marcel van verkZaterdag 9 december werd in café het Krijgertje in Oud-Beijerland met 33 man begonnen aan de vierde ranking van dit seizoen. Daar waar een aantal vaste gasten schitterden door afwezigheid was er met een aantal nieuwelingen erbij toch weer een aardig deelnemersaantal aan de start verschenen.

In meerdere poules waren de deelnemers aan elkaar gewaagd en werden winst- en verliespartijen door spelers afgewisseld, waardoor er weer met de rekenmachine aan de gang moest worden gegaan om de plaats in de poule te berekenen, en er dus enkele spelers waren die, ondanks twee winstpartijen, genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde.Ook was dit nodig om in een 3-tal poules de uiteindelijke poulewinnaar aan te kunnen wijzen.

Zaterdagavond 16 december zal de organisatie van HW Darts voor de eerste keer aanvangen met een A & B toernooi. Waar voorheen dit principe werd toegepast in Dartcentrum De Walrus, zullen wij dit op verzoek van velen nu voortzetten in Café Merwehof te Dordrecht.

Er zullen op deze avond 2 toernooien plaatsvinden, waarbij iedereen het zal opnemen tegen zijn of haar eigen niveau. De A poule zal bestaan uit spelers uit de ere- en 1e divisie en de B poule uit de 2e divisie en lager. Beide toernooi starten in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde, waarbij de winnaar van de A poule met minimaal €75,- huiswaarts zal keren en de winnaar van de B poule met minimaal €50,-. Daarnaast zal ieders eerste 180’er worden beloond met een gratis consumptie.

stigter van heldenWoensdagavond 29 november was Café Merwehof te Dordrecht het decor van het jubileumtoernooi van de HW Django Moneydarts 2017. Met een gegarandeerde prijzenpot van €227,- en 29 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om klokslag 20:00 uur het startschot geven voor de poulefase, welke zou worden vervolgd met een winnaars- en verliezersronde.

Zoals wekelijkse het geval is, sprong er wederom 1 poule in het bijzonder bovenuit. Deze leverde uiteindelijk 3 finalisten op, waarvan Jeffrey Stigter en Maikel van Helden zich in de winnaarsronde lieten gelden en Wesley Plaisier en Alrik Nedermeijer genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde.

zeverboom trijpDinsdagavond 28 november stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer centraal voor een moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 21 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan zouden gaan in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Ook deze week werden er weer enkele winnaarsrondegangers tot de verliezersronde veroordeeld, waaronder de twee poulegenoten Jurgen Watson en Ricardo van der Vloed. Zij moesten in hun poule hun meerdere erkennen in Wesley Plaisier en Stefano van Engelen, waarna Jurgen 3 spannende potjes afwerkte tegen Dylan van Schijndel (3-1), Mark van Kooten (3-2) en Wesley van Beekum (4-3) en Ricardo op zijn beurt mocht genieten van een bye om vervolgens Leon Buijs (3-1) en Dennis van Genderen (4-3) naar het schrijfbord te dirigeren.

plaisier ramanDoor omstandigheden helaas een ietwat verlaat verslag van de 1e editie van de Open ’t Hof van Jericho Singles 2017. Op zaterdagavond 25 november wisten 30 deelnemers de weg te vinden naar Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam om met elkaar de strijd aan te gaan om de 1e plek van €150,-. Zoals gebruikelijk kon er worden gestart in een poulefase om de winnaarsrondegangers van de verliezersrondegangers te onderscheiden.

In de verliezersronde waren het Michael van der Veer en Dennis van Genderen die een slecht begin wisten om te zetten in een goed vervolg, al ging dat niet zonder moeite.
Dennis werd ondanks 1 winstpartij 4e in zijn poule achter Ricardo Ham, Peter Klein en John van Beugen, waarna hij zich wist te ontdoen van Jio Steffens (3-1), Luciano Patiradj (3-2) en Frenk Warnaar (3-2).

jeffrey stigter danny trijpWoensdagavond 22 november kon de organisatie van HW Darts zich weer opmaken voor de 9e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal wisten 20 deelnemers de weg te vinden naar Café Merwehof te Dordrecht en kon er zodoende in 5 poules van 4 worden gestart om te bepalen wie zich gaan scharen in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Auke Reinders en Stefano van Engelen die een tegenvallend begin in de poulefase wisten recht te zetten met een finaleplek. Auke moest in zijn poule Jaimy van Bavel en Tonny van Wolferen voor zich dulden, waarna hij na een bye Patrick van Oost en Lorenz van de Vlag wist te verslaan. Stefano werd zelfs 4e in zijn poule achter Danny van Trijp, Ruben Mesters en Lorenz van de Vlag, maar stond vervolgens geen leg meer af aan Dylan Sprangers, Dennis Zijdemans en Michael Cohen.

