en Michel van Ruiven, die na hun 2 voorronde partijen te hebben verloren, alsnog 2 partijen wisten te winnen en dus de finale behaalde.

RWB Darts en Dartshop Kattestaart zijn verheugd om mede te delen, dat ze wederom een internationale dartspeler hebben weten te strikken voor het Open Flakkee Singles, die zaterdag 28 december 2019 gehouden zal worden in de kantine van vv SNS te Stad aan ‘t Haringvliet.


BDO topspeler Richard Veenstra uit het Overijsselse Ossenzijl zal deelnemen aan het meest prestigieuze darttoernooi van Goeree-Overflakkee. De 38-jarige Veenstra werd in 2016 derde op de Lakeside World Darts Championship, waar Raymond van Barneveld in het verleden de dartsport op de kaart heeft gezet voor Nederland. Flyers, zoals zijn bijnaam luidt, won in zijn korte dartloopbaan reeds elf internationale titels, waarvan het winnen van de Dutch Open 2019 misschien wel de grootste is.

stadscafe goedereedeZondag 22 december 2019 wordt er in het Stadcafé Goeree te Goedereede de allereerste editie van het Open Goedereede georganiseerd door voormalig Nederlands bondscoach John Lokken. In samenwerking met Michel den Eerzamen (Stadscafé Goeree), de Flakkeese Dart Federatie en Dartshop Kattestaart zal er gezorgd worden voor een volle dag topdarts.

boyan vogelZaterdag 9 november vond in café Centrum in Puttershoek de tweede HWDO ranking van dit seizoen plaats. Door afwezigheid van een aantal vaste bezoekers bleef het deelnemers aantal op slechts 21 man steken, waarbij we weer nieuwe, maar ook oude bekende namen tegen kwamen. Ook nu werd in het vernieuwde concept gestart met een 2-tal voorronde partijen waarin getracht werd minimaal één partij te winnen om zo een plek in de Winnaarsronde te bemachtigen.

wesley plaisier marco minheereAfgelopen zaterdag werd de eerste editie van het Dartshop Kattestaart Open gehouden in de Victoriahal te Dirksland. Dit toernooi telde mee voor de SVIK Ranking, maar was ook het eerste meetellende toernooi voor de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking 2019-2020. De beste 16 heren en 8 dames van deze laatstgenoemde ranking zullen zich kwalificeren voor het Prodarts Europe Eindtoernooi en de winnaar en winnares van dit eindtoernooi kwalificeren zich voor de One80 L-Style World Masters 2020 en voor het kwalificatietoernooi voor het BDO Wereldkampioenschap 2020.

patrick vd boogaard gert kooijZaterdag 12 oktober werd in Den Boer Hoeve met 36 deelnemers begonnen aan de 1e HWDO ranking van dit seizoen. Met een iets gewijzigde opzet ten opzichte van afgelopen seizoen, waarbij men nu een 2-tal voorronde partijen afwerkt, en minimaal één partij dient te winnen om een plek in de Winnaarsronde te bemachtigen, en er bij 2 winstpartijen een betere uitgangspositie voor de Knock-out fase kan worden behaald.

Meer artikelen...