logo de StoofZaterdagavond 23 december zal HW Darts voor het eerst te gast zijn in Café De Stoof te Rotterdam voor de 1e editie van de Open De Stoof Singles 2017. Op deze dag zullen we om 20:00 uur het startschot geven voor de poulefase, welke zal worden afgewerkt op de 6 aanwezige, ruimtelijke dartsbanen. Zoals gebruikelijk zal dit vervolgd worden door een winnaars- en verliezersronde, waarin de prijzen zullen worden verdeeld onder nummer 1 tot en met 4 van beide rondes, de hoogste finish en de beste dame. Daarnaast zal de winnaar van het toernooi met minimaal €150,- huiswaarts keren en zal ieders eerste 180’er beloond worden door een gratis consumptie van het huis.

raman heldenWoensdagavond 15 november was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor voor de 8e HW Django Moneydarts 2017. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 24 deelnemers verwelkomen die voorafgaande aan het toernooi konden genieten van een heerlijk stuk taart in verband met de verjaardag van onze eigen ambassadeur, Melvin van Hulst. Om 20:00 uur kon vervolgens het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zich in de winnaars- of verliezersronde zouden gaan begeven.

Enkele listige poules zorgde ervoor dat sommige winnaarsrondegangers werden veroordeeld tot de verliezersronde. Zo verraste Lorenz van de Vlag tegen Steven Raman en Bert de Ruiter en ging hij samen met Brian Raman door naar de winnaarsronde. Jaimy van Bavel werd op onderling resultaat 3e achter Maikel van Helden en Patrick van den Boogaard en ook Erik van Rijswijk kwam in zijn poule te kort; hij verloor van Wesley Plaisier en Michael van Dijk.

wesley plaisier peter kleinDinsdagavond 14 november was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 2e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017. Net als vorige week wisten 18 deelnemers zich aan te melden bij de wedstrijdtafel en kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de poulefase om te bepalen wie zich zou gaan begeven in de winnaars- of verliezersronde.

De eerste verassing viel al direct in poule 1; hierin werd Brian Raman nipt 4e achter Nigel van Milligen, Daniel Geysendorpher en Dennis Zijdemans. Ook in poule 3 was het spannend en moest er zelfs een barrage aan te pas komen tussen Peter Klein, Wesley Plaisier en Ferry Wennekes, welke ook in deze volgorde werd afgesloten.

hof koppelsZondagmiddag 12 november stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam centraal voor de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2017. De organisatie van HW Darts mocht zich tevreden stemmen met een goede opkomst van 28 koppels, die met elkaar de strijd aangingen om de uiteindelijke 1e plek van €225,-. Om klokslag 14:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de poulefase, welke werd afgewerkt in een 501 b/o 5, waarna het duidelijk zou worden wie zich in de winnaars- of verliezersronde zouden voegen.

Breko dartposter 2017Op zondag 17 december zal het 15e Breko Eindejaars Dartstoernooi gehouden worden in Papendrecht. Het inmiddels traditionele toernooi zal wederom in het teken staan van de sportieve strijd om de titel en de euro’s, maar ook de gezelligheid speelt een belangrijke rol bij dit eindejaarstoernooi. Er is ruim € 2.300,- aan prijzengeld beschikbaar, waarvan maar liefst € 750,- voor de winnaar bij de heren. Het toernooi vindt plaats in Tapperij Tijdloos aan de Stellingmolen 178 te Papendrecht. Er wordt volgens het traditionele 501 spel gespeeld. Na de eerste ronde wordt het deelnemersveld verdeeld in een winnaars- en een verliezersronde.

arjan brussaardZaterdag 11 november vond in café Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland de 3e ranking van dit seizoen plaats. Een nieuwe locatie op de kalender, en dus ook weer wat andere nieuwe gezichten die zich richting de Greup hadden begeven. Met 31 mannelijke deelnemers, verdeeld over 7 poules werd begonnen aan de poulefase, waarna de gebruikelijke schifting plaatsvond voor winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde mochten de 13 minder gelukkigen uit de poulefase gaan proberen alsnog wat glans aan hun avond te geven en nog wat extra punten bij elkaar te schrapen. Gert Kooi en Gerard Verburg wisten hierin de finale te behalen. Gert had na een vrijloting eerst wielrenner Arne Merkus naar het schrijfbord verwezen, waarna ook Dominique Kudret er aan moest geloven.

Meer artikelen...